Nord Ostsee Kanal

Nord Ostsee Kanal

Del turen med dine venner:
Med besøk i Hamburg
AVREISEDATO 19.05.2021
VARIGHET 6
PRIS 9 950,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ

I 1895 åpnet kanalen som strekker seg fra Kiel til Brunsbüttel. Den ble åpnet av Kaiser Wilhelm den 2 og fikk navnet Kaiser Wilhelm Kanal. Etter 2. verdenskrig byttet den navn til Nord Ostsee Kanal. Dette er en av de mest trafikkerte kanalene i verden og hvert år seiler det omtrent 36 000 skip igjennom her. Alternativet er å seile rundt Skagen noe som ville medført en ekstra reisestrekning på 520 kilometer. I vær ende er det sluser som regulerer for flor og fjære. De store slusene er 310 meter lange og 42 meter brede. Kanalen har en seilingsdybde på 11 meter. Vi besøker også Hamburg en millionby, som har sin sjarm og grønne lunger. Her skjer det stadige forandringer i den nye bydelen Speicherstadt. Vi besøker også St Michaelis kirken og det fantastisk flott modelljernbane anlegget Mineateur World. En annen dag besøker vi en stor fruktgård utenfor Hamburg. Det blir også et besøk i den gamle Hansabyen Stade.  Så bli med på noen spennende dager i Nord-Tyskland.

 

Dag for dag

Dag 1: Til Oslo.

Etter påstigning fortsetter vi inn til Color Line sin terminal i Oslo. Her går vi ombord i Color Line sin flotte Kielferge som har avgang kl 13.30. Ombord får vi tid til å slappe av i hyggelige omgivelser før vi møtes til middag om kvelden.

 

Dag 2: Kiel – Hamburg – Bad Bramstedt.

Vi nyter innseilingen til Kiel. Vi spiser en god frokost før vi legger til kai og tar igjen plass i bussen. Vi setter kursen mot Hamburg. En by som er mye mer en Reperbahnen – som alle nordmenn kjenner. Vi kjører en liten rundtur i sentrum Vi kommer forbi innsjøene Binnenalster og Aussenalster. Vi får se det flotte rådhuset fra 1897 oppført i neoresansestil. Det blir besøk i St Michaelis kirken som er et av Hamburg sine varemerker.  Den store barokkirken har plass til hele 2500 mennesker. Vi kjører en liten runde i den nye bydelen Speicherstadt. Her blir gamle havneområder bygget om til nye bolig og kontorkomplekser. Vi spiser felles lunsj på Gröninger Privatbrauerei som er et lokalt ølbryggeri i Hamburg. Dagen avsluttes med et besøk på fantastiske Miniateur Wonderland. Her kan vi love en stor opplevelse. Dette gir binger utrykket modelljernbane til helt nye høyder. På ettermiddagen sjekker vi inn på vårt hotell i Bad Bramstedt. Hotellet har egen velvære avdeling med svømmebasseng og sauna.

 

Dag 3: Utflukt på Nord-Ostsee Kanalen

I dag skal vi seile på den 98 km lange Nord-Ostsee kanalen som går fra Kiel til Brunsbüttel. Kanalen ble påbegynt i 1887 og sto ferdig i 1895 og ble åpnet av Keiser Wilhelm den 2. Fra 1907 til 1914 ble kanalen utvidet slik at den kunne ta imot større skip. Seilingsdybden ble utvidet til 11 meter og bredden til 102 meter. Kanalen sørger for at skipene slipper og reise rundt Jylland og Skagen. Man sparer da drøy 500 kilometers seiling. Dette er en av de mest trafikkerte kanalene i hele verden. Nå passerer det cirka 36 000 skip mellom kanalen hvert år. Vi bruker hele dagen om bord i båten og kommer til Brunsbüttel kl 17.30. Det serveres en enkel lunsj om bord. I Brünnsbutel møter vi igjen bussen som tar oss med tilbake til hotellet. Vi seiler forbi Rendsburg

 

Dag 4: Utflukt til Herzapfelhof Lühs og Stade

Område syd-vest for Hamburg kalles for Altes Land og består av store fruktgårder. Vi skal besøke fruktgården Herzapfelhof Luhs i Jork. Vi skal reise med traktor tog rundt på gården. Vertskapet forteller oss mer om produksjonen og hva de produserer. Så går turen videre den gamle Hansabyen Stade, som har et veldig godt bevart sentrum. Byen ble grunnlagt i 934 og har i dag 45 000 innbyggere. Lunsj på egenhånd. Fra Stade kjører vi til Wischhafen hvor vi tar fergen over Elben til Gluckstadt og videre hjem til vårt hotell i Bad Bramstedt.

 

Dag 5: Bad Bramstedt - Kiel.  60 km

Etter en rolig morgen tar vi plass i bussen og setter kursen mot Kiel. Her går vi om bord i Color Line sin ferge Som har avgang kl 14.00. På ettermiddagen møtes vi til en deilig aftensbufeet i restauranten Grand Bufeet.

Dag 6: Oslo - Hjem

Under innseilingen til Oslo nyter vi en deilig frokost. Vel i land tar vi nok engang plass i bussen og returnerer til våre hjemsteder

 

AVREISEDATO 19.05.2021
VARIGHET 6
PRIS 9 950,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ
Destinasjon Nord Ostsee Kanal
Avreisedato 19.05.2021 Varighet 6
Pris 9 950,- Påstigningstabell A (se tabell)
Tillegg: Singel rom kr 750,-
Singel lugar kr 1 300,-
Utvendig lugar kr 1 100,- pr lugar
Prisen inkluderer

Prisen inkluderer:

Båtreisen Oslo-Kiel i dbl innv lugar t/r

3 netter på Tryp By Wyndham i Bad Bramstedt

4 frokoster

4 middager

1 lunsj på Gröninger Privat Brauerei

2 timer lokal guide i Hamburg

Entre til Miniateur World

Besøk på Herzapfelhof Lühs med traktortur

Båttur fra Kiel til Brünnsbuttel

Veiavgifter

Bussreisen med Arne Johans Bussreiser

Lignende turer fra Arne Johans
Syd svenske høydepunkt Syd svenske høydepunkt
AVREISEDATO 21.06.2021
VARIGHET6
Savalen Fjellhotell Savalen Fjellhotell
AVREISEDATO 24.06.2021
VARIGHET4 Dager
Sør Vest landet, Flor og Fjære Sør Vest landet, Flor og Fjære
AVREISEDATO 28.06.2021
VARIGHET5 Dager
Atlanterhavsveien og Kristiansund Atlanterhavsveien og Kristiansund
AVREISEDATO 04.07.2021
VARIGHET6 Dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: