Skei i Sunnfjord

Skei i Sunnfjord

Del turen med dine venner:
Briksdalsbreen og øya Kinn
AVREISEDATO 01.09.2020
VARIGHET 5 dager
PRIS Kr 9 900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ

Helt vest i landet finner vi Sunnfjord. Et område med store kontraster. Her finner vi fjorder, åpent hav, innsjøer, høye fjell og isbreer. Vi bruker Førde og rica Sunnfjord hotell som base for vårt opphold. I løpet av 5 spennende dager skal vi få med oss mange opplevelser og inntrykk. Med trollbiler reiser vi opp til Briksdalsbreen, en av Norges største turistattraksjoner. I Jølster finner vi hjemmet til maleren Nikolai Astrup. Vi lærer mer om isbreer på Norsk Bremuseum i Fjærland. Vi skal på båttur ut i havgapet til Øya Kinn og besøke den sagnomsuste steinkirka fra 1100 tallet. I Lærdal finner vi Norsk Villakssenter og Borgund Stavkirke. Spå bli med på en opplevelsesrik vestlandstur.

 

Dag for dag

Dag 1: Til Førde

Etter påstigning reiser vi mot Hønefoss og videre mot Valdres og Filefjell. Vi stopper ved Borgund Stavkirke, som ble bygget rundt år 1150 og viet til apostelen Andreas. Vi tar ferjen fra Fodnes og over til Manheller og videre langs Fjærlandsveien til Skei. Her skal vi bo på Thon Hotell Jølster som ligger i naturskjønne omgivelser ved nordsiden av Jølstravatnet. Deler av hotellet er totalrenovert og oppgradert. Hotellet har også svømmebasseng Vi sjekker inn og møtes til middag i hotellets

 

Dag 2: Utflukt til Briksdalsbreen.

Briksdalsbreen er en av Norges største turistattraksjoner. Vi kjører over Utvikfjellet til Olden og videre langs Oldenvannet til Briksdalen. Her går vi om bord i en av ”trollbilene” som tar oss opp til Breen. I 2004 ble fjordhestene avløst av disse 7 seters ”Trollbilene”. Det er omtrent 3 kilometer fra parkeringsplassen og opp til Breen. Briksdalsbreen er en arm av Norges største isbre Jostedalsbreen. Etter turen spiser vi lunsj på Briksdalen Fjellstove. Vi er tilbake i Førde på ettermiddagen.

 

Dag 3 Utflukt til øya Kinn

Helt ute i havgapet ligger den irrgrønne gressdekte øya Kinn. Området rundt Kinn var det sentrale sildefeltet i store deler av 1800 tallet. Under sildesesongen kunne det bo mer enn 15 000 mennesker på Kinn og øyene omkring. I dag er det kun 9 fastboende på Kinn. Den sagnomsuste ”Kinnekyrja” er bygd i romansk stil og har vært i bruk i siden 1100 tallet. Kirken knyttes til legenden om St. Sunniva. Fjellveggen bak kirken reiser seg steilt opp og den ruvende Kinnaklova er nærmeste nabo. Vi kommer oss ut til Kinn ved å ta båt fra Florø some er Norges vestligste by og fikk sin bystatus i 1860

 

Dag 4: Utflukt til Astruptunet og Norsk Bremuseum.

I dag skal vi på utflukt rundt Jølstervannet og besøke hjemmet til maleren Nikolai Astrup. Den gamle låven er revet og erstattet med et galleri, men ellers står tunet som den gang kunstneren levde her. Turen går videre på smale veier langs Jølstervannet til Norsk Bremuseum. Her viser man en film over Jostedalbreen Nasjonalpark samt at vi får et større innblikk over isbre fenomenet. Vi er tilbake i Førde tidlig på ettermiddagen.

 

Dag 5: Skei – Hjemstedene

Da er dagen kommet for å ta farvel med Skei Hotell. Vi tar Fjærlandsveien til Sogndal og Videre til Lærdal. I Lærdal besøker vi Laksesenteret. Her får vi se en film om laksens vandring fra Lærdalselva til havområdene vest for Skottland og hjem igjen til Lærdalselva. Vi spiser også lunsj i Lærdal. Ved Borlaug tar vi veien over Hemsedalfjellet og nedover Hallingdalen til Oslo og Vestfoldbyene.

 

AVREISEDATO 01.09.2020
VARIGHET 5 dager
PRIS Kr 9 900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ
Destinasjon Skei i Sunnfjord
Avreisedato 01.09.2020 Varighet 5 dager
Pris Kr 9 900,- Påstigningstabell B (se tabell)
Tillegg: Singel Rom kr 1 400,-


Prisen inkluderer

4 netter i dobbeltrom på Thon Hotell Jølster

4 frokoster,

5 lunsjer,

4 middager.

Besøk i Borgund Stavkirke

Tur med Trollbiler til Briksdalsbreen.

Besøk på Astruptunet.

Utflukt til Kinn med guide

Besøk på Norsk Bremuseum

Besøk på Norsk Villakssenter i Lærdal.

Bussreisen med Arne Johans Bussreiser

Lignende turer fra Arne Johans
Kroatia Kroatia
AVREISEDATO 03.10.2020
VARIGHET13 dager
Haugesund og Bergen Haugesund og Bergen
AVREISEDATO 04.10.2020
VARIGHET6 dager
Oktoberfest på Oset Hotell Oktoberfest på Oset Hotell
AVREISEDATO 16.10.2020
VARIGHET3 dager
Berlin Berlin
AVREISEDATO 21.10.2020
VARIGHET7 dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: