Gamle sviske på Straand Hotell

Gamle sviske på Straand Hotell

Del turen med dine venner:
Kai Robert synger Jens Book Jensen
AVREISEDATO 14.04.2022
VARIGHET 5
PRIS 8.950,-
Garantert avgang MELD DEG PÅ

Hotellets historie går helt tilbake til 1864, da Kari og Olav Straand startet skysstasjon i Vrådal. Siden den gang har Familien Straand drevet overnattingsvirksomhet på det som tidligere var en husmannsplass. I dag har hotellet 125 rom, 2 restauranter, 2 barer og konferanseavdeling med plass til 400 personer, svømmebasseng, terrasse og peisestue. Så Straand er et moderne hotell, men den lange historien preger fortsatt dagens drift. Det kommer særlig til uttrykk gjennom den gode atmosfæren, spesielt i hotellets gamle stuer med tømmervegger. På Straand er man også kjent for gode måltider og meget hyggelig betjening. Telemark har et utall av severdigheter og vi skal oppleve mye på denne turen. Vi kan nevne det spennende Z-museet i Treungen, Anne Grimdalens museum, Eidsborg Stavkirke og skimuseet i Morgedal. Hjemturen går via Rjukan og Industrimuseet Vemork. Så har vi fått Kai Robert Johansen til å komme til Straand og spille et Jens Book Jensen show. Jens Book Jensen selv opptrådde jevnlig på Straand Hotell når han levde. Kai Robert har i 50 år reist rundt og underholdt og spilt trompet i Norges land. Han har gitt ut over 60 plater/CD og har et eget Jens Book Jensen og senior show. Så her kan vil love en flott opplevelse.

Dag for dag

Dag 1: Til Vrådal og Straand Hotell

Vi reiser fra Oslo på morgenen og har påstigning ned igjennom Vestfold. Vi stopper for en liten benstrekk ved Lasses Kafeteria. Så fortsetter vi via Drangedal til Vrådal og Straand Hotell. Vi sjekker inn og møtes til lunsj i hotellets spisesal. Ettermiddagen er fri og felles middag om kvelden. Etter kiddag er det dans i hotellets bar.

 

Dag 2: Z-museet og Jens Book Jensen Mimring

Etter frokost tar vi plass i bussen og kjører langs Nisser til Treungen hvor vi besøker Z-museet. Z-museet, som har en rekke utstillinger. Blant annet biler, motorsykler og mopeder med tidsriktig tilbehør. Det er også en unik samling av orientalske tepper, samt gamle leker og klær og en stor telefonutstilling. I museet ligger også en koselig kafé i gjennomført 60-talls stil. Vi er tilbake på hotellet til lunsj. Ettermiddagen av vi fri. Vi kan anbefale et besøk på sølvsmien som ligger rett ved hotellet. I Kveld vil Kai Robert holde sin forestilling «Kai Robert synger Jens Book Jensen» Her kan vi love en fin mimrestund med mange gode gamle slagere.

 

Dag 3: Utflukt til Dalen og Anne Grimdalstunet.

Turen begynner langs Vråvatne, den øverste innsjøen i Arendals - vassdraget, og videre gjennom skog og små bygder. Ovenfor Dalen stopper vi på Grimdalstunet. Grimdalen er fødestedet og barndomshjemmet til billedhuggeren Anne Grimdalen - mest kjent for sitt arbeid med utsmykningen av Oslo Rådhus. I dag er Grimdalen et fredet gårdstun med hus fra middelalderen og et skulptur hus med arbeid av Anne Grimdalen. Hver sommer er det utstilling av kjente kunstnere. Så går turen til ærverdige Dalen Hotell hvor vi spiser dagens lunsj Fra Dalen kjører vi videre til Vest - Telemark Museum på Eidsborg. Dette er et friluftsmuseum som viser deg århundrelange tradisjoner folkekunst og håndverk. På museumsområdet ligger også Eidsborg Stavkirke, Norges minste av de gjenværende stavkirkene. En omvisning her byr på gode historier om utviklingen og betydning av stavkirken i lokalmiljøet. Fra Eidsborg går turen videre østover til Morgedal, bygda som kalles "Skisportens Vugge". Her ligger opplevelsesenteret Norsk Skieventyr som viser moderne skihistorie gjennom bilder, utstillinger og film. Fra Morgedal kjører du tilbake til Vrådal gjennom Kviteseid.

 

Dag 4: Opphold i Vrådal

I dag slapper vi av på hotellet. Frokost lunsj og middag servere i løpet av dagen. Eller kan man rusle seg en tur ned i sentrum eller bruke svømmebassenget på hotellet

 

Dag 5: Straand – Rjukan - Hjemsteder

Etter frokost sier vi farvel til Straand Hotell for denne gang. Turen går over fjellet til Rjukan og Vemork. Vi blir fraktet i minibuss opp til selve museet og før høre historien om Rjukan og tungtvannsaksjonen. Rjukanfossen ga grunnlaget for Vemork, som da den stod ferdig i 1911 var verdens største kraftstasjon. Vemork huser nå NIA og verdensarvsenteret. Her kan man få historien til det fantastiske industrieventyret som utspant seg fra tidlig på 1900-tallet og den dramatiske krigshistorien fra Rjukan under andre verdenskrig. Vi får også se filmen og kan besøke de andre utstillingene i museet. Så spiser vi lunsj i Cafe Vemork før vi returnerer til vår buss. Hjemturen går langs Tinnsjøveien og til våre hjemsteder.

 

AVREISEDATO 14.04.2022
VARIGHET 5
PRIS 8.950,-
Garantert avgang MELD DEG PÅ
Destinasjon Gamle svisker på Straand Hotell
Avreisedato 14.04.2022 Varighet 5
Pris 8.950,- Påstigningstabell G (se tabell)
Tillegg: Singelrom 1.400,-


Prisen inkluderer
 • Prisen inkluderer:
 • 4 netter på Strand Hotell i dbl rom.
 • 4 frokoster, 5 lunsjer og 4 middager
 • Billetter til Kai RObert synger Jens Book jensen
 • Besøk på Anne Grimdalen muset
 • Besøk på Eidsborg Stavkirke
 • Besøk på Norsk Skieventyr
 • Besøk på Z-Museet
 • Besøk og omvisning på Vemork
 • Minibuss fra P-plassen til Vemork t/r
 • Bussreisen med Arne Johans Bussreiser
Lignende turer fra Arne Johans
Ullared Gekås varemagasin Ullared Gekås varemagasin
AVREISEDATO 25.05.2022
VARIGHET3 dager
Ut i det blå Ut i det blå
AVREISEDATO 29.05.2022
VARIGHET6 dager
Måløy og Stadt Måløy og Stadt
AVREISEDATO 05.06.2022
VARIGHET6 Dager
Syd svenske høydepunkt Syd svenske høydepunkt
AVREISEDATO 19.06.2022
VARIGHET6
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: