Vauldalen Fjellhotell

Vauldalen Fjellhotell

Del turen med dine venner:
AVREISEDATO 29.08.2023
VARIGHET 5 dager
PRIS Kr 11 500,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ

Vauldalen Fjellhotell ligger rett ved svenske grensa, øst for Røros. Rett under de praktfulle Vigelfjella. Lokalbefolkningen kaller dette for Norges Tak. Entusiastisk personalet gjør alt for at du skal få noen opplevelsesrike dager. På kjøkkenet legger man vekt på hjemmelaget mat med lokale spesialiteter og tradisjonelle retter, så her har du mye og glede deg til. Vi reiser på utflukter i nærområdet og stifter nye bekjentskaper innen det kulinariske og kunstneriske. MS Fæmund II tar oss med på en seilas på Norges tredje største innsjø. Vi besøker den gamle smeltehytta Femundshytta som var i drift fra midten av 1700 tallet. En dag bruker vi på Røros med besøk i kirken, smeltehytta og en Bergstadvandring. Etter noen flotte utflukter er det deilig å komme tilbake til Vauldalen fjelhotell og slappe av med gode minne og kaffe i peisestua. Dette er absolutt en tur å anbefale!

Dag for dag

Dag 1: Til Vauldalen

Etter påstigning går turen mot Minnesund, Elverum og videre opp igjennom Østerdalen. Lunsj serveres på Myklegard. Vi passerer så Tynset og Røros før vi ankommer Vauldalen Fjellhotell. Her blir vi tatt imot av Jorid og hennes stab som driver stedet. Rommene ligger i bygg i tilknytning til restauranten og resepsjonen. Så alle må gå noen meter ute for å komme til hovedbygget. Alle rom har dusj og wc. I hovedbygget finner man også peisestue og salonger hvor man kan nyte en deilig kopp kaffe og kjeks når det måtte passe.

 

Dag 2: Utflukt til Femundhytta

Etter frokost er det avreise til Sørvika. Der går vi om bord i MS Fæmund II. Seilasen går på Norges tredje største innsjø, som ligger 660 meter over havet. Båten bringer oss til Femundhytta Gård, hvor vi blir tatt imot av vertskapet. Vi får en omvisning i den nedlagte smeltehytta som var i drift fra 1743 til 1822. På den tiden var det 60 mann som jobbet med kobbersmelting. Vi får servert spekemat, skjørost og rømme til lunsj. Lokal musiker underholder etter lunsj Før hjemreisen blir det tid til musikk, Middag på hotellet.

 

Dag 3: Utflukt til Brekken

I dag tar vi en halvdagstur til Brekken. Vi besøker den minste boplassen i Brekken, «Bortpå Moa». På en av de gamle krambodene i Brekken har tiden stått stille og den gamle butikken er som tatt ut av historien og er igjen åpnet i all sin prakt og sjarm. Neste stopp er Skottgården hvor vi spiser lunsj. Skottgården er en gammel skysstasjon. Det vil si at de hadde plikt til å holde 4 hester til transport mellom Malmmagen i Sverige og Jensvolden på veien mot Røros.

 

Dag 4: Utflukt til Røros

Røros står på Unesco`s verdensarvliste og hele bysentrum er fredet og bevart. Her er en helt unik trehusbebyggelse og ikke minst så er kirken verdt et besøk. Vi besøker museet i Smeltehytta og lokal guide tar oss med på en bergstadvandring. Her blir vi fortalt om Røros sin historie og mange av de praktfulle bygningene. Det blir også omvisning i kirken. (forbehold om evt kirkelige handlinger) Vi spiser lunsj på Bergstadens hotell. Etter lunsj har vi litt fritid i Røros før vi returnerer til Vauldalen. I kveld serveres middagen i hotellets gamme. Vi blir kjørt ut i skogen med hest og kjerre og før en uforglemmelig opplevelse med tradisjons mat og musikk. I kveld kommer du til å sove godt.

 

Dag 5: Vauldalen – Hjemstedene

Det blir en litt annen vei på hjemreisen. Etter Røros følger vi RV 26 mot Jordet og Trysil før vi igjen kommer ut på RV 3 ved Elverum

AVREISEDATO 29.08.2023
VARIGHET 5 dager
PRIS Kr 11 500,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ
Destinasjon Vauldalen Fjellhotell
Avreisedato 29.08.2023 Varighet 5 dager
Pris Kr 11 500,- Påstigningstabell B (se tabell)
Tillegg: Tillegg singel rom kr 1 400,-


Prisen inkluderer

Prisen inkluderer:

4 netter i dbl rom på Vauldalen Fjellhotell

4 frokoster

5 lunsjer

4 middager

Program som beskrevet

Båttur med MS Fæmund II

Besøk på Skottegården

Besøk på Brekken

Bergstadvandring på Røros med besøk i kirken

Entre til Smeltehytta på Røros

Bussreisen med Arne Johans Bussreiser

Lignende turer fra Arne Johans
Ullared Gekås varemagasin Ullared Gekås varemagasin
AVREISEDATO 03.06.2024
VARIGHET3 dager
Vårtur til Viborg Vårtur til Viborg
AVREISEDATO 06.06.2024
VARIGHET4 dager
Frøya Frøya
AVREISEDATO 19.06.2024
VARIGHET6 dager
Stockholm og Helsingfors Stockholm og Helsingfors
AVREISEDATO 30.06.2024
VARIGHET5 dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: