Wroclaw Polen

Wroclaw Polen

Del turen med dine venner:
Med Sprewald
AVREISEDATO 06.09.2018
VARIGHET 9 dager
PRIS Kr 14 900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ

Polen er et skattkammer av spennende steder og byer. På denne turen skal du få oppleve litt av dette. Vi skal bo i den vakre byen Wroclaw. Byen består av flere øyer og den eldste bydelen er Ostròw Tumski, som opprinnelig også var en øy. Her finner man blant annet katedralen St. Martin Kirken og Helligkorskirken. Alle unike i Europeisk sammenheng og bygds i gotikkstil, i likhet med de fleste av Wroclaws kirker. I Gamlebyen finner vi torget med sine spesielle kjøpmanns hus. Torget er det nest største i Europa. Her er et utall av serveringssteder med både mat og drikke. Her finner man også Wroclaws gotiske rådhus som regnes som et av de flotteste i hele Europa. Broer er det også mange av – man regner med cirka 220 broer i Wroclaw. Byen har også mange parker. Vi vil nevne Szczytnicki-parken med sin japanske hagen og den zoologiske hagen. På vei til Polen skal vi overnatte i Berlin. Vi skal bo ute ved Berliner ring. På hotellet den kvelden er det et stort show som vi har billetter til. På hjemturen skal vi bo i Schwerin, hovedstaden i delstaten Mecklenburg Vorpommern.

Dag for dag

Dag 1: Til Oslo

Etter påstigning reiser vi til Oslo hvor vi får utdelt våre boardingkort og kan gå om bord en av Color Line sine flotte båter. På ettermiddagen serveres en deilig aftensbufeet med varme og kalde retter i restauranten Grand Bufeet.

 

Dag 2: Kiel – Berlin 360 km

Frokost serveres i skipets restaurant. Fra dekk kan vi nyte innseilingen til Kiel. Vi går i land og tar plass i bussen. Vi krysser den tidligere grensen mellom øst og vest og kommer til Berlin tidlig på ettermiddagen Vi kjører en liten rundtur i sentrum før vi reiser ut til vårt hotell. Underveis får vi se Brandenburger Tor, Siegersaule, det jødiske minnesmerke, Unten den linden, Checkpoint Charlie, riksdagen og deler av Berlin muren. Lengden på rundturen avhenger litt av trafikken slik at vi rekker ut til hotellet, få spist middag og gjøre oss klar til showet. Klokken 20.30. starter forestillingen Las Vegas Live show – Stars in Consert 

 

Dag 3: Berlin – Wroclaw 350 km

Etter gårsdagens show og en god frokost er vi klar for nye opplevelser. Vi kjører sydover i delstaten Brandenburg og kommer til den lille byen Lübben som er en slags hovedstad i området som kalles Spreewald. Dette er et naturområde med et utall kanaler og elver som kommer av elven Spree. Vi skal på tur med en Kahn båt som de lokale båtene heter. Det er omtrent som en type tysk gondol. Et av produktene man produserer i Spreewald er sylteagurker. Etter båttur og lunsj krysser vi grensen Polen og fortsetter til Wroclaw.

 

Dag 4: Utflukt til Swidnica og Ksaiz

I dag skal vi på en meget interessant utflukt Først kjører vi til Swidnica, hvor vi skal se torget, katedralen og fredskirken, som er den største trekirken i Polen og Europa. Kirken står også på UNESCO`s verdensarvliste. Kirken er bygd helt uten spiker. Vi spiser felles lunsj på Restaurant Karczma Zagloba i tradisjonell polsk stil. Etter lunsj går turen videre til Ksiaz hvor vi besøker det flotte barokk slottet, perlen i Nedre Schlesien. Slottet ble reise i det 13. århundret og er en av de største turistattraksjonene i regionen. Slottet har hatt mange eiere gjennom historien. Mellom 1509 og 9141 var slottet underlagt det mektige huset Hochberg. I 1941 ble det beslaglagt av nazistene og mye av inventaret og rommene ble ødelagt. Nazistene lagde også et stort tunnelsystem under slottet. I 1952 begynte man å restaurere slottet tilbake til sin fordums prakt, slik at vi dag kan beundre de vakre rommene, terrassene og de omliggende hagene. På vei tilbake til Wroclaw passerer vi også konsentrasjonsleiren Gross-Rosen. For de som ønsker tar vi en kort stopp her. Vi er tilbake på hotellet i god tid til middag.

 

 

Dag 5: Opphold i Wroclaw.

Etter en god frokost er vi klar for å utforske Wroclaw. Lokal guide møter oss på hotellet og tar oss med på en 3 timers rundtur i byen. Byen var europeisk kulturhovedstad i 2016 og ligger på begge sider av elven Odra, og utgjør med sine tallrike høyskoler, forskningsinstitutter, teatre og museer det kulturelle og vitenskapelige sentrum i Schlesien. 2. Verdenskrig påførte byen store ødeleggelser med den historiske gamle byen er bygget opp igjen i sin fordumsprakt. Vi begynner med å kjøre litt buss før vi avslutter med en spasertur som ender opp på det store torget. Lunsj på egenhånd. På ettermiddagen returnerer vi tilbake til hotellet.

 

Dag 6: Utflukt til Karpacz 250 km

I Polen finner man til og med en Norsk Stavkirke. Stavkirken fra Vang i Valdres finner vi i Karpacz. Hvordan den havnet her får dere vite i bussen på vei til Karpacz, som er den fjellby i Sudetfjellene tett ved den tsjekkiske grensen. Byen er bratt det er nesten 400 meters høydeforskjell på den øvre og nedre delen av byen. Vi spiser lunsj i byen før vi returnerer til hotellet og Wroclaw.

 

Dag 7: Wroclaw – Schwerin 550 km

Vi tar farvel med Wroclaw etter frokost og setter kursen mot Tyskland igjen. Vi passerer igjen Berlin og kommer sent på formiddagen til hovedstaden i Mecklenburg Vorpommern – Schwerin. Byen er kanskje mest kjent for sitt slott som legger ute i Schweriner sjøen. Vi stopper ved slottet for en fotostopp før vi kjører til vårt hotell, som ligger kun noen minutters gange fra sentrum.

 

Dag 8: Schwerin – Kiel 160 km

Vi tar farvel med Schwerin og reiser nordover mot hansabyen Kiel, hvor båten til Oslo venter på oss. Båtavgang er kl 14.00. Det serveres aftensbufeet i Grand Bufeet

 

Dag 9: Oslo - Hjemstedene

Frokost serveres før ankomst Oslo. Etter toll klarering tar vi plass i bussen og returnerer til våre hjemsteder.

 

AVREISEDATO 06.09.2018
VARIGHET 9 dager
PRIS Kr 14 900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ
Destinasjon Wroclaw Polen
Avreisedato 06.09.2018 Varighet 9 dager
Pris Kr 14 900,- Påstigningstabell A (se tabell)
Tillegg: Singel rom kr 1 600,-
Singel lugar kr 1 500,-
Utvendig lugar kr 960,- pr lugar
Prisen inkluderer
 • Båtreisen Oslo – Kiel i dbl innv. Lugar
 • 1 natt på Hotell Estrel i Berlin
 • 4 netter på Hotell Im Jana Pawla II i Wroclaw
 • 1 natt på Hotell Inter City i Schwerin
 • 8 frokost, 3 lunsjer og 8 middager
 • Showbilletter til Stars in Las Vegas
 • Båttur med Kahn båt i Lübben
 • Lokal guide i Wroclaw
 • Div entreer til Kirker og Slott
 • Reiseleder
 • Veiavgifter
 • Bussreisen med Arne Johans Bussreiser
Lignende turer fra Arne Johans
Straand Hotell Telemark Straand Hotell Telemark
AVREISEDATO 10.06.2020
VARIGHET2 dager
Hardanger Hardanger
AVREISEDATO 15.06.2020
VARIGHET4 dager
Lofoten og Vesterålen Lofoten og Vesterålen
AVREISEDATO 24.06.2020
VARIGHET12 Dager
Innlandsbanen og Ofotbanen Innlandsbanen og Ofotbanen
AVREISEDATO 24.06.2020
VARIGHET12 dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: