Dombås Hotell

Dombås Hotell

Del turen med dine venner:
Raumabanen
AVREISEDATO 17.09.2023
VARIGHET 5 dager
PRIS Kr 9 900,-

Øvers i Gudbrandsdalen finner vi fjellbygden Dombås. Her skal vi bo 4 netter på det hyggelige Dombås Hotell. Vi reiser på dagelige utflukter. En dag besøker vi Folldal Gruver som kansje ikke er så kjent for mange. Så blir det en fantastisk tog tur med Raumabanen fra Åndalsnes til Dombås. I Åndalsnes har man også fått sin egen taubane – Romsdalsgondolen.  Vi skal på en liten spasertur på Dovre og besøke Viewpunkt Snøhetta. Her har vi – hvis været er med oss – et fantastisk utsyn mot Snøhetta. Vi spiser også lunsj på Kongsvold Fjeldstue denne dagen.Så bli med oss på noen deilge dager til Dombås!

Dag for dag

Dag 1: Til Dombås.

Vi begynner påstigning i Skien og videre mot Oslo for påstigning i Vestfoldbyene, Drammen, Asker, Sandvika og Oslo. Turen går videre opp mot Hamar. Vi spiser lunsj på Rudshøgda. Så passerer vi OL byen Lillehammer og tettstedet Otta før vi kommer frem til Dombås Hotell. Vi får tildelt våre rom og møtes til middag i hotellets spisesal.

 

Dag 2. Utflukt til Viewpoint Snøhetta og Kongsvold Fjeldstue

I dasg skasl vi oppleve Dovre. Vi kjører til Hjerkin hvor man for noen få år siden bygde en turisthytte med utsikt mot Snøhetta. Lokal guide følger med fra hotellet. Viewpoint SNØHETTA gir alle muligheten til å oppleve fjellet og den fantastiske utsikten mot Snøhettamassivet! Det tar deg bare 20-30 minutter å følge den 1,5 km lange stien fra parkeringsplassen opp til viewpoint SNØHETTA. Informasjon ved starten og underveis gir deg innsikt i natur- og kulturhistorien på Dovrefjell. Etter vår spasertur returnerer vi til bussen og fortsetter over Dovrefjellet til Kongsvold Fjeldstue.Her får vi servert dagens lunsj i historiske omgivelser. Eldste byggningen på Kongsvol er nå fra 1720.Gode og mette av både mat og inntrykk returnerer vi til Dombås. Middag på hotellet

 

Dag 3,  Tur med Raumabanen og Romsdalsgondolen

Raumabanen er 115 kilometer lang fra Dombås til Åndalsnes. Banen er knyttet sammen med Dovrebanen på Dombås. Åndalsnes er banens endestasjon og knutepunkt for gods- og persontrafikken til og fra Møre og Romsdal. Raumabanen går gjennom et landskap som veksler fra fjellbygdene lengst nord i Oppland til den dramatiske naturen ned Romsdalen og under Trollveggen ut til fjorden ved Åndalsnes. Vi reiser fra Dombås og ned Romsdalen. Vi stopper ved informasjonssenteret ved Trollveggen . I Åndalsnes har man også fått sin gondol navnet er Romsdalsgondolen. Den ble kåret til årets anlegg i 2021. Vi blir med opp på toppen hvor vi spiser lunsj på stedet restaurant som er kjent for kortreiste mat. Etter flott intrykk tar vi gondolen ned igjen til sentrum og går ombord i Raumabanen som tar oss med tilbake til Dombås. Det er en av Norges mest omtalte togstrekningern På Dombås henter bussen oss på stasjonen og kjører oss tilbake til hotellet.

 

Dag 4. Utflukt til Folldal Gruver.

Gruvedriften på Røros kjenner de fleste til. Men at det også fantes gruvedrift i stort omfang i Folldal er kansje litt ukjent for mange. Vi kjører igjen opp til Hjerking og videre ned til Folldal. Gruvedriften i Folldal startet i 1748 og varte frem til 1960 tallet.  Vi får en omvisning i Gruvemuseet og blir med på en togtur inn i gruven før vi spiser lunsj i stedets restaurant. Etter lunsj returnerer vi til Dombås. 

 

 

Dag 5: Dombås - Hjemstedene

Etter nioen deilige dager på Dombås vinker vi farvel til betjeningen på Dombås Hotell. Bussen tar oss med ned til Sjoa. Her kjører vi opp Heidalen og stopper ved ysteriet i Heidal. Her overtok to unge jenter produksjonen når Tine la ned sin drift. De sørget for videre produksjon av den kjente Heidalsosten. En suksees histori som har skap mange nye arbeidsplasser til bygda. Vi får med oss historien og så blir vi servert kaffe og vaffel – selvfølgelig med brunost. Reisen videre går over Valdresflya med lunsjstopp på Beitostølen. Så reiser vi igjennom Fagernes, ned Begnadalen og videre til våre hjemsteder.

AVREISEDATO 17.09.2023
VARIGHET 5 dager
PRIS Kr 9 900,-
Destinasjon Dombås Hotell
Avreisedato 17.09.2023 Varighet 5 dager
Pris Kr 9 900,- Påstigningstabell B (se tabell)
Tillegg: Enkeltrom 1 000,-


Prisen inkluderer

• 4 netter i dbl rom på Dombås Hotell

• 4 frokoster på hotellet

• 5 lunsjer underveis

• 4 middager på hotellet

• Tur med Raumabanen fra Åndalsnes-Dombås

​* Tur med Romsdals Gondolen

​* Besøk på Folldal Gruver

​* Tur til Viewpunkt Snøhetta med lokal guide

​* Besøk på Heidal Ysteri

• Foredrag om Moskus

• Reisen i Setra Turistbuss

Lignende turer fra Arne Johans
Påsketur til Farsund Påsketur til Farsund
AVREISEDATO 02.04.2023
VARIGHET4 dager
Tranedans Hornborgasjøen Tranedans Hornborgasjøen
AVREISEDATO 06.04.2023
VARIGHET5 Dager
Vårtur til Viborg Vårtur til Viborg
AVREISEDATO 11.04.2023
VARIGHET4 dager
Blomstringstur til Holland Blomstringstur til Holland
AVREISEDATO 12.04.2023
VARIGHET8 Dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: