Julemarked i Rostock

Julemarked i Rostock

Del turen med dine venner:
Med båt Oslo-Kiel t/r
AVREISEDATO 30.11.2023
VARIGHET 6 dager
PRIS Kr 13 900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ

Julemarked i Rostock har lange tradisjoner og i dag er dette det største julemarkedet i det Nordlige Tyskland.  I Kröpliner Strasse, som er den mest populære gaten i Rostock, og hele den gamle bydelen finner man over 200 stands og boder. Handelstradisjonene kan bringe oss tilbake til Hansatiden da Rostock var den viktigste tyske havnebyen langs Østersjøen. Her hadde man nære forbindelser til Riga, Brugge og ikke minst Bergen. På julemarkedet anbefaler vi at du prøvesmaker på spesialiteter som Rauchwürst og Warnemünder Räucherfleisch. I år har vi 1 dag ekstra så vi har god tid i og rundt Rostock. På veien til kjører vi også innom en annen Hansaby – nemmelig Lübeck. Bli med og gjør unna julehandelen i Tyskland.

Dag for dag

 Dag 1 Til Oslo

Etter påstigning fortsetter vi inn til Color Line sin terminal i Oslo. Om bord får vi tid til å slappe av i hyggelige omgivelser før vi møtes til felles julebord i Grand Bufeet. Senere på kvelden anbefaler vi et besøk i Show Longe for å se på det fantastiske showet som vises to ganger hver kveld.

 

Dag 2: Kiel – Lübeck – Rostock  200 km

Vi tar plass i bussen og reiser sydover forbi hansabyen Hamburg og videre mot Hansabyen Lübeck. Her tilbringer vi formiddagen og får med oss byens flotte julemarked. Lübeck er jo også kjent for sin marsipan og det har også en egen rødvin. Vi fortsetter så videre til Rostock, som vi ankommer litt sent på formiddagen. Vi skal bo Radisson Blu Hotell Rostock. hotellet som ligger sentralt i den ene enden av gågata Kröpliner Strasse og rådhusplassen. Vi sjekker inn på hotellet og har resten av dagen til egen disposisjon for vi møtes til middag på hotellet.

 

Dag 3: Opphold i Rostock.

Etter frokost møter vi vår lokal guide. Hun tar oss med på en liten rundtur i Rostock. Vi begynner med et besøk i Maria kirken, som ligger rett ved hotellet. Inne i kirken finner vi også det astronomiske ur som ble bygget i 1472 og vil vise rett klokkeslett, dag, dato, uke og stjernetegn frem til 2047. Vi går også forbi byporten Stein Tor og Universitetet. Rostock fikk universitet allerede i 1419. Her har i sin tid Tycho Brahe studert. Lunsj på egenhånd og resten av dagen blir det vel en tur på byens julemarked. Middag på hotellet

 

Dag 4: Julemarked i Rostock

Etter frokost har man hele dagen til fri disposisjon. Hotellet ligger rett ved byens gågate Kröpliner Strasse. Kröpliner Strasse omkranses av hus fra 1600 til 1800 tallet og gaten fylles av salgsboder i forbindelse med julemarkedet. I den andre enden av gågaten finner man Neue Markt og det rosa Rådhuset..  Vil man trekke seg litt tilbake, kan det anbefales et besøk i den vakre Marienkirche. Ved kirken finner vi også det astronomiske ur som ble bygget i 1472 og vil vise rett klokkeslett og dato frem til 2047. Middag på hotellet

 

Dag 5: Rostock – Kiel 200 km

Etter frokost er det på tide å si farvel til rostock for denne gangen. Vi tar plass i bussen og kjører mot Kiel hvor i igjen gåår om bord i color Line sin flotte båt. Kl 17. serveres det et deilig julebord i restauranten.

 

Dag 6: Til Hjemstedene.

Når vi seiler forbi Oscarsborg serveres frokost i skipets restaurant. Vi legger til kai i Oslo kl 10.00. og returnerer til våre hjemsteder.

 

AVREISEDATO 30.11.2023
VARIGHET 6 dager
PRIS Kr 13 900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ
Destinasjon Julemarked i Rostock
Avreisedato 30.11.2023 Varighet 6 dager
Pris Kr 13 900,- Påstigningstabell A (se tabell)
Tillegg: Singel rom kr 3 000,-
Singel lugar kr 2 000,-
Utvendig lugar kr 1 200,- pr lugar
Prisen inkluderer

Båtreisen Oslo – Kiel i doble innvendige lugarer t/r

3 netter i dobbeltrom på Radisson Blu Hotell Rostock

5 frokoster

3 middager på hotellet

2 julebord inkl 1 drikke på Kielbåten

Veiavgifter

Bussreisen med Arne Johans Bussreiser

Lignende turer fra Arne Johans
Hotell Pachmair Zillertal Hotell Pachmair Zillertal
AVREISEDATO 10.10.2023
VARIGHET12 Dager
Ullared Gekås varemagasin Ullared Gekås varemagasin
AVREISEDATO 06.11.2023
VARIGHET3 dager
Oset Høyfjellshotell Oset Høyfjellshotell
AVREISEDATO 20.11.2023
VARIGHET3 dager
Julemarked i Bremen Julemarked i Bremen
AVREISEDATO 25.11.2023
VARIGHET6 dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: