Blomstringstur til Holland

Blomstringstur til Holland

Del turen med dine venner:
Amsterdam, Rotterdam, Den Haag
AVREISEDATO 19.04.2022
VARIGHET 8 Dager
PRIS 15 700,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ

Intet land i verden er i den grad skapt av menneske­ hender som Holland. Gjennom mange hundre  år har hollenderne laget diker og kanaler, broer og festlige hus, omdannet forblåst sandet kystlandskap til frodige jorbruksmarkeder. Holland er en opplev­ else i den praktfulle blomstringstiden  om  våren når tulipanblomstene står i full flor.

Blomstringens høydepunkt er i tiden fra slutten av mars til midten av mai. Den kjente blomsterparken Keukenhof byr på et vel av blomster i en fantastisk fargeprakt. Rett og slett et imponerende parkanlegg.

Men Holland er mye mer en blomster. I Den Haag besøker vi mini­ atyrbyen Madurodam og Messdags kjente rund­ maleriet. I Rotterdam får vi se Europas største havn og vi får servert vafler i den norske sjømannskirken. I Amsterdam  besøker vi et diamantsliperi og selvfølgelig en tur på byenes kanaler. Delft byr på velkjent porselen og Gouda på Hollands lengste kirke. 

Dette er 8 dager full av opplevelser  bli med da vel!

Dag for dag

Dag 1: Oslo – Kiel

Etter påstigning fortsetter vi inn til Color Line sin terminal i Oslo. Her går vi ombord i Color Lines flotte cruiseferge,som har avgang kl 14:00. Innkvartering i 3 stjerners innvendige lu­ garer. Ombord får vi tid til å utforske dette spenne nde skipet eller slappe av i hyggelige omgivelser før vi møtes til middag om  kvelden.

 

Dag 2: Kiel - Rijswijk

Frokost serveres før ankom st Kiel. Vi reiser forbi Hamburg, Bremen og videre inn i Holland. I år skal vi bo på Grand Hotell Winston i Rijswijk. Hotellet har 4 stjerner

 

Dag 3: Amsterdam

Dagen i dag skal vi bruke i Amsterdam. Amsterdam er kjent for sine kanaler og det er kanskje den beste måten å bli kjent med byen på. Etter en times tur på kanalene stopper  vi et av diamantsliperiene i byen. Lunsj på egenhånd. Deretter har vi tid på egenhånd i Hollands hovedstad.Noen vil kanskje besøk Rijksmuseet, med blant andre verker av Rembrandt og Vincent van Gogh, eller om man heller vil rusle litt I byens sentrum. Vi returnerer til hotellet på ettermiddagen.

 

Dag 4: Den Haag og Gouda

Vi begynner dagen med besøk i regentbyen Den Haag. Her skal vi besøket Mesdags kjente rundmaleri og lilleputtbyen Madurodam. Vi skal også besøke fredspalasset. (Vis det pågår rettssaker i bygge kommer vi ikke inn) Så går turen videre til den sjarmerende byen Gouda, hvor vi har dagens lunsjpause.  I Gouda besøker vi også kirken St. Janserk. Som  med sine  123 meter er Hollands lengste  På vei tilbake til hotellet avlegger vi Sjømannskirken i Rotterdam et besøk. Selvfølgelig blir det vafler og kaffe og litt informasjon om sjømannskirken generelt og ombygget i Rotterdam

 

Dag 5: Delft og Keukenhof

Vi spiser frokost på hotellet. Dagens første mål er porselensfab­ rikken i Delft. Her produserer man det kjente blå og hvite porselens serviset. Så går turen videre til Blomsterparken Keukenhof. Parken er bare åpent litt på våren og byr på en fantastisk blomsterprakt. Her er nye sorter og farger som prøves ut. Alt oppsatt i vakre grupper eller i flotte parkanlegg. Det er også ,amge spisesteder i parken slik at man kan få kjøpt seg noe og spise

 

Dag 6: Rotterdam - Leer

Hollandsoppholdet er slu tt og etter frokost setter vi kursen nordo­ ver igjen. Først stanser vi i hos en ostehandler hvor vi får innb­  likk i osteproduksjon. Vi tar en stopp i de sjarmerende små byene Marken og Volenda m. Marken var frem til 1957 en liten øy men ble da forbundet med fastlandet via en demning. Byen kjenneteg­ nes ved de spesielle fargene på husene , hvor de aller fleste er malt i grønt og svart brutt med hvite tverrstriper. Volendam er også en gammel fiskerlandsby der innbyggerne fremdeles går rundt i tradis­ jonelle nasj onald rakter. Gaudaost , tresko og tulipanløk er det mulig å kjøpe med seg hjem. Turen videre går via Afsluitdijk, over den velkjente Zuiderzee-demningen hvor vi får se de berømte dikene. Om ettermiddagen ankommer vi Tyskland og den lille byen Leer for overnatting.

 

Dag 7: Leer - Kiel

Etter frokost tar bussen oss langs raske motorveier til Kiel. Her blir det tid til litt shopping før vi går ombord i Color Line sin Kiel båt. Innkvartering i 3 stjerners innvendige lugarer. Fra soldekkkan man nyte utseilingenfra Kiel. Om kvelden er det avskjedsmiddag i restauranten.

 

Dag 8: Oslo - Hjemstedene

Under innseilingen til Oslo nyter vi en deilig frokost. Vel i land tar vi nok engang plass i bussen og returnerer til våre  hjemsteder.

AVREISEDATO 19.04.2022
VARIGHET 8 Dager
PRIS 15 700,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ
Destinasjon Blomstringstur til Holland
Avreisedato 19.04.2022 Varighet 8 Dager
Pris 15 700,- Påstigningstabell A (se tabell)
Tillegg: Enkeltrom 2 100,-
Enkeltlugar 1.400,-
Utv. lugar 1200,- pr. lugar
Prisen inkluderer
 • Båtreise Oslo – Kiel i dbl. innvendig 3*** lugar t/r
 • 4 netter på Grand Hotel Winston i Rijswijk
 • 1 natt på Hotel Frisia i Leer
 • 7 frokoster og 7 middager
 • Endre til Keukenhof
 • Entre til Madurodam og Panorama Messdags
 • Kanaltur i Amsterdam
 • Besøk på Diamant sliperi og Delft Porselen
 • Besøk på Den Norske Sjømannskirken i Rotterdam med kaffe og vaffel
 • Besøk i St. Janserk kirken i Gouda
 • Besøk på Ostefabrikk og treskofabrikk
 • Entre til fredspalasset i Den Haag
 • Besøk i idylliske Marken og Volendam
 • Reiseleder med på hele turen
 • Reisen i turistbuss
Lignende turer fra Arne Johans
Spelet om Heilag Olav Spelet om Heilag Olav
AVREISEDATO 27.07.2021
VARIGHET6 dager
Straand Hotell Telemark Straand Hotell Telemark
AVREISEDATO 01.08.2021
VARIGHET4 dager
Nordkapp Nordkapp
AVREISEDATO 02.08.2021
VARIGHET18 dager
Stockholm og Helsingfors Stockholm og Helsingfors
AVREISEDATO 08.08.2021
VARIGHET6 dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: