Nordkapp Norge på Langs

Nordkapp Norge på Langs

Del turen med dine venner:
med Vesterålen, Lofoten og Helgelandskysten
AVREISEDATO 11.08.2024
VARIGHET 18 dager
PRIS Kr 44 900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ

Nå kan du oppleve hele vårt langstrakte land. Vi riser nordover gjennom Sverige og Finland til Kirkenes. Her begynner vi vår reise «Norge på langs». Vi reiser på utflukt i Passvikdalen og til Storskog grensestasjonen mot Russland. I Karasjok besøker vi Samelandssentert som gir oss et godt innblikk i samenes historie og kultur. Et av høydepunktene på turen er besøket på Nordkapp platået. Her får vi se Ivo Caprinos fantastiske superbiograf film. I Alta ser vi på Helleristningene og vi har to overnattinger i Nordens Paris – Tromsø. Turen går også utenom Vesterålen med det sjarmerende fiskeværet Nyksund før vi begynner på Lofoten.Flott natur, sjarmerende fiskevær og fjell som stiger rett opp av havet. Vi hilser på den snakkesalige Smeden i Sund og tar fergen over Vestfjorden fra Moskenes til Bodø. Så kjører vi hele kystriksveien nr 17 fra Saltstraumen, Kilboghamn og til Sandnessjøen. Det er vel ikke mange steder som er like vakkert som Helgelandskysten. Mektige fjell og fantastisk utsikt utover havet. Vi besøker Peter Dass museet på Tjøtta og overnatter også i Namsos og Oppdal før vi er hjemme igjen etter en helt uforglemmelig reise igjennom vårt fantastiske land.

Dette er en tur vi har kjørt i flere år nå. Her får man med seg hele Norges land og våre gjester har vært veldig fornøyd med turen. Korte dagsetapper og mange flotte opplevelser – så vil du se hele Norge er dette turen for deg!

 

Dag for dag

Dag 1: til Stockholm 600 km

Etter påstigning forlater vi Oslo og krysser grensen til Sverige ved Ørje. Vi har dagens lunsjpause ved Karlstad og ankommer Stockholm på ettermiddagen. Her går vi om bord i Viking Line sin ferge glory som tar oss med over østersjøen til Åbo. Innkvartering i doble utvendige lugarer. Vi møtes i skipets restaurant for middag.

 

Dag 2: Åbo – Vaasa  330 km

Vi legger til kai i Åbo etter frokost. Når alle er på plass setter vi kursen Nordover. Vi følger vest kysten av Finland. Vi skal stopp i den gamle byen Rauma som er kjent for sine knipplinger. Vi kommer til Vaasa på ettermiddagen for overnatting. Vaasa var faktisk hovedstad i Finland fra januar til mars i 1918.

 

Dag 3: Vasa – Rovaniemi 540 km

Reisen går videre langs vestkysten. I Oulu har vi dagens lunsj stopp. Torvet er selvet hjerte i byen. Her finner vi også statuen av den fete torgpolitimannen. eller Tjocka Polisen som man sier lokalt. På ettermiddagen ankommer vi julenissens hjemby (hvis vi tror på finnene) Rovaniemi

 

Dag 4: Rovaniemi – Kirkenes 530 km

Rett nord for Rovaniemi krysser vi polarsirkelen. Europas siste ekte villmark strekker seg kilometer etter kilometer over tundraen nordover mot norskegrensen. Vi krysser grensen ved Neiden og kommer til Kirkenes. Her skal vi bo 2 netter.

 

Dag 5: Utflukt til Storskog, grense Jakobselv ‘ og Pasvikdalen

I dag skal vi på utflukt til russergrensen ved Storskog og en utflukt sydover Pasvikdalen. Dette er et område med mye bjørn og gode fiskeforhold. Vi har med lokalguide hele dagen. Vi besøker også Svanhovd hvor de har en flott hage og utstilling om naturen i område. Svanhovd er en forskningsstasjon. Her spiser vi også dagens lunsj.

 

Dag 6: Kirkenes – Karasjok. 270 km

Vi reiser via Varangerbotn, Skippagurra og langs Tanaelva mot Karasjok som vi ankommer til lunsj. Etter lunsj besøker vi Samelandssenteret som forteller om den samiske kulturen og historien. Museet legger rett ved Sametinget. Disse bygningene ble innviet i år 2000 og offisielt åpnet av Kong Harald. Overnatting i Karasjok.

 

Dag 7: Karasjok – Nordkapp – Honningsvåg 270 km

I dag kommer vi forbi Lakselv og videre langs Porsangerfjorden til Nordkapptunnellen. Vi kjører rett ut til Nordkapp platået. Supervideografen, som lar oss oppleve Nordkapp og Finnmark til alle årstider på et 225 graders lerret, er en opplevelse uten like. Gjennom en tunnel med Ivo Caprinos gjengivelse av historiske begivenheter kommer vi frem til Europas absolutt nordligste bar med en fantastisk utsikt utover havet. Etter besøket returnerer vi tilbake til hotellet i Honningsvåg

 

Dag 8: Honningsvåg – Alta 210 km

Etter frokost reiser vi mot Alta hvor det bodd folk i over 10 000 år.  Vi besøker Alta museum som forteller om bosetningene og vi skal også se det store helleristningsfeltet. Våren 2017 åpnet også Nordlys attraksjonen som i forbindelse med Nordlyskatedralen forteller om dette fenomenet Nordlyset. Alta er også kjent for sin skifer produksjon og hvem husker vel ikke demonstrasjonene mot utbyggingen av Alta-Kautokeino vassdraget på 80 tallet. Vi skal overnatte i Alta

 

Dag 9: Alta – Tromsø 300 km

Kåfjord Kobberverk ble drevet fra 1826 til 1909 av engelskmenn. I dag er Kåfjord mest kjent for kulturfestivalen Riddu Riddu som har vært arrangert hver tår siden 1991. Fra Olderdalen tar vi fergen over til Lyngseide. Så blir det nok en fergetur fra Svensby til Breivikseide. Herfra er det ikke langt inn til ishavsbyen Tromsø. Vi skal bo to netter i Tromsø.

 

Dag 10 Opphold i Tromsø.

Tromsø har vokst fra et lite kirkested på 1700 tallet til en stor multikulturell universitetsby.  Her er folk fra 130 nasjoner og omtrent 9000 studenter på universitetet og høyskolen. I dag bor det 75 000 innbyggere i Tromsø, som også omtales som Nordens Paris eller Porten til Ishavet. Lokal guide følger med oss rundt i byen og vi skal også besøke den mektige Ishavskatedralen.  På ettermiddagen kan vi anbefale en tur med fjellheisen som bruker 4 minutter opp til Storsteinen 423 moh. Herfra er det en stoslått utsikt utover Tromsø og områdene rundt.

 

Dag 11: Tromsø – Harstad 250 km

Vi reiser langs Balsfjorden og stopper ved Einan hvor vi har en flott utsikt mot Storsteinnes. Så passerer vi Bardufoss, hvor mang en norsk rekrutt har kommet med fly fra Østlandet for å tjenestegjøre ved brigaden i Nord-Norge. Vi besøker også det gamle handelsstedet i Hamnvik før vi tar fergen over fra Sør Rollnes til Stangnes og da er det ikke langt igjen til Harstad.

 

Dag 12: Harstad – Vesterålen – Svlovær 320 km

Øyområdet Vesterålen omfatter kommunene Hadsel, Sortland, Bø, Øksnes og Andøy. Naturen her rommer det mest, fra frådende storhav og mild skjærgård til kakofoniske fuglefjell og stille våtmarker. Været skifter veldig raskt. Vi reiser helt vest til Bø og videre opp til det idylliske fiskeværet Nyksund, som var et av det store fiskeværene  rundt år 1900. I 1970 var være så godt som fraflyttet. I dag er det blåst liv i Nyksund igjen. Nye krefter og nye ideer skaper et helårssamfunn  med mange aktivitetstilbud for tilreisende. Vi spiser lunsj i Nyksund og kommer til Svolvær på ettermiddagen.

 

Dag 13: Fridag i Svolvær

I dag har vi fridag. Frokost og middag på hotellet. Hotellet ligger i sentrum av Svolvær her er det mange gallerier og koselige kafeer. Det er også muligheter til å bli med på en tur inn til Trollfjorden for de som ønsker

 

Dag 14: Svolvær – Bodø

Vi reiser utover i vakre Lofoten. Flotte sandstrender og mektige fjell. Vi stopper hos Smeden i Sund, en snakkesalig kar som lager skarve statuer påløpende bånd. Fra smeden er det ikke langt til Moskenes, herfra går båten over Vestfjorden til Bodø.Vel fremmepå fastlandet besøker vi Norsk ‘luftfartsmuseum iBodø. Senere sjekker vi inn påScandic Hotell Bodø for overnatting og middag.

 

Dag 15: Bodø – Sandnessjøen

Rett utenfor Bodø svinger vi inn på RV 17 som bringer oss sydover langs Helgelandskysten, en av landets vakreste veistrekninger. Vi tar en stopp ved Saltstraumen – en av verdens sterkeste malstrømmer. Rett før Ørnes passerer vi minnesmerket etter ubåten Urædd, som sankt rett utenfor kysten her. Vi passerer også gjennom Svartistunellen og videre langs Hålandsfjorden til Forøy, hvor vi kan se noen av Svartisens brearmer. Vi tar ferge fra Forøy til Ågeskaret. Så krysser vi halvøya mellom Ågeskaret og Kilboghavn Denne fergestrekningen krysser 4 fjordarmen og har en prektig utsikt mot havet.  Vi kjører langs fjord og fjell , langs Sjona til Nesna. Her ferger vi over Ranafjorden til Levang. Vi ankommer Sandnessjøen for overnatting.

 

Dag 16: Sandnessjøen – Grong

På Aldstadhaug holdt dikteren og presten Peter Dass til. Her har man bygd opp et helt nytt museum. Vi får en omvisning i kirken og på museet. Fra Tjøtta tar vi fergen over til Forvik og nok en ferge over Velfjorden til Horn. Vi passerer Brønnøysund og dagens siste ferge tar vi fra Vennesund til Holm. Vi passerer Høylandet og kommer til Grong på ettermiddagen for overnatting.

  

Dag 17: Grong – Oppdal.

I dag reiser vi videre sydover fra Grong en liten tur utenom Den Gyldne Omvei på Innerøya- Her finner vi Gangstad Gårdsysteri som vant VM i ost i 2023. Vi passerer så Trondheim og Berkåk før vi kommer til Oppdal for overnatting

 

Dag 18: Oppdal - Hjemstedene.

Vi inntar en god frokost før vi begynner på turens siste dag. Vi reiser sydover gjennom Gudbrandsdalen og stopper for lunsj ved Lillehammer. Siste etappe langs E-6 til Oslo og videre til våre hjemsteder

AVREISEDATO 11.08.2024
VARIGHET 18 dager
PRIS Kr 44 900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ
Destinasjon Nordkapp
Avreisedato 11.08.2024 Varighet 18 dager
Pris Kr 44 900,- Påstigningstabell B (se tabell)
Tillegg: Singel rom og lugar kr 10 500,-


Prisen inkluderer

Båtreisen Stockholm-Åbo i dbl utvendig. Lugar

1 natt på Sokos Hotel Vaakuna i Vaasa

1 natt på Scandic Hotel Pohjanhovi i Rovenieme

2 netter på Scandic Hotell Kirkenes

1 natt på Scandic Karasjok Hotell

1 natt på Scandic Destination Nordkapp

1 natt på Scandic Alta Hotell

2 netter på Radison Blu i Tromsø

1 natt på Scandic Harstad Hotell

2 netter på Thon Hotell Lofoten i Svolvær

1 natt på Quakity Hotell Ramsalt i Bodø

1 natt på Scandic Hotell Syv Søstre i Sandnessjøen

1 natt på Hotell Vertshuset i Grong

1 natt på Quality Skifer Hotell i Oppdal

17 frokoster

17 middager

10 lunsjer

Lokalguide til Passvikdalen

Lokal guide i Tromsø

Entre til Ishavskatedralen

Entre til Sapmi Park

Utflukt til Nordkapp med entre til Nordkapp platået

Entre til Alta Museum

Besøk hos Smeden i Sund

Alle ferger

Entre til Peter Dassmuseet

Reiseleder

Reisen i turistbuss fra Arne Johans Bussreiser

Lignende turer fra Arne Johans
Frøya Frøya
AVREISEDATO 19.06.2024
VARIGHET6 dager
Stockholm og Helsingfors Stockholm og Helsingfors
AVREISEDATO 30.06.2024
VARIGHET5 dager
Herøyspelet Ulsteinvik Herøyspelet Ulsteinvik
AVREISEDATO 05.07.2024
VARIGHET5 dager
Dombås Hotell Dombås Hotell
AVREISEDATO 15.07.2024
VARIGHET5 dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: