Hildesheim

Hildesheim

Del turen med dine venner:
Med utflukt til Einbeck
AVREISEDATO 16.09.2020
VARIGHET 6
PRIS Kr 9 900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ

Rett syd for Hannover finner vi byen Hildesheim. Etter krigen er alt restaurert og bygget opp igjen slik det var før. Her finner vi flotte bindingsverkshus, et sjarmerende torg og koselige gater. Vi skal bo rett ved gamlebyen på Novotel Hildesheim, som ligger noen minutters gange fra Altmarkt. Vi reiser på utflukt til Einbeck. I middelalderen var det over 600 bryggerier her. Nå er det 1 igjen. Her er også et stort motormuseum med mange godbiter. Alt fra Motorsykler, biler, busser og lastebiler. Vi besøker også Marienburg, som ble bygget til kongeslekten Welferne. Borgen ble bygget på slutten av 1800 tallet men ser mye eldre ut Til Tyskland benytter vi oss av Color Line sine flotte båter.

 

Dag for dag

Dag 1 Til Oslo

Etter påstigning fortsetter vi inn til Color Line sin terminal i Oslo. Om bord får vi tid til å slappe av i hyggelige omgivelser før vi møtes til felles aftensubfeet i Grand Bufeet. Senere på kvelden anbefaler vi et besøk i Show Longe for å se på det fantastiske showet som vises to ganger hver kveld.

 

Dag 2: Kiel – Hildesheim

Vi tar plass i bussen og reiser sydover forbi hansabyen Hamburg og videre mot Hannover og middelalderbyen Hildesheim. Byen har sitt utspring fra et bispesete helt tilbake til år 815. Den middelalderlige delen var vel bevart helt til den ble bombet av de allierte styrkene i mars 1945. På 1980 tallet ble det historiske sentrum byget opp igjen slik det var. Vårt hotell har utgang rett ut på det historiske torget, som er omkranset med praktfulle bindingsverkshus. Selve hotellet, Novotel Hildesheim ligger rett i utkanten av gamlebyen med noen minutters gange til Altmarkt. På kvelden møtes vi til en felles middag i hotellets restaurant.

 

Dag 3: Utflukt til Einbeck

Einbeck var også i sin tid en Hansaby. I Middelalderen var det over 600 bryggerier her, og det var her man oppfant bokkølet. Vi besøker først PS Speicher som er et nytt motorsenter som åpnet i 2016. Før var det mest motorsykler her men så ble det slått sammen en del museer. På denne turen skal vi se mest gamle busser og lastebiler. Museet har over 300 eksemplarer av forskjellige sorter. Etter besøket her skal vi spise lunsj i sentrum av Einbeck. De som ikke vil være med på motormuseet kan bruke tiden på egenhånd i Einbeck. Etter lunsj skal vi lære litt mer om de forskjellige øl typene. Vi er tilbake i Hildesheim på ettermiddagen. Middag på hotellet.

 

Dag 4: Utflukt til Marienburg

En drøy mil utenfor Hildesheim ligger slottet Marienburg. Det ble bygget av Kong Georg den 5. Han gav slottet i gave til sin kone Dronning Marie, derfor navnet Marienburg. Slottet var bygget som en sommerresidens. I dag er slottet eid av delstaten Niedersachsen. Vi får en omvisning på slottet og kan nyte den vakre utsikten fra slottet. Vi er tilbake i Hildesheim til lunsj. Lunsj på egenhånd også har man hele ettermiddagen fri i Hildesheim før vi møtes til middag.

 

Dag 5: Hildesheim – Kiel

Etter frokost tar vi plass i bussen og setter nesen nordover mot Kiel igjen. I Kiel venter nok en gang Color Lines ferge på oss. Båtavgang er kl 14.00. Og vi bruker ettermiddagen om bord før det igjen serveres aftensbufeet i Grand Bufeet.

 

Dag 6: Oslo -  Hjemstedene

Under innseilingen til Oslo nyter vi en deilig frokost. Etter toll klarering tar vi plass i bussen og returnerer til Sande og Vestfoldbyene.

AVREISEDATO 16.09.2020
VARIGHET 6
PRIS Kr 9 900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ
Destinasjon Hildesheim
Avreisedato 16.09.2020 Varighet 6
Pris Kr 9 900,- Påstigningstabell A (se tabell)
Tillegg: Singel rom kr 900,-
Singel lugar kr 1 200,-
Utvendig lugar kr 1000,- pr lugar
Prisen inkluderer

· Båtreisen Oslo - Kiel i dobel 3* innvendig lugar t/r

· 3 netter på Novotel i Hildesheim

· 5 frokoster,1 lunsj 5 middager

  Besøk på Einbeck og ‘PS Speicher

Omvisning på Marienburg

· Tyske veiavgifte

Bussreisen med Arne Johans Bussreiser

Lignende turer fra Arne Johans
Norges Fjell og Fjorder Norges Fjell og Fjorder
AVREISEDATO 19.07.2020
VARIGHET4 dager
Spelet om Heilag Olav Spelet om Heilag Olav
AVREISEDATO 26.07.2020
VARIGHET6 dager
Den Gyldne Omvei og Trondheim Den Gyldne Omvei og Trondheim
AVREISEDATO 26.07.2020
VARIGHET6 Dager
Rudesheim og Rhindalen Rudesheim og Rhindalen
AVREISEDATO 01.08.2020
VARIGHET8 dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: