Opplev Lofoten, Vesterålen og Helgelandskysten

Opplev Lofoten, Vesterålen og Helgelandskysten

Del turen med dine venner:
Opplev Lofoten, Vesterålen og Helgelandskysten. 12 dager med avreise onsdag 24 juni 2020
AVREISEDATO 24.06.2020
VARIGHET 12 Dager
PRIS 24.900,-
Garantert avgang MELD DEG PÅ

Lofoten er fjell og tinder, storhav og lune viker, strender og store uberørte landområder. Lofoten er sol til frokost, storm til middag og havblikk til kvelds. Små maleriske fiskevær oppleves som eventyr fra virkeligheten. I løpet av disse dagene besøker vi perler som Å, Reine, Stamsund og Henningsvær. Vi besøker også Loftr Vikingemuseet på Borg, her har arkeologene gravd ut det største hus fra vikingtiden som noen gang er funnet. I dag er museet bygd opp rundt en  imponerende rekonstruksjon av høvdingehuset i full størrelse (83 m langt) og vikingeskipet Lofotr rekonstruert etter Gokstadskipet.Båttur inn den unike Trollfjorden i Raftsundet, hvor stupbratte fjellvegger stiger mot himmelen. En opplevelse av de sjeldne. Vi prøver fiskelykken underveis. Nytt av året er at vi tar med oss Vesterålen. Her skal vi på hvalsafari og besøke det sagnomsuste fiskeværet Nyksund. «Mer  eksotisk enn det meste», sa Gutta på tur etter sitt besøk.  Så bli med på en uformell og steikanes arti tur til Lofoten og Vesterålen!

Grunnet Corona Viruset er turen med Innlandsbanen og Ofotbanen ikke mulig siden grensen mot Sverige er steng. Vi kommer derfor til å kjøre turen som en Vesterålen og Lofoten tur og kjører opp og ned i Norge. Nytt program kan du lese under

Dag for dag

Dag 1: Hjemsteder - Trondheim

Vi reiser fra Vestfold og Drammen og nordover mot Elverum. Herfra følger vi Østerdalen opp til Alvdal og videre til Trondheim. Vi ankommer Trondheim på ettermiddagen. Felles middag på hotellet om kvelden. Overnatting på Rica Hotel Nidelven

 

Dag 2: Trondheim - Mo I Rana.

Etter en solid frokost tar vi plass i bussen. Nå går det nordover forbi Steinkjer og Snåsavatnet før vi passerer grensen til Nordland ved Majavatn. Etter Mosjøen kjører vi over Korgenfjellet til Mo I Rana, hvor vi skal bo på Meyergården Hotell

 

Dag 3: Mo I Rana - Sortland

Vi tar farvel med Mo i Rana etter frokost. Vi passerer igjennom Dunderlandsdalen og over Saltfjellet hvor vi passerer polarsirkelen. Videre nordover Saltdalen forbi Rognan, Fauske til Bogenes. Her tar vi fergen over til Lødingen og fortsetter videre til Sortland og Strand Hotel. Strand Hotell drives av Sortland Hotell så bespisningen foregår på Sortland Hotell ca 250 meter unna. Vi står på venteliste for overnatting på Sortland Hotell.

 

Dag 4: Utflukt i Vesterålen

Øyområdet Vesterålen omfatter kommunene Hadsel, Sortland, Bø, Øksnes og Andøy. Naturen her rommer det mest, fra frådende storhav og mild skjærgård til kakofoniske fuglefjell og stille våtmarker. Været skifter veldig raskt. Vi reiser helt vest til Bø og videre opp til det idylliske fiskeværet Nyksund, som var et av det store fiskeværene  rundt år 1900. I 1970 var være så godt som fraflyttet. I dag er det blåst liv i Nyksund igjen. Nye krefter og nye ideer skaper et helårssamfunn  med mange aktivitetstilbud for tilreisende. Vi spiser lunsj i Nyksund og er tilbake i Sortland på ettermiddagen.

 

Dag 5: Sortland – Svolvær

I dag skal vi forflytte oss sydover til Lofoten. Vi besøker hurtigrutemuseet i Stokmarknes. Her får vi kunnskap om hvor viktig hurtigruten har vært for bosetningen langs norskekysten: Lunsj på egenhånd i Stokmarknes. Vi går så om bord i Hurtigruten og tar sjøveien til Svolvær. På turen kommer vi også innom Trollfjorden. Vel fremme i Svolvær sjekker vi inn på Thon Hotel Lofoten.

 

Dag 6: Utflukt i Lofoten

I dag skal vi på utflukt i Lofoten. Vi reiser først ut til glassblåsern i Vikten. Vi skal besøke Smeden i Sund – en ordentlig fargeklatt som produserer og smir skarver. Han har også et eget marinemuseum med mange gode gamle båtmotorer. I dag spiser vi lunsj i fiskeværet Reine. På ettermiddagen besøker vi vikingmuseet på Borg. En dag med mange opplevelser og flott natur.

 

Dag 7: Fridag i Svolvær

I dag har vi fridag. Frokost og middag på hotellet. Hotellet ligger i sentrum av Svolvær her er det ange gallerier og koselige kafeer. Det er også muligheter til å ta turen til Kabelvåg. Her finner man Lofotmuseet som forteller om væreiere og fiskernes liv og leven i gamle dager. Et besøk på akvariet eller i Lofot Katedralen er også å anbefale

 

Dag 8: Svolvær - Bodø

Etter noen uforglemmelig dager, må vi ta fatt på hjemveien. Vi besøker Å heklt ytters i Lofoten og spiser lunsj på Maren Anna i Sørvågen. Fra Moskenes tar vi fergen over Vestfjorden til Bodø. Vi ankommer Bodø kl 18.00. og kjører til vårt hotell Scandic Hotell Havet, som ligger vakkert tl helt nede ved havnen.  Felles middag på kvelden.

 

Dag 9: Bodø – Sandnessjøen

Rett utenfro Bodø svinger vi inn på RV 17 som bringer oss sydover langs Helgelandskysten, en av landets vakreste veistrekninger. Vi tar en stopp ved Saltstraumen – en av verdens sterkeste malstrømmer. Rett før Ørnes passerer vi minnesmerket etter ubåten Urædd, som sankt rett utenfor kysten her. Vi passerer også gjennom Svartistunnellen og videre langs Hålandsfjorden til Forøy, hvor vi kan se noen av Svartisens brearmer. Vi tar ferge fra Forøy til Ågeskaret. Så krysser vi halvøya mellom Ågeskaret og Kilboghavn Denne fergestrekningen krysser 4 fjordarmen og har en prektig utsikt mot havet.  Vi kjører langs fjord og fjell , langs Sjona til Nesna. Her ferger vi over Ranafjorden til Levang. Vi ankommer Sandnessjøen for overnatting.

 

Dag 10: Sandnessjøen – Namsos

På Aldstadhaug holdt dikteren og presten Peter Dass til. Her har man bygd opp et helt nytt museum. Vi får en omvisning i kirken og på museet. Fra Tjøtta tar vi fergen over til Forvik og nok en ferge over Velfjorden til Horn. Vi passerer Brønnøysund og dagens siste ferge tar vi fra Vennesund til Holm. Vi passerer Høylandet og kommer til Namsos på ettermiddagen for overnatting.

 

Dag 11: Namsos – Oppdal.

I dag reiser vi videre sydover fra Namsos via Sundet og Årnes og Ørlandet. Vi tar fergen fra Brekstad over Kråkvågfjorden til Valset. Så kjører vi langs Trondheimsfjorden forbi Orkanger og til vintersportstedet Oppdal for overnatting

 

Dag 12: Oppdal - Hjemstedene.

Vi inntar en god frokost før vi begynner på turens siste dag. Vi reiser sydover gjennom Gudbrandsdalen og stopper for lunsj ved Lillehammer. Siste etappe langs E-6 til Oslo og videre til våre hjemsteder.

AVREISEDATO 24.06.2020
VARIGHET 12 Dager
PRIS 24.900,-
Garantert avgang MELD DEG PÅ
Destinasjon Lofoten og Vesterålen
Avreisedato 24.06.2020 Varighet 12 Dager
Pris 24.900,- Påstigningstabell B (se tabell)
Tillegg: Enkeltrom 4 300,-


Prisen inkluderer
 • 1 natt på Scandic Nidelven Hotell Trondheim
 • 1 natt på Meyergården Hotell Mo i Rana
 •  2 netter på Sortland Hotell
 • 3 netter på Thon Svolvær Hotel
 • 1 natt på Thon Bodø Hotel
 • 1 natt på De syv søstre Hotel i Sandnessjøen
 • 1 natt på Rock City Namsos Hotel
 • 1 natt på Skifer Hotel Oppdal
 • 11 frokoster, 10 lunsjer og 11 middager
 • Tur med Hurtigruta fra Stokmarknes til Svolvær
 • Besøk på Vikingmuseet på Borg
 • Besøk på Hurtigrute museet
 • Besøk hos Smeden i Sund
 • Entre og omvisning på Peter Dass Museet
 • Alle 11 fergene.
 • Reiseleder
 • Reisen i Setra Topclas Turistbuss
Lignende turer fra Arne Johans
Kroatia Kroatia
AVREISEDATO 03.10.2020
VARIGHET13 dager
Haugesund og Bergen Haugesund og Bergen
AVREISEDATO 04.10.2020
VARIGHET6 dager
Oktoberfest på Oset Hotell Oktoberfest på Oset Hotell
AVREISEDATO 16.10.2020
VARIGHET3 dager
Berlin Berlin
AVREISEDATO 21.10.2020
VARIGHET7 dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: