Frøya

Frøya

Del turen med dine venner:
Vestlandske perler
AVREISEDATO 19.06.2024
VARIGHET 6 dager
PRIS Kr 14 900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ

Vest for innløpet til Trondheimsfjorden ligger Frøya kommune som omfatter øya Frøya samt 5400 holmer og skjær mellom Halten og Sula. Navnet Frøya har samme opprinnelse som navnet på kjærlighets- og fruktbarhetsgudinnen Frøy. På tross av dette så har det vært en stor reduksjon i antall fastboende i dette øysamfunnet etter krigen. På gammelt norsk betyr Frøy – den fremste det vil si den fremste øya noe som passer bra med Frøyas beliggenhet. Høyeste punkt på øya er 76 meter over havet så landskapet er litt småkupert med mye lyng og myr. Her er også over 160 vann og tjern og i de aller fleste er det en god ørretbestand. Hjorten har også slått seg ned på Frøya, utvandret fra naboøya Hitra og i dag drives det jakt på hjorten. Den største næringen på Frøya er lakseoppdrett og slakting av laksen. SalMar har et stort anlegg på Frøya

Dag for dag

Dag 1 til Dombås 400 km

Etter påstigning fortsetter vi forbi Minnesund og langs Mjøsa til Hamar. Vi spiser dagen lunsj på Rudshøgda. En deilig varmmatsbufeet. Rett nord for Lillehammer stopper vi ved Norsk Veimuseum som byr på en historisk vandring i Norsk Samferdsel og Infrastruktur. Siste etappe går opp til Dombås for overnatting. Felles middag på Dombås Hotell.

 

Dag 2: Dombås – Frøya 300 km

Dovrefjell er hjemsted for våre urdyr – Moskusen. Den norske stammen på Dovre teller om lag 300 dyr. Har vi flaks kan det hende vi kan se noen eksemplarer fra bussen. Løkken Verk var et av Norges Store industrieventyr. Her drev man gruvedrift i hele 333 år fra 1654 til 1987. Vi før høre mer om driften og historien før vi kjører den siste biten ut til øysamfunnet Frøya. Her skal vi bo 3 netter på Frøya Hotell

 

Dag 3: Utflukt på Frøya

Et unikt kystlandskap ytterst om storhavet med blankskurte svaberg. Intet er så fascinerende som å oppleve kreftene fra havet. På Titran kan du virkelig kjenne været på kroppen. I 1899 omkom 140 fiskere i løpet av 1 natt, under et forrykende orkanvær. Titranulykka blir regnet som en av de største katastrofer i vår historie. Opplev Stabben Fort som ligger på Titran, det er en kystbefestning brukt av tyskerne under 2.verdenskrig. Dette ble bygd av russiske og serbiske fanger Vi får også høre litt mer om fiskeriets betydning for dagens befolkning på Frøya. Vi er tilbake på hotellet på ettermiddagen.

 

Dag 4: Øyhopping

Vi besøker gamle fiskevær i øyrekka, og opplever kystkultur og natur på kroppen. Mausundvær, Sula og Bogøyvær har hver for seg mye å by på, og øyhopping kombinerer opplevelser, mat og drikke på en uforglemmelig måte!  Sula omtales som en naturperle ytterst mot havet. Å gå rundt i Sulas tette trehusbebyggelse, er som å gå rundt i en eventyrbok, og en tur opp til Sula Fyrstasjon er nærmest obligatorisk!

 

Dag 5: Frøya – Grotli 500 km

Så er det farvel til Frøya. Vi følger E-39 sydover i utkanten av Kristiansund til Molde. Her tar vi fergen over Romsdalsfjorden og videre over Ørskogfjellet til Sjøholt. Ved Linge blir det en kort fergetur over til Eidsdal. Vi kjører så Ørneveien over til Geiranger. Vi stopper på utsiktspunktet for å se på den flotte utsikten utover Geirangerfjorden. Fra Geiranger snirkler vi oss opp alle svingene til Langevatten over Strynefjellet til Grotli Hotell for overnatting. (Hvis veien opp til Langevatten ikke er åpnet for sommeren blir det litt endringer i reiseruten denne dagen)

 

Dag 6: Grotli – Hjemstedene

I dag skol vi over nok en vakker fjellovergang – Valdresflya. Vi kommer hele 1389 meter over havet noe som gjør den til Norges nest høyeste fjellovergang. Vi spiser lunsj i Fagernes før vi fortsetter nedover Valdres til våre hjemsteder.

 

AVREISEDATO 19.06.2024
VARIGHET 6 dager
PRIS Kr 14 900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ
Destinasjon Frøya
Avreisedato 19.06.2024 Varighet 6 dager
Pris Kr 14 900,- Påstigningstabell B (se tabell)
Tillegg: Singelrom kr 2 500,-


Prisen inkluderer

1 natt på Dombås Hotell

3 netter på Hotell Frøya

1 natt på Geiranger Hotell

5 frokoster

5 middager

6 lunsjer

Besøk på Løkken Verk

Besøk på Norsk Veimuseum

Besøk på Titran med Guide

Kaffe og Vaffel på utflukten til Titran

Dagsutflukt – Øyhopping

Ferge Molde – Vestnes

Ferge Linge – Eidsdal

Bussreisen

Bompenger

Lignende turer fra Arne Johans
Savalen Fjellhotell Savalen Fjellhotell
AVREISEDATO 28.07.2024
VARIGHET5 Dager
Syd svenske høydepunkt Syd svenske høydepunkt
AVREISEDATO 04.08.2024
VARIGHET6
Nordkapp Nordkapp
AVREISEDATO 11.08.2024
VARIGHET18 dager
Nord Ostsee Kanal Nord Ostsee Kanal
AVREISEDATO 13.08.2024
VARIGHET6
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: