Normandie  og kanaløya Jersey

Normandie og kanaløya Jersey

Del turen med dine venner:
Amiens, Rouan, Mont St. Michel
AVREISEDATO 27.08.2018
VARIGHET 13 dager
PRIS Kr 22 400,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ

Så blir det et gjensyn med den lille og trivelige kanaløya Jersey. Golfstrømmen sørger for et mildt og be­hagelig klima, noe som sørger for en rik flora. Kystlinjen besår av alt fra store klipper til flotte sandstrender. Fra 1000 tallet har øya tilhørt Storbri­tannia. Idag har den 9 x 18 km store øya selvstyre.

Vi skal besøke men er underlagt britene. Det bor cirka 80.000 mennesker på Jersey og hovedstaden het St. Helier. Jersey ble okkupert av tyskerne un­der 2. verdenskrig og de bygde et stort antall tunneller til forsvar av øya. Det blir besøk i disse tun­nelene.

På Jersey har man også en zoologisk hage som tar vare på utrydningstruede dyrearter. Det typ­iske bildet  av  Normandie er av en frodig, landlig region med eplehager og tilfredse kuer, sider og skarpe oster. - men regionen omfatter også de for­blåste strendene i Cotentin og de skogkledde bred­dene i Seine-dalen.

Av høydepunkter kan nevnes de Thiepval monumentet, katedralene i Amiens og Rouan, den mektige øya Mont St. Michel og havnebyen Honefleur. På hjemturen besøker vi også den sjarmerende byen Brügge og havnebyen Antwerpen. Så dette blir nok en­ tur med mange opplevelser.

Dag for dag

Dag 1: Til Oslo

Etter påstigning fortsetter vi med til Color Line-terminalen i Oslo. Skipet har avgang kl 14. Vi slapper av og nyter silithetene om bord fram til felles middag om kvelden.

 

Dag 2: Kiel - Eindhoven

Vi spiser en god frokost på båten før vi ankommer Kiel. Vi tar plass i bussen og legger i vei på raske motorveier. Vi passerer Hamburg og Hannover før vi kjører gjennom Ruhrområdet og ankommer Eindhoven i Holland for overnatting.

Dag 3: Eindhoven – Amiens  350 km

Fra Holland kjører vi igjennom Belgia og kommer inn i Frankrike. Vi skal besøke Thiepval monumentet, som er et minnesmerke for falne britiske soldater under slaget ved Somme i 1. verdenskrig. Vi fortsetter så videre mot Amiens som er hovedstaden i departementet Somme. Her skal vi se den berømte katedralen og overnatte på Novotel Amiens

 

Dag 4: Amiens  - Bayeux 280 km

Fra Amiens kjører vi rett till Rouen. Byen ligger vakker ttil ved elven Sein. Byen har spilt en sentral rolle som Keltisk handelssted, romersk garnison og vikingkoloni. Byen ble i 911 hovedstad i Hertugdømmet Normandie. Det var i Rouen at Jean d`Arc ble brent på bålet i 1431.  Vi besøker den flotte katedralen Notre Dame i Rouen, som er kjent fra Monet sine bilder. Etter lunsj fortsetter vi til Bayeux. Bayeux var den første byen som ble befridd av allierte styrker. Her finner vi også det kjente Bayeux-teppe, et 70 meter langt broderi som viser William Erobrerens invasjon av England På ettermiddagen sjekker vi inn på Novotel Bayeux hvor vi skal bo i 2 netter.

 

Dag 5: Normandie og D-dagen

Dagen i dag er viet til invasjonen i Normandie. Vi begynner dagen med et besøk på Pegasus Brigde, som var en av de første erobringene engelskmennene gjorde natten mellom 5 og 6. Juni 1944. Turen går videre til Innvasjonsmuseet i Arromanches. Her gikk britiske styrker i land på det man kalte for Gold Beach. Arromanches var også stedet man hadde den offisielle 60 års markeringen for D-dagen. Vi spiser også en felles lunsj i Arromanches. Etter lunsj fortsetter vi til Colleville. Her besøker vi den amerikanske krigskirkegården. På klippen Point du Hoc hadde tyskerne bygget et enormt festningsverk. 30 meter over sjøen og sentralt plassert var dette et mål de allierte styrkene måtte ta tidlig i invasjonen.

 

Dag 6: Bayaux - Mont St Michel – St Helier  160 km

Innhyllet i dis og omgitt av havet stiger siluetten av Mont St Michel stolt opp over den glitrende sanden som en av de mest sjarmerende severdighetene i Frankrike. På toppen av øya ligger det befestede klosteret som gjør øya nesten dobbel så høy.  Etter besøket på denne mektige klosterøya fortsetter vi til festningsbyen St. Malo. Herfra går båten ut til Jersey kl 18.30. Når vi legger til kai i St. Helier venter en lokal buss på oss og tar oss med til vårt hotell – Hotel Pomme d`Or.

 

Dag 7: Opphold på Jersey        

Jersey ligger bare 2 mil utenfor franskekysten. 20 km bred og 8 km fra nord til syd så er det ikke den store øya. Vi reiser på utflukt rundt på øya. Vi skal blant annet besøke den kjente Jersey Zoo. Her tar man spesielt vare på gorillaer og orangutanger og andre truede dyrearter. I Hovedstaden St Helier finner vi Elizabeth Castel som vokter innseilingen til byen. Det drives også landbruk på Jersey med blant annet poteter og vinproduksjon. Et besøk hos en av øyas pottemakere blir det også tid til.

 

Dag 8: Jersey – St Malo

En ny dag på Jersey. Vi besøker Jersey War Tunnels. Jersey ble okkupert av tyskerne under 2. verdens krig. Tyskerne bygget flere kilometer med underjordiske ganger og forsvarsstillinger. Det ble også bygget et eget sykehus under bakken.  Kl 18.35. går båten tilbake til fastlandet. Vi ankommer St Malo kl 20.55. og kjører rett bort til hotellet for middag og overnatting

 

Dag 9: St. Malo - Abbeville

Etter en god frokost setter vi kursen mot havnebyen Honefleur. På 1400 tallet var byen en viktig forsvarsby og på 1800 ble byen et samlingspunkt for mange malere og kunstnere. I dag har Honefleur en av de mest sjarmerende havnene i Normandie. Vi spiser lunsj i byen og nyter formiddagen her før vi fortsetter langs Cote d' Allbåtre, de berømte kalkklippene nord for Le Havre. Byen Fecamp var et viktig pilgrimsmål da en trestamme med Kristi blod ble vasket i land her på 600 tallet. Vi ankommer abeville på ettermiddagen.

 

Dag 10: Abbeville - Briügge

Brüigge er en av de mest sjarmerende byene i Belgia. Her er et utall med sjarmerende bindingsverkshus, små broer og kanaler. Vi skal også bli med på en iten båttur på kanalene slik at vi får med oss det mest fotografert motivet i Brüigge, nemelig hjørnet av Huidenvet­ tersplaats og Rozenhoed kai. På torget finner vi Belfort tårnet som strekker seg 83 meter til værs. I tårnet er også et stort klokkespill med 47 klokkker. Belgia er også kjent for sjokolade og knipplinger. Begge deler er det et stort utvalg av i Briügge. På ettermiddagen sjekker vi inn på vårt hotell i Briügge.

 

Dag 11: Brüigge- Osnabrück

Vi gjør en liten stopp i Belgias nest største by Antwerpen som har en av de største havnene i Europa. Byen er også kjent for sin dia­manthandel. Elven Schelde renner ut ved Antwerpen. Fra gammelt av betydde «aanworp» odde eller nes , noe som forklarer hvordan byen fikk sitt navn. Senere fortsetter vi mot Tyskland og Osnabriück - her skal vi bo på Steigenberger hotellet som ligger rett i utkanten av gamlebyen -  et meget bra hotell.

 

Dag 12: Osnabrück - Kiel

Vi følger A1 forbi Bremen og Hamburg til Kiel. Her går vi om bord i Color Line sin flotte båt som tar oss med til Oslo. Båtavgang er kl 14.00. og vi møtes til en deilig aftensbufeet i restaurant Grand Bufeet.

 

Dag 13: Oslo - Hjemstedene

Under innseilingen til Oslo nyter vi en deilig frokost. Vel i land tar vi nok en gang plass i bussen og returnerer til våre hjemsteder.

AVREISEDATO 27.08.2018
VARIGHET 13 dager
PRIS Kr 22 400,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ
Destinasjon Normandie og kanaløya Jersey
Avreisedato 27.08.2018 Varighet 13 dager
Pris Kr 22 400,- Påstigningstabell A (se tabell)
Tillegg: Enkeltrom kr 4 300,-
Enkeltlugar 1 400,-
Utv. lugar 960,- pr. lugar
Prisen inkluderer

1 natt på NH Hotel Geldorp i Eindhoven

1 natt på Novotel Amiens

2 netter på Novotel i Bayeux

2 netter på Hotell Pomme d`Or på Jersey

1 natt på Hotell de I`Universd  i St Malo

1 natt på Hotell Mercure Abbeville Center

1 natt på Golden Tulip Hotell de Medici i Brugge

1 natt på Hotell Idingshof i Bramsche

12 frokoster

12 middager

5 lunsjer

Båt St Malo – Jersey t/r

Lokal guide og transport på Jersey

Entre til Durrel Wildlife Park

Entre til Jersey War Tunnels

Entre til Mont St Michel

Entre til Bayeux teppe

Veiavgifter

Reiseleder

Reisen i buss fra Arne Johans Bussreiser

 

 

Lignende turer fra Arne Johans
Julemarked i Rostock Julemarked i Rostock
AVREISEDATO 15.12.2019
VARIGHET5 dager
Juleopphold Skeikampen Juleopphold Skeikampen
AVREISEDATO 23.12.2019
VARIGHET5 Dager
Juletur til Straand Hotell Juletur til Straand Hotell
AVREISEDATO 23.12.2019
VARIGHET5 Dager
Nyttårstur Skeikampen Nyttårstur Skeikampen
AVREISEDATO 29.12.2019
VARIGHET4 dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: