Vilnius og Masurien

Vilnius og Masurien

Del turen med dine venner:
AVREISEDATO 29.06.2020
VARIGHET 7 dager
PRIS Kr 13 700,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ

Litauen er den sydligste av de 3 baltiske statene. Et glemt imperium som strakte seg fra Østersjøen til Svartehavet. Hovedstaden Vilnius er de gamle kulturers by - den jødiske og den polske. Samtidig er det en by hvor gatebilde preges av den unge generasjonen som har omformet Litauen fra en Sovjetrussisk republikk til et EU-land.  I byens sentrum finner vi den historiske plassen Katedros Aikst og her ligger også Vilnius katedralen bygget i 1784. Det blir også utflukt til middelalder hovedstaden Trakai som ligger litt vest for Vilnius. Masuria er en historisk region i det nord-østlige Polen og landets største sjø landskap, med over 2000 innsjøer og vann. Her finner er rikt fugleliv med storker og svaner. Vi besøker også Hitlers Ulvehi som var hans hovedkvarter under 2. verdenskrig. Det blir også en båttur på Polsen største innsjø Sniardwy. Hjemturen går med ferge fra Gdynia til Karlskrona, men får vi går om bord i båten skal vi se nærmere på den store korsridderborgen Malbork g den sjarmerende havnebyen Gdansk. Så her er det mange nye opplevelser

Dag for dag

Dag 1 Til Karlshamn 600 km

Etter en tidlig morgen reiser vi sydover langs østsiden av Oslofjorden og krysser grensen til Sverige ved Svinesund. Vi følger E-6 fobi Uddevalla og Gøteborg. Ved Halmstad dreier vi østover mot Karlshamn. Her skal vi gå om bord i båten til DFDS som tar oss med over til Klaipeda i Litauen. Vi spiser middag på båten. Innkvartering i valgt lugar kategori. Båtene er beregnet for transport og vi finner ikke de samme fasilitetene som på f.eks. Oslo-Kiel. Her er det snakk om å spise sove og våkne i Klaipeda.

 

Dag 2: Klaipeda – Kaunas – Vilnius 300 km

Vi spiser frokost på båten før vi ankommer havnebyen Klaipeda. Vel i land så møter vi vår svensktalende guide som skal være med oss på resten av turen til Vilnius.  Klaipeda er den 3 største byen i Litauen og er en typisk havneby. Det bor snaue 200 000 innbyggere her. Etter løsrivelsen fra Sovjet var byen preget av nedgangstider, men i det senere år har havnen begynt å blomstre igjen og næringsaktivitetene er økende. Etter en liten rundtur i Klaipeda fortsetter vi mot den nest største byen – Kaunas. Her spiser vi lunsj. Ved Kaunas flyte elvene Nemunas og Neris sammen. Av de 400 000 innbyggerne i Kaunas er nesten alle Litauere. Vi vandre litt i gamlebyen og får se det hvite rådhuset med sitt 53 meter høye tårn. Så er det den siste etappen inn til Vilnius hvor vi skal bo i 2 netter.

 

Dag 3: Vilnius og Trakai 80 km

Vår lokalguide møter oss på hotellet for å ta oss med på en rundtur i «Vår Kongelige By». Vilnius betyr nettopp dette. Vi besøker domkirken, universitetet som har lange tradisjoner. I byen finner man over 1200 bygninger av eldre dato. Etter rundturen i sentrum reiser vi 30 km vestover til Trakai som var hovedstad i Litauen i middelalderen. I 200 år var slottet og festningen Trakai et maktsentrum. Når denne perioden gikk mot slutten ble festningen brukt som fengsel. I dag er hovedattraksjonen det restaurerte mursteins slottet ute i sjøen Galve. To lange trebroer fører oss ut til slottet. Vi spiser felles lunsj ute i Trakai. Etter besøket returnerer vi til Vilnius.

 

Dag 4: Vilnius - Mikolajki  330 km

I dag forflytter vi oss fra Litauen til Polen. Dagens første stopp er Gruto Parken. Her har man samlet mange av Lenin statuene og andre Sovjet symboler som ble mindre aktuelt å ha rundt i Litauen etter løsrivelsen i 1991. Vi krysser så grensen til Polen og kommer inn i området som heter Masurien. Dette er polakkenes fremste reisemål i eget land. Store skoger, blanke sjøer, lave åser og storker i tusentall. Så fjernt fra all verdens forurensing finnes kanskje noen av de reneste områdene i Europa. Vi spiser lunsj i byen Augustow som ble grunnlagt i 1496 og fikk senere byrettigheter av Kong Sigismund den 2. Augustus. Vi reiser videre igjennom naturskjønne områder til den lille byen Mikolajki hvor vi skal bo 2 netter på Hotell Mikolajki som er et 5* hotell. Hotellet ligger vakkert til nede ved Mikolajki sjøen. Hotellet har også svømmebasseng og egen bowlingbane.

 

Dag 5: Opphold i Mikolajki

Ikke så langt fra hotellet ligger deet vi kjenner som Hitlers Ulvehi. Midt inne i en tett sumpete skog ligger ulvehiet, et godt sikret bunkeranlegg som var Hitlers hovedkvarter under 2. verdenskrig. Det var her han oppholdt seg mest. Her fantes det 50 bunkere med opptil 10 meter tykke betongvegger, vakttårn, piggtråd og alt godt minelagt. I dag er dette et friluftsmuseum. Vi får en guidet omvisning. I dag skal vi også på båttur på Sniardwy innsjøen, som er Polens største Innsjøen er 22 x 13 kilometer og største dybden er 23 meter. Båtturen tar omtrent 1 timer og vi nyter resten av dagen på hotellet.

 

Dag 6: Mikolajki – Gdynia

Etter et deilig opphold på Hotell Mikolajki sier vi takk for oss og setter nesen videre vestover. Vi skal besøke en av de store severdighetene i Polen, korsridderborgen Malbork, som var hovedsete for den tyske ridderordenene på 13,14 og 1500 tallet. På denne tiden en av de sterkeste festningen i Europa.

Vi får en guidet omvisning på Festningsområdet. Vi spiser også lunsj på en hyggelig restaurant i nærheten. Vår neste severdighet er Gdansk, som var en av de viktigste byene under Hansatiden. Det var i Gdansk at man startet fagforeningen Solidaritet som resulterte i et maktskiftet i Polen. Vi gjør et stopp i Gdansk og besøker Gamle byen med Langetorget og Neptun brønnen. Her finner vi også Mariakirken som er den største i Polen med plass til 20 000 personer. Vi møter vår lokal guide som tar oss med på en byvandring i Gdansk. Guiden er også med oss i bussen på vei til Gdynia. I Gdynia går vi om bord i en av fergene til Stena Line som skal ta oss med over til Sverige og Karlskrona. Det serveres en aftensbufeet på båten. Båtavgangen er kl 21, men vi slipper om bord tidligere.

 

Dag 7: Karlskrona – Drammen 680 km

Vi spiser en solid frokost før vi legger til kai i Karlskrona. Her tar vi igjen plass i bussen og setter kursen mot Norge. Lunsj serveres underveis. Vi ankommer Drammen sent på ettermiddagen.

 

 

 

AVREISEDATO 29.06.2020
VARIGHET 7 dager
PRIS Kr 13 700,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ
Destinasjon Vilnius og Masurien
Avreisedato 29.06.2020 Varighet 7 dager
Pris Kr 13 700,- Påstigningstabell D (se tabell)
Tillegg: Singl rom/innv sgl lugar kr 3 400,-
Singel rom/utv sgl lugar kr 3 950,-
Uytvendig lugar kr 350 pr pers
Prisen inkluderer

Prisen inkluderer:

Båtreisen Karlshamn – Klaipeda i dbl innvendig lugar

Båtreisen Gdynia – Karls Krona i dbl innvendig lugar

2 netter på Best Western Hotell Vilnius

2 netter på Hotell Mikolajki

6 frokoster

5 lunsjer

6 middager

Lokal guide fra Klaipeda til Vilnius

By guide i Vilnius

Lokal guide på utflukt til Trakei

Besøk på Gruto Parken

Båttur på Sniardwy Sjøen

Besøk og guiding i «Ulvehiet» til Hitler

Entre og Omvisning på Malbork

Lokal guide i Gdansk

 

Lignende turer fra Arne Johans
Påsketur til Viborg Påsketur til Viborg
AVREISEDATO 08.04.2020
VARIGHET5 dager
Blomstringstur til Holland Blomstringstur til Holland
AVREISEDATO 14.04.2020
VARIGHET8 Dager
Nord Ostsee Kanal Nord Ostsee Kanal
AVREISEDATO 12.05.2020
VARIGHET5
Ut i det blå Ut i det blå
AVREISEDATO 20.05.2020
VARIGHET6 dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: