Rüdesheim

Rüdesheim

Del turen med dine venner:
Rhin og Moseldalen
AVREISEDATO 06.09.2023
VARIGHET 8 dager
PRIS kr 16 900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ

Rhindalen er alltid et populært reisemål. På toppen av vinbergene troner romantiske middelalderborger, borgeruiner og pittoreske slott. De mange sjarmerende vinbyene, og spesielt Rüdesheim, trekker mange turister hvert år. I Rüdesheim er det et yrende liv fra morgen til kveld, og stemningen i Drosselgasse må bare oppleves. Vinhus og restauranter med hyggelig musikk ligger tett i tett. 3 netter skal vi bo i den tyske «vinhovedstaden». Her blir det båttur på Rhinen, besøk på Loreley klippen og tur med seilbanen opptil monumentet Niederwald Denkmal. Vi forflytter oss så over til Moseldalen. Et besøk i den sjarmerende byen Bernkastel am Kues. Her besøker vi en av byens vinprodusenter, så er jo spørsmålet om du kjenner forskjell på vin fra Rhindalen og Moseldalen. Turen går videre med båt fra Bernkastel til Traben Trabach. Vi overnatter i byen Cochem i Moseldalen..  I Koblenz besøker vi Deutches Eck – her møtes elvene Rhin og Mosel. På den andre elvebredden troner festningn Ehrenbreitstein som vi avlegger et besøk. Men dalførene som engang dannet Romerrikets grenser har mye mer å tilby sine turister.  Bli med og bedøm selv!

Dag for dag

Dag 1: Til Oslo 

Etter påstigning fortsetter vi inn til Color Line sin terminal i Oslo. Her går vi ombord i Color Lines flotte cruiseferge, som har avgang kl 14:00. Innkvartering i 3 stjerners innvendige lugarer. Ombord får vi tid til og utforske dette spennende skipet eller slappe av i hyggelige omgivelser før vi møtes til middag om kvelden.

 

Dag 2: Kiel – Rüdesheim

Vi legger til kai i havnebyen Kiel og setter straks nesen sydover. I vår behagelige buss passerer vi Hamburg, Hannover og Frankfurt. Sent på ettermiddagen kommer vi til Rüdesheim hvor vi skal bo på Hotell Traube i 3 netter. Hotellet ligger helt jede ved Rhinen. Kun et minutters gange til Drosselgasse med sine restauranter og underholdningsbarer. Det kan være at det er noe støy fra gaten og jernbanen på enkelte rom, men det må man ta med som en del av opplevelsen. Felles middag på hotellet.

 

Dag 3: Båttur på Rhin

Etter frokost rusler vi ned til Rhin. Her går vi om bord i en av elvebåtene som tar oss med på fantastisk tur på Rhin. Underveis passerer vi et utall av borger, vi runder Loreley klippen og på høyde med borgene Katz og Maus går vi i land i St. Goarshausen, hvor bussen venter. Før vi returnerer tilbake til Rüdesheim, kjører vi opp på Loreley klippen. Herfra har vi en fantastisk utsikt utover Rhindalen. Tilbake i Rüdesheim besøker vi Asbach Uralt, Den lokale brandy produsenten

 

Dag 4:  Opphold i Rüdesheim

I dag har vi fri og bruker hele dagen i Rüdesheim. De som ønsker kan være med en tur med Svevebanen opp til monumentet Niederwald Denkmal, som ble bygget til minne om den tyske gjenforeningen i 1871. Herfra kan man enten ta svevebanen ned igjen til Rüdesheim eller rusler de 2 kilometerne over til Assmannshausen. Herfra tar vi båten tilbake til Rüdesheim. Eller kan vi anbefale et besøk på Siegfrieds mechanisches Musikkabinett i Rüdesheim. Vi skal også besøke vinhandler Georg Breuer. Her får vi smake på 3 typer vin fra Rhindalen. De som ønsker kan også bli med på et besøk på Tysklands brandyfabrikk – Asbach Uralt som ligger i Rüdesheim

 

Dag 5: Rüdesheim Bernkastel – Cochem

Etter en kort fergetur over Rhin til Bingen fortsetter vi over til Moseldalen. Vi kommer til den sjarmerende byen Bernkastel-Kues. Her besøker vi vinprodusenten Anton Zimmermann og får både en innføring og smaksprøver av Moselviner.  fVi spiser lunsj i Bernkastel Fra Bernkastel tar vi båt opp til Traben Trabach. Her venter bussen på oss og vi følger veien til Cochem hvor vi skal overnatte.


 

Dag 6: Rüdesheim - Bramsche

Etter en god frokost kjører vi langs Mosel opp til Koblenz. Vi stopper ved Deutches Eckj. Her renner elven Mosel inn i Rhin. Fra bussparkeringen tar vi taubanen over Rhin og opp til festningen Ehrenbreitstein som troner i fjellsiden på andre siden. Det lå opprinnelig en borg fra 1100 tallet her. Festningen er fra 1672. Lokal guide tar oss med rundt på festnings. Vi spiser også lunsj før vi tar taubanen ned til bussen. Så er det strake veien til Bramsche og Hotell Idingshof for overnatting. 

 

Dag 7: Bramsche - Kiel 

Fra Osnabrück reiser vi direkte til Kiel som vi ankommer i god tid før avgang med en av Color Line sine flotte Tysklandsferger. Overnatting i doble 3 stjernes innvendig lugarer.

 

Dag 8. Oslo – Hjemstedene

Under innseilingen til Oslo nyter vi en deilig frokost. Vel i land tar vi nok engang plass i bussen og returnerer til våre hjemsteder.

AVREISEDATO 06.09.2023
VARIGHET 8 dager
PRIS kr 16 900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ
Destinasjon Rudesheim og Rhindalen
Avreisedato 06.09.2023 Varighet 8 dager
Pris kr 16 900,- Påstigningstabell A (se tabell)
Tillegg: Singelrom kr 1 900,.
Singel lugar kr 1 500,-
Utvendig lugar kr 1 200,- pr lugar
Prisen inkluderer

Båtreisen Oslo - Kiel i 3 stjernes innvendig dobbel lugar t/r 

3 netter på Hotell Traube i Rüdesheim

1 natt på Hotell Karl Müller i Cochem

1 natt på Hotell Idingshof i Bramsche

7 frokoster,

3 lunsjer,

7 middager

Vinsmaking i Rhin- og Moseldalen

Besøk på Asbach Uralt

Båttur på Rhin

Tur med Taubanen i Rüdesheim

Båttur på Mosel Bernkastel-Traben Trabach

Besøk på festningen Ehrenbreitstein

Reiseleder med på hele turen 

Bussreisen med Arne Johans Bussreiser

Lignende turer fra Arne Johans
Påsketur til Farsund Påsketur til Farsund
AVREISEDATO 02.04.2023
VARIGHET4 dager
Tranedans Hornborgasjøen Tranedans Hornborgasjøen
AVREISEDATO 06.04.2023
VARIGHET5 Dager
Vårtur til Viborg Vårtur til Viborg
AVREISEDATO 11.04.2023
VARIGHET4 dager
Blomstringstur til Holland Blomstringstur til Holland
AVREISEDATO 12.04.2023
VARIGHET8 Dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: