Påsketur til Franske Riviera

Påsketur til Franske Riviera

Del turen med dine venner:
Van der Valk Hotell i St Aygulf
AVREISEDATO 01.04.2020
VARIGHET 14 Dager
PRIS Kr 21 900,-
Garantert avgang MELD DEG PÅ

Årets påsketur går til Van der Valk hotellet i Saint Aygulf. Beliggende helt nede på Stranden ved den franske rivieraen. Her skal vi bo i hele 6 netter. Vi reiser på utflukt til vingården Chateau Vaudois. Dette er en tradisjonell fransk vingård og vi får både se og smake på produksjonen. Et annet utfluktsmål er nasjonalparken Parc Naturel Regional du Verdon. Her finner vi Georgs du Verdon som ofte omtales som Europas Grand Canyon. En 21 kilometer lang kløft somo enkelte steder er på over 700 meters dybde. Vi besøker parfyme byen Grass og her er det et stort utvalg av gode lukter. I byen Port Grtimaud skal vi på båttur på kanalene. Byen er Frankrikes svar på Venezia Så bli med oss på en innholdsrik påsketur til den franske riviera

Dag for dag

Dag 1: Til Oslo.

Etter påstigning fortsetter vi inn til Color Line-terminalen i Oslo. Skipet har avgang kl 14. Vi slapper av og nyter fasilitetene om bord fram til felles middag om kvelden.

 

Dag 2: Kiel – Schweinfürt  590 km

Vi legger til kai i Kiel og tar plass i bussen. Vi passerer Hamburg og Hannover på vei sydover langs A7. Sent på ettermiddagen ankommer vi universitetsbyen Würzburg. Byen ligger vakkert til ved bredden av elven Main. Würzburg var også sete for de mektige fyrstebiskopene og den største byen i området Franken. 

 

Dag 3: Schweinfürt -  Annecy  580 km

Reisen går videre sydover. Vi passerer Ulm og spiser lunsj i koselige Wangen in Algäu. Så passerer vi grensen mot Sveits. Grunnet Korona Viruset har vi endret på reiseruten sydover slik at vi overnatter i Vest-Sveits og ikke i Std Sveits. Vi kjører derfor ikke innom Italia men kjører fra Sveits og rett inn i Frankrike.

 

Dag 4: Annecy – Saint Aygulf  460 km

I dag er målet den franske rivieraen. Vi kommer inn i Frankrike ved Grenobel og fortsetter mot Saint Aygulf, som ligger i den sørvestlige delen av Cote dÂzur. Byen er ikke så kjent som sine mer berømte naboer St. Tropez og Sainte Maxime. Byens hjerte er området omkring torget. Her finner man mange restauranter, kafeer og butikker. Vi skal bo hele 6 netter på Van der Valk Hotell Saint Aygulf. Hotellet ligger helt nede ved stranden og har 4 stjerner.

 

Dag 5: Markedsdag og besøk på vingård

I dag besøker vi et av de lokale markedene i nærheten. Her er et godt utvalg av boder med klær, vesker, skinnvarer og mye annet. Kanskje finner du noe du har lyst på. Så går turen til vingården Chateau Vaudois. Her driver man en tradisjonell vingård med manuell innhøstning. Vi får servert en enkel lunsj og skal smake på noen av vinene man produserer. Så returnerer vi tilbake til hotellet.

  

Dag 6: Grasse, Mougins og Cannes

Vi begynner dagen med et besøk på den tradisjonsrike parfymefabrikken til Fragonard i Grasse. Grasse er Frankrikes parfyme hovedstad. Vår guide viser oss rundt og vi får lære om parfymens ABC. Kunstnerbyen Mougins. Flere verdenskjente malerne har bodd i korte eller lengre perioder i Mougins. I 1924 kjøpte Francis Picabia hus i Mougins og var starten på Mougins tiltrekking av malende kunstnere. Det var i denne byen Pablo Picasso døde i 1973. Vi besøker også filmfestival byen Cannes og kjører en tur på den berømte strandpromenaden og et besøk i gamle byen

 

Dag 7: Opphold i Saint Agulf.

I dag har vi hele dagen fri i Saint Agulf. Noen vil kanskje en tur på stranden eller bare nyte livet langs stranden og på torget.

 

Dag 8: Utflukt til Port Grimaud

Vi følger kystveien sørover og passerer Saint-Maxime innen vi når Port Grimaud. Denne lille havnebyen i Saint Tropez bukten er en moderne by, bygget med Venezia som forbilde. Alle hus har en egen båtplass og er bygget i gammel provencalsk stil og er bundet sammen med et nettverk av kanaler og broer. Vi skal på en båttur på kanalene og høre om byens spennende historie. Vi er tilbake i Saint Agulf på etter middagen

 

Dag 9: Utflukt til Gordes du Verdon

Omtrent 9 mil nord for Saint Aygulf ligger nasjonalparken Parc Naturel Regional du Verdon. Dette omtales som Europas Grand Canyon.  Elven har brukt tusenvis av år for å slite seg gjennom kalkfjellene og i dag er kløften 21 kilometer lang og enkelte steder 800 meter dyp. I bunnen renner den smaragdgrønne elven som byr på gode muligheter for rafting. Elven er regulert så ferden nedover foregår i et rolig tempo. For de som ønsker kan vi prøve og arranger en raftingtur. Denne dagen har vi med oss en lokal guide som kan fortelle oss mye om den 180 000 hektar store nasjonalparken.  Vi arrangerer en piknik lunsj i løpet av formiddagen.

 

Dag 10: Saint Aygulf – Dijon 610 km

Så er oppholdet ved rivieraen over for denne gang. Vi tar oss ut påmotorveien og setter kursen nordover. Vi passerer Avignong og følger Rhone dalen til Lyon. På ettermiddagen kommer vi til Dijon som er kjent for sin sennep.

 

Dag 11: Dijon – Karlsruhe 450 km

Etter frokost er vi igjen på plass i bussen. I byen Mulhouse finner vi automobilmuseet til brødrene Schlumpf. Brødrene drev suksessfullt innen tekstilindustrien og alt de tjente av penger brukte de på å kjøpe dyre og spesielle biler. Samlingen er i dag en av de mest eksklusive samlinger i verden med fasjonable kjøretøyer. Etter lunsj fortsetter vi inn i Tyskland og videre nordover til Karlsruhe hvor vi skal bo på Radisson Blu hotellet.

 

Dag 12: Karlsruhe – Osnabruck 410 km

En ny dag i Tyskland. Vi forflytter oss opp til Osnabruck. Her skal vi bo på det gode hotellet Steigenberger som ligger rett utenfor gamlebyen i Osnabrück. Undervei skal vi spise lunsj i SOnderen som ligger ved innsjøen Biggesee.

                                                                                       

Dag 13: Osnabruck – Kiel  320 km

Turen går forbi Bremen, nordover mot havnebyen Kiel, hvor vi går om bord i Color Line , som seiler til Oslo.

 

Dag 14: Oslo – Hjemstedene

Under innseilingen til Oslo nyter vi en deilig frokost. Vel i land tar vi nok engang plass i bussen og returnerer til våre hjemsteder.

AVREISEDATO 01.04.2020
VARIGHET 14 Dager
PRIS Kr 21 900,-
Garantert avgang MELD DEG PÅ
Destinasjon Påsketur til den Franske Riviera
Avreisedato 01.04.2020 Varighet 14 Dager
Pris Kr 21 900,- Påstigningstabell A (se tabell)
Tillegg: Singel rom kr 3 300,-
Singel lugar kr 1 800,-
Utvendig lugar kr 1 000,- pr lugar
Prisen inkluderer

Båtreisen Oslo-Kiel t/r

1 natt på Mercure Main Insel i Schweinfurt

1 natt på hotell i Annecy

6 netter på Van der Valk Hotell i Saint Ayguld

1 natt på Ibis Style Hotell i Dijon

1 natt på Radisson Blu Karlsruhe

1 natt på Steigenberger Remarque i Osnabrück

13 frokoster,

3 lunsjer

13 middager

Båttur i Port Grimaud

Vinsmaking

Besøk påparfyme fabrikk

Utflukt til Gordes du Verdone

Reiseleder

Veiavgifter

Bussreisen med Arne Johans Bussreiser

Lignende turer fra Arne Johans
Kroatia Kroatia
AVREISEDATO 03.10.2020
VARIGHET13 dager
Haugesund og Bergen Haugesund og Bergen
AVREISEDATO 04.10.2020
VARIGHET6 dager
Oktoberfest på Oset Hotell Oktoberfest på Oset Hotell
AVREISEDATO 16.10.2020
VARIGHET3 dager
Berlin Berlin
AVREISEDATO 21.10.2020
VARIGHET7 dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: