Gjensynstreff på Skaslien Gjestgiveri

Gjensynstreff på Skaslien Gjestgiveri

Del turen med dine venner:
meg musikalsk hygge
AVREISEDATO 22.02.2021
VARIGHET 3 Dager
PRIS Kr 4 950,-
Garantert avgang MELD DEG PÅ

Begynner du å bli litt lei av å være hjemme og føler du kunne trenge litt luft under vingene. Da har Arne Johans Bussreiser et Korona-forslag til deg. En tur til Skaslien gjestgiveri, som er en perle. Beliggende ved enden av Finnskogen. Et hotell som gir deg atmosfære, fine lokaler og fantastisk mat. Vi presenterer årets turplaner og arrangerer natursti ute på tunet. Så har vi engasjert to entertainere til å underholde oss. Mandags kvelden blir det underholdning av Øyvind Roos (Eda Pelle), en lokal helt som byr på gode historier og musikalsk underholdning og tirsdagskvelden blir det underholdning av Vilhelm Johansen som spilte for oss på Skeikampen under nyttårsturen i 2019/2020. Vi besøker også Kongsvinger Festning og Norsk Skogbruksmuseum på Elverum.  Så er du lei av husets 4 vegger så er dette en mulighet til å fylle på med litt ny inspirasjon.

Dag for dag

Dag 1: Til Kirkenær

Etter vår vanlige oppsamling gjennom Vestfold, Drammen og mot Oslo begynner vi vår reise mot Kongsvinger. Vi stopper på Sangrunden for litt kaffe og noe å bite i. Vi passerer Kongsvinger og kommer til Kirkenær og Skaslien Gjestgiveri. Hotellet har 40 rom. Vi sjekker inn og møtes til lunsj. Etter lunsj vil Arne Johan presentere reisemål som er planlagt for 2021. På ettermiddagen blir det også arrangert en natursti ute på tunet. Etter middag samles vi i hotellets konferansesal til musikalsk underholdning av og med Øyvind Roos (Eda Pelle)

 

Dag 2: Utflukt til Kongsvinger

Etter frokost reiser vi sydover til Kongsvinger. Kongsvinger Festning er et av landets og Innlandets viktigste kulturminner og regnes som et av regionens fyrtårn i reiselivssammenheng. Vinger skanse (også kalt Gyldenborg) ble anlagt på Tråstadberget i 1673-74 og er forløperen til dagens festning. I 1682 ble Vinger skanse utvidet til en fullverdig festning. Navnet «Königs Winer» ble betegnelsen på kongens grunn og festning. Høyt hevet over det gamle sundstedet, med Glomma som vollgrav, utgjorde festningen en sperre som aldri ble inntatt. Den forhindret effektivt svenske fremrykninger mot Christiania fra Värmland. I Nærheten finner vi også kvinnemuseet. Kvinnemuseet befinner seg i Dagny Juels barndomshjem på Rolighed og er en stor og vakker sveitserstilsvilla fra 1857, et steinkast fra 1600-tallsfestningen i den vernede trehusbebyggelsen i Øvrebyen. Kvinnemuseet ble innviet av H.M. Dronningen i 1995 og har hatt nasjonal status siden 1997. Med museumsreformen er Kvinnemuseet nå hovedansvarlig museum i et nasjonalt nettverk for kvinnehistorie. Kvinnemuseet dokumenterer kvinners liv og virke i norsk kulturhistorie frem til i dag. Museets visjon er å gi inspirasjon til en bedre samfunnsutvikling. Vi er tilbake på hotellet til lunsj. Ettermiddagen fri før vi samles til middag. I kveld blir det underholdning av Vilhelm Johansen. Noen vil huske ham fra nyttårsturen til Skeikampen 2019/2020, da han underholdt for oss 2 kvelder.

 

Dag 3: Kirkenær – Hjem

Vi tar farvel med Skaslien Gjestgiveri og setter kursen mot Elverum og Norsk Skogbruksmuseum. Dette er eneste museet i landet som er viet til skogen, jakt, fiske, dyreliv friluftsliv. I dag er temaet ganske aktuelt og omhandler Ulv på godt og vondt ut i fra forskjellige synsvinkler. Etter 30 minutter med ulv har vi tid på egenhånd til å se nærmere på de andre utstillingene på museet. Fulle av ny kunnskap møtes vi på Restaurant Forstmann som ligger i tilknytning til museet. Her får vi servert dagens lunsj. God og mette setter vi oss i bussen og begynner på reisen til våre hjemsteder.

 

Hele arrangementet blir gjennomført etter gjeldende korona regler

AVREISEDATO 22.02.2021
VARIGHET 3 Dager
PRIS Kr 4 950,-
Garantert avgang MELD DEG PÅ
Destinasjon Skaslien Gjestgiveri
Avreisedato 22.02.2021 Varighet 3 Dager
Pris Kr 4 950,- Påstigningstabell B (se tabell)
Tillegg: Singel rom kr 700,-


Prisen inkluderer

Prisen inkluderer:

2 netter i dobbeltrom på Skaslien Gjestgiveri

2 frokoster

3 lunsjer

2 middager

Besøk på Kongsvinger Festning

Orientering om Kvinne Museet

Besøk på Norsk Skogbruksmuseum

Aktiviteter på Skaslien Gjestgiveri

Underholdning med Vilhelm Johansen

Underholdning med Øyvind Roos (Eda Pelle)

Bussreisen med Arne Johans Bussreiser

Lignende turer fra Arne Johans
Berlin Berlin
AVREISEDATO 25.03.2021
VARIGHET7 dager
Påsketur til Viborg Påsketur til Viborg
AVREISEDATO 26.03.2021
VARIGHET5 dager
Kristiansand Kristiansand
AVREISEDATO 28.03.2021
VARIGHET4 dager
Påsketur til Farsund Påsketur til Farsund
AVREISEDATO 01.04.2021
VARIGHET5 dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: