Hviterussland - Minsk

Hviterussland - Minsk

Del turen med dine venner:
Med besøk i Riga og Vilnius
AVREISEDATO 11.04.2019
VARIGHET 12 dager
PRIS Kr 21 750,-
Garantert avgang MELD DEG PÅ

Vi besøker Hviterussland med hovedstaden Minsk. En spennende storby som ble totalt ødelagt under frigjøringen i 1944. 3.  juli markerer man frigjøringen med stor militærparade og en parade hvor man viser fram alt man produserer i Hviterussland. Vi besøkte Hviterussland i fjor og satt igjen med bare positive opplevelser. Hviterusserne er veldig imøtekommende og ett kjempe trivelig folk. Minsk er en flott by, med mange grønne lunger, brede gater, veldig rent og en historie og fortelle.  Mange omtaler Hviterussland som Europas siste diktatur. Under valget i 1996 stemte flertallet av befolkningen for en grunnlovsendring som ga president Aleksander Lukasjenko utvidete fullmakter. Vi får se hvordan livet er i hovedstaden Minsk og ute på landsbygda når vi reiser langs elven Myadelka nord-vest i Hviterussland. Vi får også med oss hovedstedene Vilnius i Litauen og Riga i Latvia. Vi besøker slottene Pils Rundale og Krust Pils i Latvia.I løpet av 12 dager vil vi oppleve store forskjeller på hvordan utviklingen i de forskjellige landene har vært siden Sovjet samveldets fall. Felles for alle er at de har en rikholdig historie og vise frem, både arkitektonisk og kulturell.

 

Dag for dag

Dag 1: Til  Stockholm

Etter en god frokost fortsetter vi mot Stockholm. Her bruker vi formiddagen til å bli nærmere kjent med Sveriges Hovedstad. Vi besøker blant annet Vasa Museet og får hele historien og det praktfulle krigsskipet som kullseilte etter bare noen hundre meter. På ettermiddagen kjører vi ned til Vartahamnen hvor vi går om bord i Tallink sin båt som tar oss med over til Riga. Felles middag på båten.

 

Dag 2: Riga - Vilnius

Når vi våkner er vi i Rigabukten og under frokosten nærmer vi oss Daugava. I 1 time seiler vi oppover elven Daugava før vi ankommer Riga. Vi går om bord i bussen og setter kursen mot Litauen. Underveis blir det stopp ved Pilsrundale. Her finner vi et fantastisk barokkslott bygget til riksgreve Ernst Johann von Biron. Han hadde et nært forhold til den russiske Tsarina Anna Ivanovnas, og nøt godt av hennes gunst. Etter omvisningen serveres lunsj i slottets restaurant. Vi ankommer hovedstaden i Litauen på ettermiddagen.

 

Dag 3: Opphold i Vilnius

Vår lokalguide møter oss på hotellet for å ta oss med på en rundtur i ”Vår Konglige By” - Vilnius betyr nettopp dette. Vi besøker Domkirken, universitetet som har lange tradisjoner. I byen finner man over 1200 bygninger av eldre dato. Etter rundturen i sentrum reiser vi 30 km vestover til Trakai, som var hovedstad i Litauen i middelalderen. I 200 år var slottet og festningen i Trakai et maktsentrum. Når denne perioden gikk mot slutten ble festningen brukt som fengsel. I dag er hovedattraksjonen det restaurerte mursteinsslottet ute i sjøen Galve. To lange trebroer fører oss ut til slottet. Vi spiser en felles lunsj i løpet av dagen . Etter besøket i Trakai returnerer vi til Vilnius.

 

Dag 4: Vilnius - Minsk

Etter frokost tar vi plass i bussen og setter kursen mot Hviterussland . Etter en spennende grensepassering ankommer vi Minsk til Lunsj. Etter lunsj starter vi en liten byrundtur i Minsk, slik at vi lærer byen bedre å kjenne. Vi sjekker så inn på vårt hotell. Middag på hotellet-

 

Dag 5 til 8: Opphold i Minsk

Hviterusslands hovedstad ble nesten helt ødelagt under frigjøringen i 1944. Dette betyr at nesten alle bygninger er reist etter krigen og bærer sterkt preg av sovjettidens planlegging og arkitektur. Til tross for dette er Minsk en myk by med brede gater og parkanlegg som gir et lysere inntrykk en mange av byene i Russland. . Hovedgaten Independent Avenu går tvers igjennom hele Minsk og er hele 25 km. Den andre store gaten er Lenin street. Av de få bygningen som ble bevart i 1944 finner vi en katolsk kirke fra 1710. Den første dagen starter vi med en bysightseeing, slik at vi får en oversikt over byen. Den 3. Juli markeres som en frigjøringsdag. Det var datoen de tyske troppene kapitulerte i 1944. I dag feirer man denne dagen med militærparader og et opptog hvor man viser fram alt man produserer i Hviterussland.  Den siste dagen besøker vi et minnesmerke litt nord for Minsk. Dette er et minne over de 186 landsbyene som tyskerne brente i Hviterussland under 2. Verdenskrig. I Minsk elsker innbyggerne å gå på sirkus - den ene kvelden er det muligheter til å melde seg på en utflukt til et ekte russisk sirkus. Folkedans og musikk står også sterkt i Hviterussland. Så den andre kvelden blir det middag og folklore. Har du interesse for museer bør du stikke innom det hviterussiske Nasjonale historiske og kulturelle museum. Her vil du bli tatt med på en gjennomgang av landets turbulente historie som nasjon. For kunstinteresserte kan det nasjonale kunstmuseum være av interesse, et museum med utstilling av kunstgjenstander fra perioden mellom 1600- og 1900-tallet.  Krigsmuseet er et noe mindre hyggelig sted, men dog interessant for å få et innblikk i den annen verdenskrig slik Hviterusserne ser den. Gamlebyen ligger vest for Skaryny, og er blant annet området for St. Dukhawski katedralen. Dette er et flott bygg i barokk arkitektur.

 

Dag 9: Minsk - Daugavpils.

Vi forlater Minsk og setter kursen mot Daugavpils i Latvia.Vi reiser gjennom typisk jordbruksarealer og forbi byene Molodenco og Vilejka. Dagens lunsj inntas i byen Postavy. Byen ligger ved elven Myadelka som vi følger nordover mot Opsa og siden  til grensen mot Latvia. Dagens overnatting skal skje i Daugavpils. En by med ca 130 000 innbyggere beliggende ved elven Daugava.

 

Dag 10: Daugavpils - Riga

I dag skal vi stort sett følge elven Daugave helt opp til Riga. Ved byen Jêkabpils stopper vi ved slottet Krustpils fra 1200 tallet. Slottet har også fungert som militærbase for de russiske styrker. Vi spiser lunsj i Jêkabpils før vi fortsetter mot Riga. Underveis stopper vi også ved den gamle tyske konsentrasjonsleiren Kurtenhof, som i dag er gjort om til en minnepark for de over 100 000 som ble drept her. I Riga skal vi på Reval Hotel Latvija. Dagens middag skal vi innta ute på Lido. Dette regnes for og være en av de største trebygningene i Europa. Er hyggelig opplevelse.

 

Dag 11: Opphold i Riga

Etter frokost starter vi Rundturen i Riga. En del av turen foregår til fots. Vi får se de store markedshallene, gamlebyen, frihetsmonumentet og utsikten fra St. Peters Kirke. Lunsj på egenhånd i Riga. På ettermiddagen samles vi ved hotellet og kjører ned til fergeterminalen hvor vi igjen går ombord i Tallink sin båt Festival. Middag på båten.

 

Dag 12: Stockholm - Sande

Vi våkner med Sverige i sikte. Fra kl 07:00 serveres frokost i spisesalen og kl 10:00 legger vi til kai i Stockholm. Etter tollpassering går vi atter ombord i bussen og legger i vei mot Arboga, deretter samme ruten som vi fulgt til Stockholm.

Visum

Alle må ha visum for å kunne reise inn i Hviterussland. Vi søker felles for alle ved landets ambassade i Stockholm. Dette gjøres cirka 3 uker før avreise. Alle må fylle ut et søknadsskjema, levere et passfoto samt pass. Nærmere info kommer ved påmelding

AVREISEDATO 11.04.2019
VARIGHET 12 dager
PRIS Kr 21 750,-
Garantert avgang MELD DEG PÅ
Destinasjon Påsketur til Minsk
Avreisedato 11.04.2019 Varighet 12 dager
Pris Kr 21 750,- Påstigningstabell D (se tabell)
Tillegg: Singel rom og lugar kr 4 200,-


Prisen inkluderer

* Båtreisen Stockholm - Riga t/r i doble utvendige lugarer t/r

* 2 netter på Radisson Blu hotell i Vilnius

* 5 netter på Hotel Minsk i Minsk

* 1 natt på Park Hotel Latgola  i Daugavpils

* 1 natt på Radisson Blu hotell i Riga

* 11 frokost, 6 lunsj, 11 middager

* Folklore i Minsk

*Folklore i Riga

* Lokalguide i Vilnius, Minsk og Riga

*Omvisning i Rundale Palace

* Entre til Kurtenhof

* Entre til Krustpils

* Reiseleder

* Bussreisen med Arne Johans Bussreiser

* Visumkostnader til Hviterussland

Lignende turer fra Arne Johans
Spelet om Heilag Olav Spelet om Heilag Olav
AVREISEDATO 27.07.2019
VARIGHET6 dager
Nordkapp Nordkapp
AVREISEDATO 02.08.2019
VARIGHET18 dager
Frøya Frøya
AVREISEDATO 07.08.2019
VARIGHET6 dager
Sør Vestlandet, Flor og Fjære Sør Vestlandet, Flor og Fjære
AVREISEDATO 20.08.2019
VARIGHET5 dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: