Hardanger og Rosendals Baroniet

Hardanger og Rosendals Baroniet

Del turen med dine venner:
Bosted: Hotell Ullensvang i Lofthus
AVREISEDATO 01.06.2021
VARIGHET 4 dager
PRIS Kr 7 950,-
Garantert avgang MELD DEG PÅ

Hardanger er en opplevelse på våren. Men snødekte fjelltopper, isblå fjorder, flotte fossefall og epletrær i full blomst. Vi skal bo på det flotte Hotell Ullensvang i Lofthus. Hotellet ligger vakkert til ved Hardangerfjorden i fruktbygda Lofthus Det blir besøk på Norges eneste Baroni – Rosendal. Her år vi en omvisning og spiser en deilig lunsj i «Drivhuset». Vi besøker også natursenteret i Eidfjord, som tar for seg dyre og plantelivet på Hardangervidda. I Tyssedal besøker vi kraftstasjonen. Vi får også høre mer om industrihistorien og kraftutbyggingen i Tyssedal.

 

Dag for dag

Dag 1: Til Lofthus

Vi reiser fra Drammen forbi Hønefoss og videre mot Geilo. Det serveres lunsj på Gol. Her besøker vi også Gol Stavkirke som er en kopi av originalen som står på folkemuseet på Bygdøy.  Fra Gol fortsetter vi videre mot Geilo og over Hardangervidda til Eidfjord. Herfra er det ikke langt til Lofthus og Ullensvang Hotell.

 

Dag 2: Utflukt til baroniet i Rosendal

I dag skal vi besøke landets eneste baroni Rosendal. I 1658 sto det bryllup mellom Noregs rikeste arving og en stolt dansk adelsmann. Karen Mowat og Ludvig Rosenkrantz fikk gården Hatteberg i Kvinnherad i bryllupsgave, og her bygde de seg sitt vesle slott som de kalte Rosendal. Slottet sto ferdig i 1665. Kong Christian V av Danmark-Norge gjorde om godset til Lensbaroni i 1678. Frå 1745 var Baroniet Rosendal eid av slekta Rosenkrone, som i 1927 gav godset i gave til Universitetet i Oslo. Vi spiser lunsj i Rosendal og er tilbake i Norheimsund på ettermiddagen. Vi skal også besøke Steindalsfossen som ligger rett utenfor Norheimsund

 

Dag 3: Utflukt til Eidfjord

I dag skal vi på en liten tur inn til Eidfjord. Her besøker vi Natursenteret i Øvre Eidfjord. Man forteller om dyrelivet, plantelivet og menneskene som bode på Hardangervidda. Det vises også en film. Vi er tilbake på hotellet til lunsj og kan nyte ettermiddagen i Lofthus og hotellets fasiliteter.

 

Dag 4: Lofthus - Tyssedal - Hjemstedene

Etter frokost tar vi farvel med Norheimsund. Vi tar fergen over til Jondal og videre gjennom Folgefonna Tunellen til Odda og Tyssedal. Her skal vi besøke Norsk Vasskraft og Industristadmuseum. Her fortelles historien om hvor viktig vannkraft har vært for industrialiseringen i Norge, og plasseringen av den kraftkrevende industrien og hva den har betydd for bosetningen i landet. Muset holder til i den gamle kraftstasjonen i Tyssedal. Reisen videre går forbi Odda og Røldal. Dagens lunsj serveres på Haukeliseter før vi fortsetter over Haukelifjell og gjennom Telemark til våre hjemsteder.

AVREISEDATO 01.06.2021
VARIGHET 4 dager
PRIS Kr 7 950,-
Garantert avgang MELD DEG PÅ
Destinasjon Vakre Hardanger
Avreisedato 01.06.2021 Varighet 4 dager
Pris Kr 7 950,- Påstigningstabell B (se tabell)
Tillegg: Singel rom kr 1 400,-
Rom med Fjordutsikt kr 1 500,-

Prisen inkluderer

Prisen inkluderer

3 netter i dobbeltrom på Hotell Ullensvang

3 frokoster, 4 lunsjer, 3 middager

Entre til Hardangervidda Natursenter

Besøk på Norsk Vasskraftmuseum i Tyssedal

Omvisning i Rosendal Baroniet

Bompenger

Reisen med Arne Johans Bussreiser

 

Lignende turer fra Arne Johans
Syd svenske høydepunkt Syd svenske høydepunkt
AVREISEDATO 21.06.2021
VARIGHET6
Savalen Fjellhotell Savalen Fjellhotell
AVREISEDATO 24.06.2021
VARIGHET4 Dager
Sør Vest landet, Flor og Fjære Sør Vest landet, Flor og Fjære
AVREISEDATO 28.06.2021
VARIGHET5 Dager
Atlanterhavsveien og Kristiansund Atlanterhavsveien og Kristiansund
AVREISEDATO 04.07.2021
VARIGHET6 Dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: