Costa Brava

Costa Brava

Del turen med dine venner:
Llorett de Mar
AVREISEDATO 24.09.2023
VARIGHET 16 dager
PRIS kr 27 900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ

Costa Brava – Spanias ville kyst. Området dekker det nord-østlige hjørne av Spania og ligger i Catelonia. Kysten er full av lune viker, klipper og pinjekledde høyder som faller bratt ned mot havet. Her finner man flotte sandstrender og mange flotte feriesteder. Langs Costa Brava lever man mest av turisme. Innenfor kysten ligger frodige daler med vinranker, skoger av korkeik og små landsbyer. Snittemperaturen i Barcelona i september ligger på 21 grader. Vi bor hele 8 dager i Llorett de Mar. Hotellet er helt nytt og heter  LÀzure Hotell. Hotellet ligger ca 5 minutter til fots fra Stranden. Hotellet har flere bassenger, flotte uteplasser med solsenger, takterasse, SPA avdeling, flere restauranter og barer. DEt er også kort vei å gå til Lorett de Mar sine shopping områder. Fra Llorett reiser vi på utflukt til millionbyen Barcelona med sin kjente kirke Sagrada Familia og til klosteret Montserrat. Vi besøker også vingården til Torres. Vi skal på vinsmaking og får også servert en tapas lunsj. Så bli med på en aldri så liten ferie til Costa Brava

Dag for dag

Dag 1: Til Oslo.

Etter påstigning fortsetter vi sydover forbi Grenland, Grimstad og til Kristiansand. Her går vi ombord i Holland Norway Lines som tar oss med over til Emden i Tyskland. Overnatting i doble innveendige lugarer. Felles middagsbufeet på båten

 

Dag 2: Emden – Amiens 660 km

etter en god frokost legger vi til Kai i Emden. Så snart alle er på plass setter vi kursen mkot Holland. Vi passerer Amsterdam og Rotterdam og kommer inn i Belgia. Sent på ettermiddagen kommer vi til Amiens i Frankrike hvor vi skal bo.

 

Dag 3: Amiens – Parginat Les Sarileve  560 km

Etter noen timer kommer vi til Paris. Byenes by. En kort tur gjennom sentrum før vi reiser videre sydover forbi Orleans og til Parginat Les Sarileve. Her skal vi bo på byens Best Western Hotell 4*

 

Dag 4: Parginat Les Sarileve – Llorett de Mar  550 km

I dag er målet Spania. Vi begynner dagen gjennom de sydlige delene av Frankrike. Utpå formiddagen begynner vi å skimte Pyreneene, som danner grensen mellom Frankrike og Spania. Fra grensen er det en drøy times kjøring til Llorett de Mar og hotell LÀzure som skial være vårt hjem de neste 8 dagene. Vi sjekker inn og finner våre rom. Såp har vi litt tid til å gjøre oss litt kjent før middag.

 

Dag 5: Llorett de Mar

I dag slapper vi av og gjør det vi selv måtte ønske. Santa Susanna er en moderne turistby med cirka 3500 innbyggere. En lang strand med grov gylden sand gjør den til et paradis for strandelskere. Det er flere kafeer og barer langs stranden.

 

Dag 6: Utflukt til Barcelona

Etter frokost setter vi oss i bussen og kjører til Barcelona. Her møter vi vår guide som tar oss med på en rundtur. Vi får se Sagrada Familia, Olympiaanleggene og havneområdet. Turen avsluttes med felles lunsj.

 

Dag 7: Utflukt til Tossa de Mar

I dag skal vi besøke den sjarmerende byen Tossa de Mar som ligger litt lengre nord.

Her er en gammel bydel med trange gater, mange restauranter og butikke. Vi tilbringer formiddagen i Tossa før vi returnerer tilbake til St. Susanna.

 

Dag 8: Opphold i Llorett de Mar

 

Dag 9: Utflukt til Montserrat og Torres

I dag skal vi ha en utflukt til Montserrat og Sant Sadurni med guide. Klosteret Montserrat, beliggende på en klippe, er Kataloniens helligste plass. Klosteret stammer fra 800-tallet og ble ødelagt i 1811 da franskmennene angrep landet, men ble bygget opp igjen i 1844. Siden da har benediktmunkene holdt til her. Etter klosterbesøket kjører vi til vingården Tossa. Her får vi en omvisning i fabrikken. Rundturen foregår med et minitog. Etter rundturen samles vi i stedes bodega hvor det serveres noen smaksprøver på vinen og litt tapas.

 

Dag 10 og 11 Opphold i Santa Susanna

De 2 siste dagene i Santa Susanna har vi på egenhånd.

 

Dag 12: Santa Susanna – Cambery. 640 km

I dag forlater vi Spania og kjører inn i Frankrike. Passerer Motepiller og kommer til byen Chambery for overnatting

 

Dag 13: Chambery – Ettlingen. 540 km

Etter frokost setter vi oss i bussen igjen. Turen går forbi vintersportstedet Grenoble og inn i Sveits. Ved Basel kjører vi inn i Frankrike igjen også videre til Ettlingen i Tyskland for overnatting.

 

Dag 14: Ettlingen – Hildesheim. 460 km

Turen går gjennom Tyskland. Vi passerer Frankfurt og Kassel. Vi kommer tidlig på ettermiddagen til Van Der Valk Hotellet i Hildesheim. Hotellet ligger midt i den historiske gamle bydelen. Rett ut hotelldøren så er du på markedsplassen. Felles middag på hotellet

 

Dag 15: Hildesheim – Kiel. 300 km

Farvel Tyskland. Vi har bare en kort kjøretur forbi Hamburg til Kiel. Vi går om bord i Color Line sitt flotte skip og finner våre lugarer. Vi møtes til felles buffet om kvelden.

 

Dag 16 Oslo – Hjemstedene.

Under innseilingen til Oslo nyter vi en deilig frokost. Vel i land tar vi nok en gang plass i bussen og returnerer til våre hjemsteder.

 

AVREISEDATO 24.09.2023
VARIGHET 16 dager
PRIS kr 27 900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ
Destinasjon Costa Brava
Avreisedato 24.09.2023 Varighet 16 dager
Pris kr 27 900,- Påstigningstabell G (se tabell)
Tillegg: Singel rom kr 5 500,-
Singel lugar kr 1 200,-
Utvendig lugar på returen kr 600 pr lugar
Prisen inkluderer
 • Båtreisen Kristiansand – Emden i dbl innv lugar
 • Båtreisen Kiel-Oslo i 3* dobble innvendige lugarer 
 • 1 natt på Hotell Moxy Amiens
 • 1 natt på Best Western Hotell Gergovie
 • 8 netter på LÀzure Hotell i Llorett de mar
 • 1 natt på Best Western Alexander Park i Chambery
 • 1 natt på Radisson Blu Hotell i Ettlingen
 • 1 natt på Van der Valk Hotell i Hildesheim
 • 15 frokoster, 2 lunsjer og 15 middager
 • Vin inkludert til middagen i Llorett de mar (8 dager)
 • Besøk på Torres Vingård
 • Besøk i Montserrat
 • Lokal guide i Barcelona og Utflukt til Montserrat
 • Reiseleder
 • Reisen i buss fra Arne Johans Bussreiser
Lignende turer fra Arne Johans
Ullared Gekås varemagasin Ullared Gekås varemagasin
AVREISEDATO 03.06.2024
VARIGHET3 dager
Vårtur til Viborg Vårtur til Viborg
AVREISEDATO 06.06.2024
VARIGHET4 dager
Frøya Frøya
AVREISEDATO 19.06.2024
VARIGHET6 dager
Stockholm og Helsingfors Stockholm og Helsingfors
AVREISEDATO 30.06.2024
VARIGHET5 dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: