Herøyspelet Ulsteinvik

Del turen med dine venner:
Geiranger og Nordangsdalen
AVREISEDATO 30.06.2023
VARIGHET 5 dager
PRIS Kr 10 900,-

For første gang besøker vi Herøyspelet – hvor 200 skuespillere skaper en historisk fortelling. Spillplassen er en natursene som vender ut mot Stadthavet.. Stykket heter “Kongens Ring”.Manus er løst basert på teksten i kapittel 142 i Heimskringla, historien om Olav den hellige. Ett historisk spill i praktfulle omgivelser. På veien til Sunnmøre skal vi over Valdresflya en av Norges høyeste fjelloverganger. Vi besøker Geiranger og nyter en deilig båttur på Geirangerfjorden. Vi reiser også gjennom Nordangsdalen forbi Union Hotell i Øye. Et historisk trehotell ifra slutten av 1800 tallet. Ulsteinvik er vår base under oppholde på Sunnmøre. Vi skal på n historisk vandring på Herøy og besøke fuglefjellet Runde. Hjemturen går via Jugendbyen Ålesund, Romsdalen og en overnatting på Dombås. Så her blir det mye flott natur, et histrisk spill og mye god mat.

Dag for dag

Dag 1: Til Beitostølen

Etter påstigning går reisen over Sollihøgda, Hønefoss og videre langs Sperillen til Nes i ÅPdalen. Dagens lunsj serveres på Valdresporten. Vgode og mette fortsetter vi opp Begnadalen til Fagernes og Radisson Blu på Beitostølen for overnatting. Vi møtes til felles middag i hotellets restaurant.

 

Dag 2: Beitostølen – Geiranger – Ulsteinvik

Fra Beitostølen kjører vi over Valdresflya. Høyeste punkt er 1389 m.o.h. I Lomstopper vi ved Lom Stavkirke for en benstrekk. Så går turen opp på Strynefjellet. Ved langevatn dreier vi av mot Geiranger. Her får vi servert dagens lunsj. Fra Geiranger tar vi båten ut Geirangerfjorden til Hellesylt. 1 times fantastisk tur i noe av det flotteste Norge har å by på. Vi passerer fossene De Sju Søstre og Friaren som ligger på motsatt side av fjorden. Fra Hellesylt kjører vi inn Nordangsdalen til Øye. Her finner vi det historiske trehotellet Union. Hotellet er kraftig oppgradert de siste årene. En kort fergetur fra Leknes til Sæbø, forbi Ørste og vi kommer til Ulsteinvik hvor vi skal bo i 2 netter. Middag på hotellet

 

Dag 3: Herøyspelet

Etter en sen og deilig frokost tar vi plass i bussen. Vi skal møte vår lokal guide som tar oss med på en kulturvandring på Herøy. Øya Herøy har ei over tusen år lang historie. Øya var samlingsplass for vikingar og vikinghøvdingar som venta på godt og lagleg ver slik at dei kunne passere Stadhavet på veg lang kysten. Her har det vore både kyrkjeleg senter og handelssenter, og gjennom hundreåra har det vore både makt og festivitas på øya – og drama og tragediar. VEtter vandringen serveres lunsj. Selve spelet begynner kl 13.30. og varer i snaue 2 timer. Manus er løst basert på teksten i kapittel 142 i Heimskringla, historien om Olav den hellige. Der står det at kongen var innom Herøyane, det som man i dag kaller Herøyholmene, og utfordret de som var i gjestebudet til å reise til Færøyene for å kreve inn skatt. Den som meldte seg, var til slutt Møre-Karl, en av de som i utgangspunktet var imot det kongen stod for. Rundt denne historien er det bygd opp et drama der nære og personlige problemstillinger er sentrale, og da spesielt problemstillinger rundt Unn den fagre. Kristningen av Norge og den hedenske kulturen fungerer som et bakteppe for hendelsene.  Etter spelet skal vi besøke fugleøya Runde. Etter en innholdsrik dag returnerer vi til hotellet.

 

Dag 4: Ulsteinvik – Ålesund – Dombås

Dagens første reisemål er Ålesund. Selve Jugendbyen. Etter bybranne ble byen bygget opp igjen i Jugendstil som var det “hotte” på den tiden. Vi besøker Byfjellet Aksla. Etter lunsj setter vi kursen mot Dombås. Turen går over Ørskogfjellet forbi Åndalsnes. Vi stopper ved informasjonssenteret for Trollveggen. Turen går videre opp Romsdalen forbi Bjorli og Lesja til Dombås og Dombås Hotell

 

Dag 5: Dombås – Hjem

Så er vi kommet til siste dag på turen. På Øyer stopper vi ved Norsk Veimuseum. Her er det stadi nye utstillinger og man har også et flott kjøretøy historisk museum Dagensd lunsj spiser vi på Rudshøgda. 

 

AVREISEDATO 30.06.2023
VARIGHET 5 dager
PRIS Kr 10 900,-
Destinasjon Herøyspelet Ulsteinvik
Avreisedato 30.06.2023 Varighet 5 dager
Pris Kr 10 900,- Påstigningstabell B (se tabell)
Tillegg: Singel rom kr 1 500,-


Prisen inkluderer

1 natt på Radisson Blu Beitostølen

2 netter på Ulsteinvik Hotell

1 natt på Dombås Hotell

4 frokoster,5 lunsjer og 4 middager

Båttur Geiranger-Hellesylt

Billetter til Herøyspelet – Kongens Ring

Historisk Vandring på Herøy

Tur til fuglefjellet Runde

Bytur i Ålesund

Besøk ved Trollveggens informasjonssenter

Besøk på Norsk Veimuseum

Alle ferge

Bompenger

Bussreisen med Arne Johans Bussreiser

Lignende turer fra Arne Johans
Berlin Berlin
AVREISEDATO 05.12.2023
VARIGHET7 dager
Strømstad med Nordby Shoppingsenter Strømstad med Nordby Shoppingsenter
AVREISEDATO 13.12.2023
VARIGHET1 dag
Juletur til Straand Hotell Juletur til Straand Hotell
AVREISEDATO 23.12.2023
VARIGHET5 Dager
Nyttårstur til Straand Hotell Nyttårstur til Straand Hotell
AVREISEDATO 29.12.2023
VARIGHET4 Dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: