Spelet om Heilag Olav og Den Gyldne Omvei

Spelet om Heilag Olav og Den Gyldne Omvei

Del turen med dine venner:
Med Røros og spelet Elden
AVREISEDATO 27.07.2021
VARIGHET 6 dager
PRIS 12 900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ

Neppe noe navn i Norgeshistorien er bedre kjent enn Stiklestad, valplassen der Olav den Hellige falt i år 1030. Spelet om Heilag Olav er et fantastisk utendørs skuespill til minne om denne hendelsen, og fremføres hvert år ved Olsoktider. De senere årene fremføres spillet på kvelden for å skape litt ekstra stemning.  Vi besøker også Den Gyldne Omvei som er en liten avstikker fra E6 i Inderøy kommune. Her har de gjort en aktiv markedsføringsjobb for å få frem de de driver med. Her er et levende landbruk og en rik kulturarv og mange entusiaster. Så må vi ikke glemme bort Midt-Norges hovedstad Trondheim. Vi får med oss Nidarosdomen den gamle bybrua og den nye bebyggelsen langs Nidelva.  På veien nordover stopper vi også i Røros og nytt av året er at vi også får med oss spelet «Elden». Dette handler om Norge under den store nordiske krigen og i perioden hvor Karl den 12 blir skutt ved Fredriksten Festning i Halden.

Dag for dag

Dag 1: Til Oppdal

Etter påstigning reiser vi forbi Minnesund langs Mjøsa til Lillehammer. Vi spiser lunsj på Dale Gudbrands gård. Det var her Olav den Hellige kristnet Dale Gudbrand og hans menn. Turen videre oppover Gudbrandsdalen tar oss forbi Otta og Sel til Dombås. Etter en liten benstrekk går turen videre over Dovrefjell til Oppdal for overnatting på Skifer Hotell.

 

Dag 2: Oppdal – Trondheim – Steinkjer

Etter en god frokost setter vi kursen mot Midt-Norges hovedstad – Trondheim. I Trondheim møter vi vår lokal guide som tar oss med på en 3 timers rundtur i byen. Vi besøker Haltdalen Stavkirke på Sverresborg - Trøndelag Folkemuseum og Kristiansten Festning. Vi passerer Stiftsgården, Nidaros Domkirke, Gamle Bybro, NTNU-Gløshaugen, og gjør en kort stopp ved byens utsiktspunkt for fotografering. Vi spise også lunsj før turen går videre mot Steinkjer for overnatting.

 

Dag 3: Den Gyldne Omvei og Spelet om Hellige Olav

Etter frokost reiser vi på utflukt til Inderøy. Veistrekningen Den Gyldne Omvei går gjennom vakkert kulturlandskap i Inderøy kommune i Nord-Trøndelag. Det tar 12 minutter og kjøre E6 mellom Røra og Vist. Den Gyldne omveien tar 8 minutter mer eller en dag, ei uke, en sommer eller et helt liv – som det står i reklamen. Aktørene langs ruten tilbyr mat, kunst og kulturopplevelser, der både tradisjon og nyskapning er ivaretatt.  Vi har med oss lokal guide som forteller oss om alle severdighetene. Vi besøker bl.a. Nils Aas muséet og Gangstad Gårdsysteri. På ettermiddagen reiser vi til Stiklestad, hvor vi skal overvære Spelet om Heilage Olav. Spelet utvikles fra år til år og har et magisk grep på sitt publikum. Til nå har over 800 000 personer sett forestillingen om Olav Haraldssons fall på Stiklestad, som oppføres på Nordens største og eldste friluftsteater siden 1954. Om lag 700 personer er involvert i og omkring forestillingen. Profesjonelle skuespillere står på scenen sammen med amatører. Orkesteret er også sammensatt av profesjonelle og amatører. Andre aktører er kor, statister og et stort frivillig apparat. “Spelet om Heilag Olav” blir fremført på selve slagstedet, Stiklestad, der Olav Haraldsson falt i 1030. Det skjer i et miljø og med en ramme som bare natur, historie og dyktige aktører kan skape. “Spelet om Heilag Olav” er en dramatisering av det som skjedde på gården Sul dagene før slaget på Stiklestad i året 1030.  Vi har formiddagen til egen disposisjon i Steinkjer får vi på ettermiddagen kjører til Stiklestad. Her er det middelalder uker så det er mye å se på. Selve forestillingen begynner kl 19.00. Før forestillingen begynner serveres det sodd i restauranten.

 

Dag 4: Steinkjer - Røros

Så sier vi farvel til Steinkjær og kjører mot Værnes og videre til Selbu. Her besøker vi Norsk Radio- og Fjernsynsmuseum. Vakkert beliggende i Sjøbygda her i Selbu. Dette er Norges største private samling av radio og TV apparater fra 1890 og fram til 1980 tallet. Vertskapet ved museet guider oss igjennom radio og Fjernsynshistorien og vi får gjenhør med gamle klassikere avspilt på originale avspillere. Det er ikke fritt for at det kan rykke litt i foten når musikken og minnene strømmer på. Museet inneholder også en jukeboks samling og en interessant sykkelsamling. Museet overtok i 2018 den største Prøysen samlingen som finnes. Det er vanskelig å snakke om Norsk Radio uten å komme i forbindelse med Alf Prøysen gjennom barnetimen for de minste, søndagsposten og en rekke program som har satt dype spor i den norske folkesjela. Vi spiser lunsj på museet før vi fortsetter langs Stugusjøen og over Tydalsfjella til Røros. Her bor vi på Bergstaden Hotell.

 

Dag 5: Opphold på Røros

Etter frokost begir vi oss ut på en spasertur i gamle Røros, vi besøker den vakre Røros kirke, ser den gamle bebyggelsen ved slagghaugene. Lokal guide følger med oss rundt og forteller oss om livet på og historien om Røros. Så har vi resten av dagen til fri disposisjon. Vi spiser en tidlige middag. I kveld skal vi overvære fremføringen av teaterstykket Elden. Fremføringen foregår utendørs med slagghaugene som kulisser. Vi kan love en spennende og minnerik forestilling. Vi går fra hotellet og opp til spill arenaen. Forestillingen starter kl 21.30

 

Dag 6 Røros – Hjem

Vi inntar en god frokost før vi begynner på turens siste dag. Vi reiser sydover til Alvdal.  I Alvdal finner vi Aukrustsenteret - Her kan vi se og lære mer om forfatteren og humoristen Kjell Aukrust. Her treffer vi på sykkelreparatør Reodor Felgen og hans gode hjelpere Solan og Ludvig samt alle de andre som bor i Flåklypa. Dagens lunsj har vi på Rena før vi tar fatt på siste etappe til våre hjemsteder

 

AVREISEDATO 27.07.2021
VARIGHET 6 dager
PRIS 12 900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ
Destinasjon Spelet om Heilag Olav
Avreisedato 27.07.2021 Varighet 6 dager
Pris 12 900,- Påstigningstabell B (se tabell)
Tillegg: Singelrom 2 500,-


Prisen inkluderer
 • 2 netter på Bergstaden Hotell
 • 2 netter på Grand Hotel Steinkjer
 • 1 natt på Skifer hotellet i Oppdal
 • 5 frokoster, 5 lunsjer, 5 middager
 • Besøk på Aukrustsenteret
 • Billetter til spelet Elden
 • Guidet rundtur i Røros
 • Besøk i Røros Kirke
 • Billetter til Spelet om Heilage Olav
 • Rundtur på den Gyldne Omvei
 • Besøk på Norsk Radiomuseum i Selbu
 • Lokal guide i Trondheim
 • Reisen i Arne Johans Bussreiser
Lignende turer fra Arne Johans
Hildesheim Hildesheim
AVREISEDATO 05.12.2021
VARIGHET6 dager
Julemarked i Rostock Julemarked i Rostock
AVREISEDATO 12.12.2021
VARIGHET5 dager
Juletur til Straand Hotell Juletur til Straand Hotell
AVREISEDATO 23.12.2021
VARIGHET5 Dager
Nyttårstur til Straand Hotell Nyttårstur til Straand Hotell
AVREISEDATO 29.12.2021
VARIGHET5 Dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: