Vindistriktet Bourgogne

Vindistriktet Bourgogne

Del turen med dine venner:
Med Alsace og Strasbourg
AVREISEDATO 28.08.2022
VARIGHET 10 dager
PRIS Kr 19 500
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ

Bourgogne anser seg som hjertet i Frankrike, en velstående region med verdenskjente viner. Fra dette vinlandskapet kommer kjente vintyper som Chablis, Côte de Nuits, Meursalute og Gevrey-Chambertin. Bourgogne.  Området er også kjent for god mat og byen Dijon er verdensberømt for sin sennep. Fra samme område kommer osten Bresse Bleu og hønegryten Coq au vin. Landskapet består av bølgende åser, skog, kanaler og innsjøer. Store monumentale kirkebygg viten om rikdom og makt helt tilbake til roernes tid. Nytt reisemål og nye opplevelser – bli med da vel!

Dag for dag

Dag 1: Til Oslo

Etter påstigning fortsetter vi inn til Color Line sin terminal i Oslo. Her går vi ombord i Color Lines flotte cruiseferge, som har avgang kl 14:00. Innkvartering i 3 stjerners innvendige lugarer. Ombord får vi tid til å utforske dette spennende skipet eller slappe av i hyggelige omgivelser før vi møtes til middag om kvelden.

 

Dag 2: Kiel – Mannheim 660 km

Etter ankomst Kiel tar vi plass i bussen og legger i vei sydover gjennom Tyskland. Vi passerer Hamburg og Hannover. Når vi kommer så langt syd som Kassel begynner landskapet og endre seg. Det blir flere bakker og skogkledde åser. Vi ankommer Mannheim på ettermiddagen. Middag på hotellet.

 

Dag 3: Mannheim – Dijon  460 km

Turen går videre sydover. Ved Kehl krysser vi over Rhin og kommer inn i Frankrike. Vi stopper i Strasbourg som er blitt en slags Europeisk hovedstad. Her har Europarådet hatt sitt hovedkvarter siden 1949. Vi skal besøke den fantastiske katedralen Norte Dame, en av Europas vakreste middelalderkirker med sit 142 meter høye spir. Vi kan også beundre de vakre vinduene som er satt sammen av 500 000 farget glassbiter. Dagen siste etappe går ned til sennepsbyen Dijon. Her skal vi bo 4 netter på Mercure Dijon Clemenceau hotell.

 

Dag 4: Utflukt til vinområdet Côte d`Or

Dette verdensberømte vindistriktet strekker seg 60 kilometer mellom Dijon og Chagny Fra Dijon til Beaune kalles det Cöte de Nuits og sørom Beaune kalles det Cöte de Beaune.. Vi reiser så på slottsbesøk til Clos de Vougeot, renessanseslottet har en av de største vinmarkedene i området. Vi får også smake på produktet. I Beaune får vi se Hötel Dieu med sitt vakre flerfarget tak. Et praktfullt bygg fra middelalderen som fremdeles brukes som sykehus. Beaune er også omringet av en bymur og vi avslutter besøket med en vinprøve. Vi skal også besøke Le Cassissium som er Frankrikes største fruktlikør produsent basert på Solberg. Middag på hotellet om kvelden.

 

Dag 5: Utflukt til Vêzaley og Chablis

Vi reiser igjennom området som kalles «Bourgognes lunge». Nasjonalparken  Morvan består av store skoger og runde åser og små sjøer. I den lille byen Vêzaley ligger en berømt middelalder kirke. Kirken er hele 120 meter lang og er den største klosterkirken i landet. Byen var tidligere et kjent valfartssted. Vi skal på omvising i Basilika Ste Madeleine. I Tonnerre skal vi se på kilden Fosse Dionne – et vaskeanlegg fra 1700 tallet. Så fortsetter vi til Chablis som er det nordligste av de 5 vinområdene i Bourgogne og Chablis smaker best i Chablis vi er tilbake i Dijon på ettermiddagen

 

Dag 6: Opphold i Dijon

Sentrum av Dijon er kjent for sin arkitektoniske prakt – en arv fra hertugene av Bourgogne. På 16 og 2700 tallet bygde velstående parlamentsmedlemmer seg store villaer i Dijon. Byens store kunstskatter finnes i Palais des Dues. Tar man TGV toget er det kun 1 time til Paris. Vi begynner dagen med en liten fottur i Dijon. Vi får med oss Palais des Dues og det herskapshuset Hôtel de Vogûè. Så blir store deler av dagen fri til egen disposisjon.

 

Dag 7: Dijon – Riquewihr  270 km

Så er det farvel med Dijon og gode viner. Vi skal flytte oss over til et annet vindistrikt, nemlig Alsace. Her er man bedre kjent for sine hvite viner. Vi reiser etter frokost og kjører et stykke langt «Route du Vin» og kommer til Riquewihr på formiddagen. Her har man tid til lunsj og smake på litt vin. Det er også rikelig med butikker og suvenirer og får kjøpt. Vi skal overnatte på hotell Riquewhir i Riquewir. Middag spiser vi på en hyggelig restaurant rett ved hotellet.

 

Dag 8: Riquewihr – Ankum 630 km

Så er oppholdet i Frankrike over. Vi krysser grensen til Tyskland og kjører nord over igjennom Ruhr området forbi Osnabrück til Ankum. Her skal vi bo på det hyggelige See und Sporthotel, som ligger rett ved en liten sjø. Middag på hotellet

 

Dag 9: Ankum – Kiel.

Farvel Tyskland. Vi har bare en kort kjøretur til Kiel. Vi går om bord i Color Line sitt flotte skip og finner våre lugarer. Vi møtes til felles buffet om kvelden.

 

Dag 10 Oslo – Hjemstedene.

Under innseilingen til Oslo nyter vi en deilig frokost. Vel i land tar vi nok en gang plass i bussen og returnerer til våre hjemsteder.

 

AVREISEDATO 28.08.2022
VARIGHET 10 dager
PRIS Kr 19 500
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ
Destinasjon Vindistriktet Bourgogne
Avreisedato 28.08.2022 Varighet 10 dager
Pris Kr 19 500 Påstigningstabell A (se tabell)
Tillegg: Singel rom kr 3 700,-
Singel lugar Kr 1 400,-
Utvendig lugar kr 1 100 pr lugar
Prisen inkluderer

Båtreise Oslo – Kile i dbl innv. lugar t/r

1 natt på Inter City Hotell Mannheim

4 netter på Hotell Mercur i Dijon sentrum

1 natt på Hotel Riquewhir

1 natt på hotell Idingshof i Bramsche

9 frokost, 3 lunsj og 9 middager

3 vinsmakinger

Slottsbesøk

Besøk på Le Cassissium

Besøk i Ste Madelein Katefralen

Byvandring i Dijon

Reiseleder

Bussreisen med Arne Johans Bussreiser

Lignende turer fra Arne Johans
Sør Vestlandet, Flor og Fjære Sør Vestlandet, Flor og Fjære
AVREISEDATO 22.08.2022
VARIGHET5 dager
Vauldalen Fjellhotell Vauldalen Fjellhotell
AVREISEDATO 29.08.2022
VARIGHET5 dager
Haugesund og Utstein Haugesund og Utstein
AVREISEDATO 04.09.2022
VARIGHET6 Dager
Hotell Union i Øye Hotell Union i Øye
AVREISEDATO 11.09.2022
VARIGHET6 dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: