Praha Dresden og Berlin

Praha Dresden og Berlin

Del turen med dine venner:
Besøk på Melnik Slott
AVREISEDATO 23.08.2020
VARIGHET 9 Dager
PRIS Kr 15 300,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ

Praha - Tsjekkias hovedstad - etter manges mening er dette den best bevarte byen i hele Europa. Den kalles også for «den gyldne by» ved Moldau og har alltid vært et sentrum for kunst, kultur og vitenskap. Byen hadde sin gullalder da den tysk-romerske keiseren Karl den 4. valgte Praha til sin keiserlige residens og ville gjøre byen til den mest storslåtte i Europa. Han lykkes langt på vei og sporene er synelig den dag i dag. Vi får med oss slottet Pragerburg, den gyllne gate, Karlsbroen, Gamlebyen og krutt-tårnet. En kveld skal vi delta på folklore show med tsjekkisk mat, sang og dans. I år 2010 var det 20 år siden den tyske gjenforeningen. Vi skal stifte bekjentskap med noen av de flotte områdene som landet har og by på. Hovedstaden Berlin, tross store endringer og ny bebyggelse er historien tatt vare på. Vi ser Check Point Charlie, rester av Berlinmuren, Brandenburger Tor. Den nye store severdigheten er oppbyggingen av Berliner Schloss som skal stå ferdig om noen år Bli med til 3 fantastiske byer.

 

 

Dag for dag

Dag 1: Til Oslo.

Etter påstigning fortsetter vi inn til Color Line sin terminal i Oslo. Her går vi ombord i Color Lines flotte Kiel båt som har avgang kl 14:00. Innkvartering i 3 stjerners innvendige lugarer. Ombord får vi tid til og utforske dette spennende skipet eller slappe av i hyggelige omgivelser før vi møtes til middag om kvelden.

 

Dag 2: Kiel - Dresden

Fra frokostsalen kan vi nyte innseilingen til Kiel. Vi tar plass i bussen og tar fatt på veien mot Dresden. Vi passerer Hamburg og ved Hannover dreier vi østover mot Magdeburg og ankommer barokk byen Dresden for overnatting.

 

Dag 3: Dresden - Praha

Syd for Dresden krysser vi grensen til Tsjekkia. Vi stopper i byen Terezin. Det var her Hitler hadde den jøde gettoen han brukte som utstillingsvindu ovenfor Røde Kors. Ved ankomst Praha spiser vi en felles lunsj. Etter lunsj møter vi vår lokal guide som tar oss med på en 3 timers rundtur i byen. Vi kjører opp til slottet hvor vi starter en vandring gjennom Mala Strana til gamlebyen og ender opp på byen paradegate Vaclavske Namesti Vi sjekker så inn på vårt hotell. Felles middag.

 

Dag 4: Opphold i Praha.

I dag har man hele dagen til fri disposisjon. Her finnes flere gode museer, gallerier og shoppingmuligheter. Reiselederen gir dere gode tips. Frokost og middag på hotellet.

 

Dag 5. Utflukt til slott Melnik og Vinsmaking.

Tsjekksike vinprodukter er kanskje ikke så kjent hjemme i Norge. I Melnik, rett nord for Praha, produserer man hvitvin av Riesling og Müller-Thurgau druer. Dette gir ofte en søt vin, men Rulandskè er en brukbar tørr hvitvin.

I byen Melnik, hvor elvene Elbe og Vltavas renner sammen, ligger også slottet Melnik. Slottet var residens for enke dronningen av Bøhmen. Vi skal på besøk i slottet og smake på stedets vin. Vel hjemme på hotellet gjør vi oss klar til dagens andre utflukt. I kveld blir det middag og folklore på en lokal restaurant

 

Dag 6: Praha - Dresden - Berlin

Dresden var barokkbyen fremfor noe i det gamle Europa, et sted hvor elitens dannelsesreiser hadde obligatoriske stopp. Her fant man Zwinger anlegget, Semper operaen og Frauenkirche. Sist nevnte sto ferdig restaurert til Dresdens 800 års jubileum i 2006. Lokal guide tar oss med på en rundtur i Dresden. Fra Dresden fortsetter vi mot Berlin.. Det blir middag på hotellet.

 

Dag 7: Opphold i Berlin 

Etter frokost møter vi vår lokal guide som tar oss med på en 3 timers rundtur i Berlin. Vi får med oss de største severdighetene som Brandenburger Tor, Charlottenburg Slott, Check Point Charlie, noen bevarte deler av Berlinmuren og handlegaten Kufürsten Dam. Er det mange år siden du har vært i Berlin vil du nesten ikke kjenne deg igjen. Det har skjedd n enorm utbygging av sentrum etter murens fall. Vi spiser en tidlig middag på hotellet for i dag skal vi på revy. Vi har billetter til Friedrich Stadt Palass - som var DDR sitt største revy/caberet teater. (billetter tilkommer)

 

Dag 8: Berlin - Kiel

Etter en tidlig frokost tar vi farvel med Berlin. Vi kjører raskeste vei til Kiel, hvor Color Line har avgang kl 14.00. Felles middag om kvelden

 

Dag 9: Oslo - Hjemstedene

Vi seiler inn Oslofjorden og ankommer Oslo kl 10.00. Etter tollklarering tar vi plass i bussen og returnerer til våre hjemsteder..

 

 

AVREISEDATO 23.08.2020
VARIGHET 9 Dager
PRIS Kr 15 300,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ
Destinasjon Praha Dresden Berlin
Avreisedato 23.08.2020 Varighet 9 Dager
Pris Kr 15 300,- Påstigningstabell A (se tabell)
Tillegg: Singel rom kr 2 700,-
Singel lugar kr 1 200,-
Utvendig lugar kr 1 000,- pr lugar
Prisen inkluderer

Båtreisen Oslo - Kiel i dobbel innvendig lugar t/r.

1 natt på Hotell Achat Premium i Dresden

3 netter på Hotell Ambiance i Praha

2 netter på Hotell Berlin i Berlin

8 frokoster, 3 lunsjer 8 middager

Lokal guide i Praha Dresden, Berlin

Folkloreshow

Reiseleder

Bussreisen med Arne Johans Bussreiser

Lignende turer fra Arne Johans
Kroatia Kroatia
AVREISEDATO 03.10.2020
VARIGHET13 dager
Haugesund og Bergen Haugesund og Bergen
AVREISEDATO 04.10.2020
VARIGHET6 dager
Oktoberfest på Oset Hotell Oktoberfest på Oset Hotell
AVREISEDATO 16.10.2020
VARIGHET3 dager
Berlin Berlin
AVREISEDATO 21.10.2020
VARIGHET7 dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: