Straand Hotell Telemark

Straand Hotell Telemark

Del turen med dine venner:
Med Z-museet og Rjukan
AVREISEDATO 01.08.2021
VARIGHET 4 dager
PRIS Kr 7 490,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ

Hotellets historie går helt tilbake til 1864, da Kari og Olav Straand startet skysstasjon i Vrådal. Siden den gang har Familien Straand drevet overnattingsvirksomhet på det som tidligere var en husmannsplass. I dag har hotellet 125 rom, 2 restauranter, 2 barer og konferanseavdeling med plass til 400 personer, svømmebasseng, terrasse og peisestue. Så Straand er et moderne hotell, men den lange historien preger fortsatt dagens drift. Det kommer særlig til uttrykk gjennom den gode atmosfæren, spesielt i hotellets gamle stuer med tømmervegger. På Straand er man også kjent for gode måltider og meget hyggelig betjening. Telemark har et utall av severdigheter og vi skal oppleve mye på denne turen. Vi kan nevne det spennende Z-museet i Treungen, Anne Grimdalens museum, Eidsborg Stavkirke, skimuseet i Morgedal og båttur med M/S Fram.  

 

Dag for dag

Dag 1: Til Straand

Vi reiser fra Oslo på morgenen og har påstigning ned igjennom Vestfold. Vi stopper for en liten benstrekk ved Lasses Kafeteria. Så fortsetter vi via Drangedal til Treungen og Z-museet, som har en rekke utstillinger. Blant annet biler, motorsykler og mopeder med tidsriktig tilbehør. Det er også en unik samling av orientalske tepper, samt gamle leker og klær og en stor telefonutstilling. I museet ligger også en koselig kafé i gjennomført 60-talls stil. Vi får servert en enkel lunsj på Z-museet. Så fortsetter vi langs østsiden av Nisser til Vrådal og Straand Hotell. Ettermiddagen bruker på å bli kjent med hotellet før vi møtes til felles middag om kvelden.

 

Dag 2: Utflukt til Dalen og Anne Grimdalstunet.

Turen begynner langs Vråvatne, den øverste innsjøen i Arendals - vassdraget, og videre gjennom skog og små bygder. Ovenfor Dalen stopper vi på Grimdalstunet. Grimdalen er fødestedet og barndomshjemmet til billedhuggeren Anne Grimdalen - mest kjent for sitt arbeid med utsmykningen av Oslo Rådhus. I dag er Grimdalen et fredet gårdstun med hus fra middelalderen og et skulptur hus med arbeid av Anne Grimdalen. Hver sommer er det utstilling av kjente kunstnere. Så går turen til ærverdige Dalen Hotell hvor vi spiser dagens lunsj Fra Dalen kjører vi videre til Vest - Telemark Museum på Eidsborg. Dette er et friluftsmuseum som viser deg århundrelange tradisjoner folkekunst og håndverk. På museumsområdet ligger også Eidsborg Stavkirke, Norges minste av de gjenværende stavkirkene. En omvisning her byr på gode historier om utviklingen og betydning av stavkirken i lokalmiljøet. Fra Eidsborg går turen videre østover til Morgedal, bygda som kalles "Skisportens Vugge". Her ligger opplevelsesenteret Norsk Skieventyr som viser moderne skihistorie gjennom bilder, utstillinger og film. Fra Morgedal kjører du tilbake til Vrådal gjennom Kviteseid.

 

Dag 3: Båttur med M/S Fram

Etter frokost rusler vi ned til Straand brygge. Her skal vi gå om bord i M/S Fram, som er Vrådals stolthet. Denne gamle skyssbåten fra 1909 går hele sommeren flere forskjellige turer på Nisser og Vråvatne. Vi skal på en to timers ture hvor vi også seiler gjennom Småstraum Sluse. Mannskapet forteller oss artige historier om steder vi passerer. Vi er tilbake på hotellet til lunsj. Ettermiddagen av vi fri. Vi kan anbefale et besøk på sølvsmien som ligger rett ved hotellet.

 

Dag 4: Straand – Telemarkskanalen - Hjemsteder

Vi kjører direkte til Ulefoss, her går vi om bord i MS Telemarken som tar oss med opp til Lunde. Telemarkskanalen er et fantastisk byggverk. Vi seiler gjennom slusene i Ulefoss og Vrangfoss til Lunde. En deilig tur gjennom flott natur. Vi spiser en lett lunsj på slusekroa før vi begynner på hjemturen til Skien, Vestfold og Oslo.

 

AVREISEDATO 01.08.2021
VARIGHET 4 dager
PRIS Kr 7 490,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ
Destinasjon Straand Hotell Telemark
Avreisedato 01.08.2021 Varighet 4 dager
Pris Kr 7 490,- Påstigningstabell G (se tabell)
Tillegg: Singel rom kr 1 000,-


Prisen inkluderer

3 netter i dobbeltrom på Straand Hotell

3 frokost, 4 lunsjer og 3 middager

Entre og omvisning på Z – Museum

Båttur med M/S Fram

Besøk på Astrid Søftestads Sølvsmie

Besøk på museet til Anne Grimdalen

Besøk i Eidsborg Stavkirke

Besøk på Norsk SKieventyr i Morgedal

Båttur på Telemarkskanalen fra Ulefoss til Lunde

Bompenger

Bussreisen med Arne Johans Bussreiser

Lignende turer fra Arne Johans
Hildesheim Hildesheim
AVREISEDATO 05.12.2021
VARIGHET6 dager
Julemarked i Rostock Julemarked i Rostock
AVREISEDATO 12.12.2021
VARIGHET5 dager
Juletur til Straand Hotell Juletur til Straand Hotell
AVREISEDATO 23.12.2021
VARIGHET5 Dager
Nyttårstur til Straand Hotell Nyttårstur til Straand Hotell
AVREISEDATO 29.12.2021
VARIGHET5 Dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: