Rüdesheim

Rüdesheim

Del turen med dine venner:
med utflukt til Moseldalen
AVREISEDATO 18.09.2022
VARIGHET 8 dager
PRIS kr 14 900,-
Garantert avgang MELD DEG PÅ

Rhindalen er alltid et populært reisemål. På toppen av vinbergene troner romantiske middelalderborger, borgeruiner og pittoreske slott. De mange sjarmerende vinbyene, og spesielt Rüdesheim, trekker mange turister hvert år. I Rüdesheim er det et yrende liv fra morgen til kveld, og stemningen i Drosselgasse må bare oppleves. Vinhus og restauranter med hyggelig musikk ligger tett i tett. 4 netter skal vi bo i den tyske «vinhovedstaden». Vin er en sentral faktor i både Rhin og Moseldalen. Her blir det Smaksprøver og innføring i de forskjellige druesorter og vinkvaliteter En båttur på Europas store vannvei Rhinen hører også med. Men dalførene som engang dannet Romerrikets grenser har mye mer å tilby sine turister.  Bli med og bedøm selv!

Dag for dag

Dag 1: Til Oslo 

Etter påstigning fortsetter vi inn til Color Line sin terminal i Oslo. Her går vi ombord i Color Lines flotte cruiseferge, som har avgang kl 14:00. Innkvartering i 3 stjerners innvendige lugarer. Ombord får vi tid til og utforske dette spennende skipet eller slappe av i hyggelige omgivelser før vi møtes til middag om kvelden.

 

Dag 2: Kiel – Rüdesheim

Vi legger til kai i havnebyen Kiel og setter straks nesen sydover. I vår behagelige buss passerer vi Hamburg, Hannover og Frankfurt. Sent på ettermiddagen kommer vi til Rüdesheim hvor vi skal bo på Hotell Traube i 4 netter. Hotellet ligger helt jede ved Rhinen. Kun et minutters gange til Drosselgasse med sine restauranter og underholdningsbarer. Det kan være at det er noe støy fra gaten og jernbanen på enkelte rom, men det må man ta med som en del av opplevelsen. Felles middag på hotellet.

 

Dag 3: Båttur på Rhin

Etter frokost rusler vi ned til Rhin. Her går vi om bord i en av elvebåtene som tar oss med på fantastisk tur på Rhin. Underveis passerer vi et utall av borger, vi runder Loreley klippen og på høyde med borgene Katz og Maus går vi i land i St. Goarshausen, hvor bussen venter. Før vi returnerer tilbake til Rüdesheim, kjører vi opp på Loreley klippen. Herfra har vi en fantastisk utsikt utover Rhindalen. Tilbake i Rüdesheim besøker vi Asbach Uralt, Den lokale brandy produsenten

 

Dag 4: Utflukt til Moseldalen

Etter en kort fergetur over Rhin til Bingen fortsetter vi over til Moseldalen. Vi kommer til den sjarmerende byen Bernkastel-Kues. Her får vi prøvesmake Mosel Vin - er det forskjell fra den vi er vant med ifra Rhindalen? Vi spiser lunsj i Bernkastel Fra Bernkastel følger vi Mosel til Cochem, hvor vi får litt tid på egenhånd. I Cochem er det et yrende liv langs Mosel. Oppe i byen er det mange butikker og flere steder man kan smake på den lokal vinen. Kanskje det heller smaker med en koppe kaffe og et deilig kakestykke mens man ser utover Mosel. I Koblenz renner Rhin og Mosel sammen ved Deutches Eck. Vi er tilbake i Rüdesheim på ettermiddagen klar for siste kvelden i Drosselgasse.

 

Dag 5: Opphold i Rüdesheim

I dag har vi fri og bruker hele dagen i Rüdesheim. De som ønsker kan være med en tur med Svevebanen opp til monumentet Niederwald Denkmal, som ble bygget til minne om den tyske gjenforeningen i 1871. Herfra kan man enten ta svevebanen ned igjen til Rüdesheim eller rusler de 2 kilometerne over til Assmannshausen. Herfra tar vi båten tilbake til Rüdesheim. Eller kan vi anbefale et besøk på Siegfrieds mechanisches Musikkabinett i Rüdesheim. Vi skal også besøke vinhandler Georg Breuer. Her får vi smake på 3 typer vin fra Rhindalen. De som ønsker kan også bli med på et besøk på Tysklands brandyfabrikk – Asbach Uralt som ligger i Rüdesheim

 

Dag 6: Rüdesheim - Osnabrück

Vi tar farvel med Rüdesheim etter frokost. Vi følger Rhin nordover mot Køln. Her gjør vi en stopp ved den majestetiske Kølnerdomen. Byen er også kjent for sitt spesielle øl Kölsch. Dette er en lys, lett litt bitter øl som alltid serveres i slanke glass som ikke er større en 0,2 l. Dagens overnatting skal vi ha i Osnabrück. Vårt hotell ligger rett ved gamlebyen. Så vil man ha en liten rusletur på ettermiddagen kan vi anbefale en tur hit 

 

Dag 7: Osnabrück - Kiel 

Fra Osnabrück reiser vi direkte til Kiel som vi ankommer i god tid før avgang med en av Color Line sine flotte Tysklandsferger. Overnatting i doble 3 stjernes innvendig lugarer.

 

Dag 8. Oslo – Hjemstedene

Under innseilingen til Oslo nyter vi en deilig frokost. Vel i land tar vi nok engang plass i bussen og returnerer til våre hjemsteder.

AVREISEDATO 18.09.2022
VARIGHET 8 dager
PRIS kr 14 900,-
Garantert avgang MELD DEG PÅ
Destinasjon Rudesheim og Rhindalen
Avreisedato 18.09.2022 Varighet 8 dager
Pris kr 14 900,- Påstigningstabell A (se tabell)
Tillegg: Singelrom kr 1 600,.
Singel lugar kr 1 800,-
Utvendig lugar kr 1 100,- pr lugar
Prisen inkluderer

Båtreisen Oslo - Kiel i 3 stjernes innvendig dobbel lugar t/r 

4 netter på Hotell Traube i Rüdesheim

1 natt på Vienna Hous Remarque Hotell i Osnabrück

7 frokoster,

2 lunsjer,

7 middager

Vinsmaking i Rhin- og Moseldalen

Besøk på Asbach Uralt

Båttur på Rhin

Tur med Taubanen i Rüdesheim

Reiseleder med på hele turen 

Bussreisen med Arne Johans Bussreiser

Lignende turer fra Arne Johans
Sør Vestlandet, Flor og Fjære Sør Vestlandet, Flor og Fjære
AVREISEDATO 22.08.2022
VARIGHET5 dager
Vindistriktet Bourgogne Vindistriktet Bourgogne
AVREISEDATO 28.08.2022
VARIGHET10 dager
Vauldalen Fjellhotell Vauldalen Fjellhotell
AVREISEDATO 29.08.2022
VARIGHET5 dager
Haugesund og Utstein Haugesund og Utstein
AVREISEDATO 04.09.2022
VARIGHET6 Dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: