Stockholm og Helsingfors

Stockholm og Helsingfors

Del turen med dine venner:
AVREISEDATO 30.06.2024
VARIGHET 5 dager
PRIS Pris kr 12 500,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ

Stockholm markedsfører seg som ”skjønnheten ved vannet”. Og vannet har satt sitt preg på byen. Den omtales også som Nordens Venedig. Bygget på 14 øyer mellom innsjøen Mälaren og Østersjøen. Det maritime har alltid betydd mye for Stockholm. I dag går det ferger til Finland, Estland, Latvia, Åland og Gotland. Byen besøkes også av mange cruiseskip i løpet av sommeren. Fra Strandvegen går det et utall av sightseeing båter på korte skjærgårdsturer. Sveriges mest besøkte museum knyttes også til sjøen. Vasamuseet forteller historien om det fantastiske Vasaskipet som kullseilte på jomfruturen, etter bare 1300 meters seilas. I nærheten finner vi også Skansen, Grøna lund og Junibacken som tar for seg alle figurene til Astrid Lindgren. Båtreisen til Heldsingfors byr på en praktfull seiling i en skjønn skjærgård både på svensk og finsk side. I Helsingfors står kuluren sterk. Vi finner praktfulle kirkebygg som Tempelplass kirken og ikke minst Storkirken som troner på en høyde over havnen. Finsk design er også velkjent. Her finner vi glass, porselen, verktøy, kles og møbeldesign.  Så bli med på spennende dager i Stockholm og Helsingfors

Dag for dag

Dag 1: Til Stockholm:

Etter vanlig opphenting i Vestfoldm Drammen og mot Oslo går turen går via Askim og Mysen til Ørje, hvor vi krysser grensen og kjører inn til Sverige.  Etter en kaffestopp fortsetter vi til Väneren og Karlstad, hvor vi spiser lunsj. Fra Karlstad fortsetter vi mot Stockholm. Vi passerer Karlskoga, Arboga og Eskilstuna før vi ankommer Stockholm. Overnatting på Clarion Hotel Amaranten som ligger sentralt i sentrum av Stockholm. Middag på hotellet.

 

Dag 2 Opphold i Stockholm

Frokost på hotellet. Vår lokal guide møter oss på hotellet og blir med oss på en rund Sveriges hovedstad. Vi stifter nærmere bekjentskap med sentrum av Stockholm og Gamla Stan. Her ligger også slottet og den vakre domkirken vi avslutter rundturen med lunsj på Skansen. Gode og mette kan vi se nærmere på Skansen som er verdens første friluftsmuseum. 150 hus forteller hvordan man levede i tidligere tider. Man kan også besøke bjørnene på Bjørneberget.

 

Dag 3: Opphold i Stockholm

Vi starter dagen med en god frokost. Etter frokost besøker vi Vasamuseet hvor det fantastiske Vasaskipet er utstilt. Skipet ble sjøsatt i august i 1628 og sank etter bare 1300 meters seilas. I 1956 ble skipet lokalisert og etter hvert hevet. I 1990 åpnet dette fantastiske museet. Andre severdigheter på Djurgården er Nordiska Museet, Junibacken med skikkelser fra Astrid Lindgrens verden. Du finner også Aquaria, Grøna Lund og Liljevalchs konsthall her, så Mange severdigheter på Djurgården.  Bussen tar oss med bort til sentrum, Lunsj på egenhånd. Så kjører bussen ned til Vasaskipmuseet. Kl 15.45. kjører vi ned til Vartahamnen hvor Silja Line sitt skip venter på oss. Overnatting i doble utvendige lugarer Båten har avgang kl 17.00. og vi møtes i skipets restaurant. Her serveres det en deilig aftensbufeet med varme og kalde retter. Det er også inkludert drikke til maten (vin,øl og mineralvann.

 

Dag 4: Helsingfors

Frokost serveres på båten før vi ankommer Helsingfors kl 10.00. Utenfor terminalen møter vi igjen bussen og vår lokale finske guide. Hun snakker svensk og tar oss med på en 3 timers rundtur i Helsingfors. Vi får se monumentet over komponisten Sibelius, Olympiaparken, Esplanaden, havneområdet, domkirken og den litt spesielle Tempelplass kirken. Turen avsluttes i sentrum. Lunsj på egenhånd. Til avtalt tid møtes vi igjen på terminalen og går ombord i båten. Vi har de samme lugarene på hjemreisen. Aftenbuffeet serveres på i skipets restaurant.

 

Dag 5: Stockholm – Hjemstedene

Innseilingen til Stockholm er fantastisk. Vi legger til kai i Vartahamnen kl 09.30. Når alle er om bord reiser vi ut av Stockholm og videre vestover mot Norge og våre hjemsteder. Lunsj serveres underveis. 

 

AVREISEDATO 30.06.2024
VARIGHET 5 dager
PRIS Pris kr 12 500,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ
Destinasjon Stockholm og Helsingfors
Avreisedato 30.06.2024 Varighet 5 dager
Pris Pris kr 12 500,- Påstigningstabell B (se tabell)
Tillegg: Singelrom og singel lugar Kr 3 000,-


Prisen inkluderer

Prisen inkluderer

2 natt på Clarion Hotell Amaranten i Stockholm

Båtreisen Stockholm-Helsingfors t/r i dbl utvendig lugar

2 frokoster

4 lunsjer

2 middager på hotellet i Stockholm

2 aftensbufeet inkl drikke på båten til Finland

Lokalguide i Stockholm

Lokal guide i Helsingfors

Entre til Skansen

Entre til Tempelkirken i Helsingfors

Entre til Vasaskipsmuseet

Bussreisen i buss fra Arne Johans Bussreiser

Bompenger og veiavgifter

Lignende turer fra Arne Johans
Ullared Gekås varemagasin Ullared Gekås varemagasin
AVREISEDATO 03.06.2024
VARIGHET3 dager
Vårtur til Viborg Vårtur til Viborg
AVREISEDATO 06.06.2024
VARIGHET4 dager
Frøya Frøya
AVREISEDATO 19.06.2024
VARIGHET6 dager
Herøyspelet Ulsteinvik Herøyspelet Ulsteinvik
AVREISEDATO 05.07.2024
VARIGHET5 dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: