Julemarked i Hildesheim

Julemarked i Hildesheim

Del turen med dine venner:
Med utflukt til Einbeck
AVREISEDATO 05.12.2021
VARIGHET 6 dager
PRIS Kr 9 950,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ

Rett syd for Hannover finner vi byen Hildesheim. Etter krigen er alt restaurert og bygget opp igjen slik det var før. Her finner vi flotte bindingsverkshus, et sjarmerende torg og koselige gater. Vi skal bo rett ved gamlebyen på Novotel Hildesheim, som ligger noen minutters gange fra Altmarkt. Vi reiser på utflukt til Einbeck. I middelalderen var det over 600 bryggerier her. Nå er det 1 igjen. Her er også et stort motormuseum med mange godbiter. Alt fra Motorsykler, biler, busser og lastebiler. Vi besøker også Marienburg, som ble bygget til kongeslekten Welferne. Borgen ble bygget på slutten av 1800 tallet men ser mye eldre ut Til Tyskland benytter vi oss av Color Line sine flotte båter.

 

Dag for dag

Dag 1 Til Oslo

Etter påstigning fortsetter vi inn til Color Line sin terminal i Oslo. Om bord får vi tid til å slappe av i hyggelige omgivelser før vi møtes til felles aftensubfeet i Grand Bufeet. Senere på kvelden anbefaler vi et besøk i Show Longe for å se på det fantastiske showet som vises to ganger hver kveld.

 

Dag 2: Kiel – Hildesheim

Vi tar plass i bussen og reiser sydover forbi hansabyen Hamburg og videre mot Hannover og middelalderbyen Hildesheim. Byen har sitt utspring fra et bispesete helt tilbake til år 815. Den middelalderlige delen var vel bevart helt til den ble bombet av de allierte styrkene i mars 1945. På 1980 tallet ble det historiske sentrum byget opp igjen slik det var. Vårt hotell har utgang rett ut på det historiske torget, som er omkranset med praktfulle bindingsverkshus. Selve hotellet, Van der Valk Hildesheim ligger midt i sentrum. Det er bare å gå ut døra så er man på det gamle torget med julemarked og gågatene rett ved. På kvelden møtes vi til en felles middag i hotellets restaurant.

 

Dag 3: Utflukt til Einbeck

Einbeck var også i sin tid en Hansaby. I Middelalderen var det over 600 bryggerier her, og det var her man oppfant bokkølet. Vi besøker først PS Speicher som er et nytt motorsenter som åpnet i 2016. Før var det mest motorsykler her men så ble det slått sammen en del museer. På denne turen skal vi se mest gamle busser og lastebiler. Museet har over 300 eksemplarer av forskjellige sorter. Etter besøket her skal vi spise lunsj i sentrum av Einbeck. De som ikke vil være med på motormuseet kan bruke tiden på egenhånd i Einbeck. Etter lunsj skal vi lære litt mer om de forskjellige øl typene. Vi er tilbake i Hildesheim på ettermiddagen. Middag på hotellet.

 

Dag 4: Opphold i Hildesheim

Hildesheim har ikke det største julemarkedet i Tyskland, men alt finner sted rett utenfor vårt hotell. Her finnes omtrent 100 tradisjonelle salgsboder med forskjellige julegaavetips som smykker, blomster, julegotter og husfludsprodukter. Man finner også et godt utvalg med pølser, øl og kansje et glass glüwhein. I ene enden av torget finner man byens gågater. I adventstiden arrangeres også flere konserter i byens kirker, hvis noe skulle ønske å delta på det. Frokost og middag serveres på hotellet.

 

Dag 5: Hildesheim – Kiel

Etter frokost tar vi plass i bussen og setter nesen nordover mot Kiel igjen. I Kiel venter nok en gang Color Lines ferge på oss. Båtavgang er kl 14.00. Og vi bruker ettermiddagen om bord før det igjen serveres aftensbufeet i Grand Bufeet.

 

Dag 6: Oslo -  Hjemstedene

Under innseilingen til Oslo nyter vi en deilig frokost. Etter toll klarering tar vi plass i bussen og returnerer til Sande og Vestfoldbyene.

AVREISEDATO 05.12.2021
VARIGHET 6 dager
PRIS Kr 9 950,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ
Destinasjon Hildesheim
Avreisedato 05.12.2021 Varighet 6 dager
Pris Kr 9 950,- Påstigningstabell A (se tabell)
Tillegg: Singel rom kr 1 700,-
Singel lugar kr 1 400,-
Utvendig lugar kr 1 100,- pr lugar
Prisen inkluderer

Båtreisen Oslo - Kiel i dobel 3* innvendig lugar t/r

3 netter på Van der Valk Hotell  i Hildesheim

5 frokoster,1 lunsj 3 middager og 2 julebord på båten inkl 1 drikke

Besøk på Einbeck og ‘PS Speicher

Tyske veiavgifte

Bussreisen med Arne Johans Bussreiser

Lignende turer fra Arne Johans
Gjensynstreff på Kielbåten. Gjensynstreff på Kielbåten.
AVREISEDATO 31.01.2022
VARIGHET3 Dager
Benalmadena-Spania Benalmadena-Spania
AVREISEDATO 12.02.2022
VARIGHET29 dager
Europareisen Europareisen
AVREISEDATO 13.02.2022
VARIGHET30 dager
Påsketur til Farsund Påsketur til Farsund
AVREISEDATO 09.04.2022
VARIGHET5 dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: