Selbusjøen Hotell

Selbusjøen Hotell

Del turen med dine venner:
Trondheim og Den Gyldne Omvei
AVREISEDATO 23.09.2020
VARIGHET 6 dager
PRIS Kr 10 900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ

Velkommen til Selbu. Velkommen til et trivelig hotell i historiske omgivelser. Nydelig beliggenhet ved Selbusjøen, nær RV705 som knytter E6 og Rørosregionen sammen. På Selbusjøen Hotell og Gjestegård kan du nyte stillheten i landlige omgivelser ved bredden av Selbusjøen året rundt. Selbusjøen Hotell tilhører hotellkjeden De Historiske Hotellene. På denne turen har vi 3 spennende utflukts dager. Vi besøker Norsk Radio og Fjernsynsmuseum som byr på spennende historier og vi får servert god gamle høydepunkt fra radio og fjernsynets barndom. Vi reiser på utflukt til Midt-Norges hovedstad Trondheim. Her får vi se kjente stedet som Stiftsgården, Nidaros Domen, Sverresborg, Bakklandet og Den Gamle Bybro.

Dag for dag

Dag 1: Hjemsteder - Selbu

Vi reiser fra Vestfold og Drammen og nordover mot Elverum. Herfra følger vi Østerdalen opp til Alvdal og videre til Røros og over fjellet til Selbu. Selbu er kjent for sitt strikkemønster og vi skal bo på Selbusjøen Hotell. Middag på hotellet

 

Dag 2 Utflukt til Trondheim

Turen i dag går til Midt Norges trivelige hovedstad, Trondheim. I Trondheim møter vi vår lokal guide som tar oss med på en 2 timers rundtur i byen. Vi passerer de fleste kjente severdighetene som Nidaros Domkirke, Kongens bolig, Stiftsgården, den kjære Gamle Bybro, Sverresborg med Trøndelag Folkemuseum. NTNU-Gløshaugen. Kristiansten festning som ble anlagt på slutten av 1600 tallet som et forsvarsverk mot invasjon av byen. Etter sightseeingen blir det anledning til å oppleve Trondheim på egenhånd i noen timer.

Vi anbefaler en tur inn i Nidarosdomen eller en spasertur på Bakklandet. Lunsj på egenhånd. På ettermiddagen returnerer vi tilbake til Selbu.

 

Dag 3: Opphold i Selbu

Vi starter dagen med en kort busstur ut til Norsk Radio- og Fjernsynsmuseum. Vakkert beliggende i Sjøbygda her i Selbu. Dette er Norges største private samling av radio og TV apparater fra 1890 og fram til 1980 tallet. Vertskapet ved museet guider oss igjennom radio og Fjernsynshistorien og vi får gjenhør med gamle klassikere avspilt på originale avspillere. Det er ikke fritt for at det kan rykke litt i foten når musikken og minnene strømmer på. Museet inneholder også en jukeboks samling og en interessant sykkelsamling. Vi får servert kaffe med noe godt å bite i. Museet overtok i 2018 den største Prøysen samlingen som finnes. Det er vanskelig å snakke om Norsk Radio uten å komme i forbindelse med Alf Prøysen gjennom barnetimen for de minste, søndagsposten og en rekke program som har satt dype spor i den norske folkesjela. Bussen tilbake til hotellet for lunsj. Etter lunsj vil en lokal guide møte oss ved hotellet og vi ser oss omkring i Selbu før turen går til Selbu Bygdemuseum med vårt Strikkemuseum. Selbustrikk og Selburosa er en av de mest kjente håndverkstradisjonene i Norge og museet forteller historien om hvorfor dette ble så veldig populært. Selbu var i svunne tider også kjent for sin kvernsteinproduksjon. Allerede på 1600 tallet startet de med utvinning av kvernsteiner i Selbufjella. Etter hvert ble Selbu en av Nordens største kvernsteinsprodusenter. På Selbu Bygdemuseum får vi også innblikk i denne historien. Museet inneholder også flotte veggmalerier og en større steinsamling fra alle verdenshjørner. På Selbu Husflid har du muligheten til å få kjøpt med deg ekte tradisjonell Selbustrikk. Middag på hotellet på kvelden.

 

Dag 4: Den Gyldne Omvei

Etter frokost reiser vi på utflukt til Inderøy. Veistrekningen Den Gyldne Omvei går gjennom vakkert kulturlandskap i Inderøy kommune i Nord-Trøndelag. Det tar 12 minutter og kjøre E6 mellom Røra og Vist. Den Gyldne omveien tar 8 minutter mer eller en dag, ei uke, en sommer eller et helt liv – som det står i reklamen. Aktørene langs ruten tilbyr mat, kunst og kulturopplevelser, der både tradisjon og nyskapning er ivaretatt.  Vi har med oss lokal guide som forteller oss om alle severdighetene. Vi besøker bl.a. Nils Aas muséet og Gangstad Gårdsysteri – som foruten ost lager en helt himmelsk is.

Lunsj serveres

 

Dag 5: Selbu – Dombås

Så sier vi farvel til Selbusjøen Hotell og vi reiser videre med mange gode minner. Vi kjører igjen over fjellet til Røros. I Røros møter vi en lokal guide som tar oss med på en liten bergstadvandring. Vi får høre litt om bebyggelsen og historien til Røros. Hvis kirken er ledig kommer vi inn og får også en omvisning her. Vi spiser lunsj på Røros før vi fortsetter til Alvdal, forbi Foldal og opp til Hjerkin. Herfra er det ikke så langt ned til Dombås og Dombås hotell hvor vi skal bo.

 

Dag 6: Dombås - Hjemstedene.

Vi inntar en god frokost før vi begynner på turens siste dag. Vi reiser sydover gjennom Gudbrandsdalen og stopper for lunsj ved Rudshøgda. Siste etappe langs E-6 til Oslo og videre til våre hjemsteder.

 

AVREISEDATO 23.09.2020
VARIGHET 6 dager
PRIS Kr 10 900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ
Destinasjon Selbusjøen og Trondheim
Avreisedato 23.09.2020 Varighet 6 dager
Pris Kr 10 900,- Påstigningstabell B (se tabell)
Tillegg: Singel rom kr 1 600,-


Prisen inkluderer

Prisen inkluderer.

4 netter i dobbeltrom på Selbusjøen Hotell

1 natt på Dombås Hotell

5 frokoster, 5 lunsj og 5 middager

Lokal guide i Trondheim

Dagstur rundt i Selbu som beskrevet

Dagstur til Den Gyldne Omvei

Bergstadvandring i Røros

Bompenger

Bussreisen med Arne Johans Bussreiser

 

Lignende turer fra Arne Johans
Kroatia Kroatia
AVREISEDATO 03.10.2020
VARIGHET13 dager
Haugesund og Bergen Haugesund og Bergen
AVREISEDATO 04.10.2020
VARIGHET6 dager
Oktoberfest på Oset Hotell Oktoberfest på Oset Hotell
AVREISEDATO 16.10.2020
VARIGHET3 dager
Berlin Berlin
AVREISEDATO 21.10.2020
VARIGHET7 dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: