Helgeland

Helgeland

Del turen med dine venner:
5 netter i Brønnøysund
AVREISEDATO 27.06.2019
VARIGHET 9 dager
PRIS Kr 16 900,-
Garantert avgang MELD DEG PÅ

Helgeland en fantastisk del av Norge. Vi besøker Vega, som med sine 6500 øyer, holmer og skjær er kommet på UNESCO`s verdensarvliste. I 2019 skal det åpne et nytt verdensarvsenter på øya Vega. På denne turen skal vi bo hele 5 netter på Thon Hotell Brønnøysund. Vi har Brønnøysund som base for våre utflukter. Det blir tur til det berømte hullet i Torghatten. Vi besøker Hildurs Urtiarium og vi besøker Norsk Havbrukssenter for å få mere informasjon om norsk oppdrettsnæring. I Rørvik besøker vi senteret for kystkultur og kystnæring – Norveg. Senteret har høste gode kritikker for sin fremstilling av norsk kysthistorie. I Namsos rekker vi også en reise igjennom Norsk Pophistorie på Rock City. I tillegg til alle opplevelsen så må vi ikke glemme all den fantastiske naturen vi skal reis i og som skaper en flott ramme om denne turen.

Dag for dag

Dag 1: Hjemsteder - Selbu

Vi reiser fra Vestfold og Drammen og nordover mot Elverum. Herfra følger vi Østerdalen opp til Alvdal og videre til Røros og over fjellet til Selbu. Selbu er kjent for sitt strikkemønster og vi skal bo på Selbusjøen Hotell. Middag på hotellet.

 

Dag 2: Selbu – Brønnøysund 400 km.

Etter en solid frokost tar vi plass i bussen. Nå går det nordover forbi Steinkjer og Snåsavatnet. Dagens lunsj spiser vi laksesenteret i Grong. Etter lunsj passerer vi grensen til Nordland ved Majavatn. Så dreier vi inn på Europavei 76 som tar oss med ut til Brønnøysund og Thon Hotell Brønnøysund som skal være vårt hjem de neste 5 dagene.

 

Dag 3: Utflukt til Torghatten

Etter en sen og god frokost reiser vi ut til det berømte «hullet» i Torghatten. Vi parkerer bussen og begir oss i vei opp mot «hullet», som er cirka 166 meter langt, 41 meter høyt og 15-20 meter bredt. Det er mulig og gå gjennom hullet og videre på en sti ned igjen på baksiden. Runden tar cirka 60 minutter. Vel nede ved bussen igjen kjører vi et kort stykke til Toft. Her finner vi Norsk Havbrukssenter. Etter ankomst får vi servert en deilig lunsj. Etter lunsj får vi oppleve oppdrett på nært hold. Vi lærer mer om oppvekst vilkår for oppdrettsfisk, foring og slakting av fisk.

Fulle av ny kunnskap returnerer vi til vårt hotell.

 

Dag 4: Vega og Ylvingen

I dag skal vi på utflukt til Himmelblåøya Ylvingen. Kjent fra NRK sin dramaserie «Himmelblå». Øya tilhører Vega kommune som består av mer enn 6500 øyer, holmer og skjær. Vegaøyene er oppført på UNESCO`s liste over verdens natur og kulturarv. Her er også registrert 10 orkidearter og over 210 fuglearter. Selv Elgen har etablert seg på øyene og siden 1989 har det vært elgjakt i Vega kommune. På Ylvingen finner man rester etter tyske bunker og kanonstillinger fra 2. verdenskrig. Festningsanlegget, med sin flotte utsikt over Vegafjorden, var en del av tyskernes Festung Norwegen. I mange tusen år har det bodd mennesker på Vegaøyene. Folk har tilpasset seg det harde klimaet langt ute i havet, levd i pakt med naturen og hatt et spesielt samspill med de ville ærfuglene som husdyr. I juni 2019 er det planlagt at det skal åpnes et nytt Verdensarvsenter på Vega. Lunsj serveres i løpet av dagen og vi er tilbake i Brønnøysund på ettermiddagen.

 

Dag 5: Opphold Brønnøysund

Brønnøysund er regionsenter for Sør-Helgeland, med alt du trenger av tjenester. Hurtigruten anløper hver ettermiddag og skaper alltid litt ekstra liv på kaia. Du finner også en attraktiv gjestemarina og et koselig sentrum med mange kafeer, restauranter og puber.  Brønnøysundregistrene er en av de største arbeidsgiverne med 580 ansatte. Brønnøysunds bidrag til skulpturlandskap Nordland er skulpturen «Steinar Breiflabb». En landskapsinstallasjon i stein som er formet som en 70 meter lang fisk. Ønsker du deg en tur med Hurtigruta kan du gå om bord i Brønnøysund kl 17 og bli med sydover til Rørvik. Her går du over i nordgående hurtigrute og ankommer Brønnøysund igjen kl 00.30. (båtbilletter tilkommer)

 

Dag 6: Utflukt til Hildurs Urtiarium

Tilrem og Mo ligger i sentrum for det som før rikssamlingen var et av Helgelands mektige høvding dømmer. Her ligger levninger etter de politiske og religiøse aktivitetene som utspant seg i hedendommens tid. Etter en reise tilbake i historien skal vi spise lunsj på Hildurs Urtearium. Landets nordligste Lindeskog vokser oppunder Mosfjellet, ville krydderplanter og uvanlige planteslag har funnet grobunn i lune hellinger. Vi får servert en deilig lunsj og følger med på en vandring i urtehagen

 

Dag 7: Brønnøysund – Namsos

Så er det slutt på vårt opphold i Brønnøysund. Vi reiser sydover til Vennesund, hvor tar vi fergen over til Holm. Så besøker vi Norveg – senter for kystkultur og kystnæring. Senteret omtales som Kyst-Norges mest spekatulære landemerke. Her venter en fantastisk reise – bli med pååKyst-Norges utvikling igjennom 10 000 år. Etter lunsj går turen videre til Namsos. Her skal vi bo på Scandic Hotellet og vegg i vegg med hotellet ligger Rock City som er et ressurssenter for pop og rock.  Namsos ha jo fostret artister som Åge Aleksandersen, DDE og Askil Holm.

 

Dag 8: Namsos – Oppdal.

I dag reiser vi videre sydover fra Namsos via Sundet og Årnes og Ørlandet. På Ørlandet spiser vi lunsj på Kysthotellet. På menyen står deilig trøndersk sodd. Vi tar fergen fra Brekstad over Kråkvågfjorden til Valset. Så kjører vi langs Trondheimsfjorden forbi Orkanger og til vintersportstedet Oppdal for overnatting

 

Dag 9: Oppdal - Hjemstedene.

Vi inntar en god frokost før vi begynner på turens siste dag. Vi reiser sydover gjennom Gudbrandsdalen og stopper for lunsj ved Lillehammer. Siste etappe langs E-6 til Oslo og videre til våre hjemsteder.

 

AVREISEDATO 27.06.2019
VARIGHET 9 dager
PRIS Kr 16 900,-
Garantert avgang MELD DEG PÅ
Destinasjon Helgeland
Avreisedato 27.06.2019 Varighet 9 dager
Pris Kr 16 900,- Påstigningstabell B (se tabell)
Tillegg: Singelrom kr 2 700,-


Prisen inkluderer

1 natt på Selbusjøen Hotell

5 netter på Thon Hotell Brønnøysund

1 natt på Rock City Namsos Hotel

1 natt på Skifer Hotel Oppdal

8 frokoster,

7 lunsjer

8 middager.

Besøk på Namsen Laksesenter

Besøk på Norsk Havbrukssenter

Besøk på Norveg Kysthistorisk senter

Utflukt til Ylvingen og Vega

Besøk på Rock City

Reiseleder

Reisen med Arne Johans Bussreiser

 

 

Lignende turer fra Arne Johans
Julemarked i Osnabruck Julemarked i Osnabruck
AVREISEDATO 24.11.2019
VARIGHET6 dager
Julemarked i Braunschweig Julemarked i Braunschweig
AVREISEDATO 01.12.2019
VARIGHET6 dager
Riga Riga
AVREISEDATO 08.12.2019
VARIGHET5 Dager
Julemarked i Rostock Julemarked i Rostock
AVREISEDATO 15.12.2019
VARIGHET5 dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: