Mårbacka og Rottneros

Mårbacka og Rottneros

Del turen med dine venner:
med utflukt på Dalslandskanal
AVREISEDATO 18.05.2018
VARIGHET 4 dager
PRIS 7 950,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ

Den leende løven kalte Selma Lagerlöf Frykensjøene, og naturopplevelsen er noe av det som trekker turister til området. Glitrende vann, blomstrende enger og store skogsområder. Men her finner vi også to av de meste bsøkte turistattraksjoner i Värmland. Mårbacka, hjemstedet til Selma Lagerlöf. Etter å ha mottatt Nobels litteraturpris hadde hun råd til å kjøpe tilbake barndomshjemmet. Stedet står slik det gjorde når Selma Lagerlöf døde i 1940. En annen stor opplevelse er Rottneros blomsterpark. Herregården er også kjent som Ekeby fra Gösta Berlings saga. Hele området rundt herregården byr på store blomsterarrangmenter og mange skulpturer. Underveis får vi også oppleve Kongsvinger med festninger og en fantastisk båttur på Dalslandskanal.

Dag for dag

Dag 1: Hjemstedene - Kongsvinger - Sunne

Etter påstigning reiser vi via Oslo og mot den gamle grensebyen Kongsvingeer. Ingen norske byer har flere festningsverk enn Kongsvinger.. Før vi begynner på rundturen på festningen spiser vi frokost på Olavsgård.. Nordøst for Kongsvinger finner vi Finnskogen. Området har fått sitt navn etter den store innvandringen av  finner på 15 og 1600 tallet. Vi besøker Finnetunet på Svullerya. Ved innsjøen Store Røgden finner vi et minnesmerke over denne innvandringen. Vi krysser over grensen til Søta bror, Torsby og kommer til Sunne hvor vi skal bo på Hotel Selma Lagerlöf. Felles middag på kvelden.

 

Dag 2 Utflukt til Mårbacka og Rottneros.

Reisens mål ligger foran oss i dag. Etter frokost kjører vi langs østsiden av Mellan Fryken og kommer til Selma Lagerlöfs hjem Mårbacka. Vi blir tatt i mot av en guide som viser oss rundt og forteller mer om livet til Selma Lagerlöf. Neste mål er herregården Rottneros med sin fantastiske blomsterpark. Ved ankomst serveres det lunsj og etterpå blir vi vist rundt av en guide. Vi får også litt tid på egenhånd før vi returnerer tilbake til vårt  hotell.

 

Dag 3: Utflukt til Dalslandskanal

Etter frokost rusler vi ned til Bengtsfors og MS Storholmen som skal ta oss med på en flott båttur nedover Dalslandskanalen ned til Håverud.  Kanalen blå åpnet i 1868. I Håverud finner vi den berømte Akvedukten. Dette er som et stort badekar som er åpnet i begge ender og er lagt på tvers mellom to fjellhyller. Igjennom her seiler båten. Ved Håverud finnes også en næringslivsutstilling fra Dalsland og en del små utslag med forskjellige suvenirer og brukskunst. På området finnes også et kanalmuseet som forteller historien til Dalslandskanal. Båtturen tar cirka 4,5 timer. Underveis serveres en 2 retters lunsj. På veien tilbake til Bengtsfors skal vi også besøke Fröskog Kirke en av de mest spesielle kirkene i Dalsland. Kirken er bygget i 1729 med liggende tømmer og trefliser på taket og en innvendig utsmykning i barokkstil. Felles middag på hotellet.

 

Dag 4: Sunne - Hjemstedene

Etter frokost kjører vi igjennom Värmland og til Töcksfors. Her blir det litt shopping og lunsj på egenhånd før vi igjen krysser grensen til Norge og videre mot Oslo. 

AVREISEDATO 18.05.2018
VARIGHET 4 dager
PRIS 7 950,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ
Destinasjon Mårbacka og Rottneros
Avreisedato 18.05.2018 Varighet 4 dager
Pris 7 950,- Påstigningstabell B (se tabell)
Tillegg: Tillegg singelrom kr 800,-


Prisen inkluderer

3 netter på Hotell Selma Lagerløff i Sunne i dbl rom

4 frokoster

3 lunsjer

3 middager

Omvisning på Kongsvinger festning

Omvisning i Selma Lagerlöfs hjem

Entre til Rottneros Blomsterpark

Båttur på Dalslandskanal

Besøk i Fröskog Kirke

Bussreisen

Lignende turer fra Arne Johans
Gjensynstreff på Kielbåten. Gjensynstreff på Kielbåten.
AVREISEDATO 28.01.2019
VARIGHET3 Dager
Benalmadena-Spania Benalmadena-Spania
AVREISEDATO 09.02.2019
VARIGHET29 dager
Europareisen Europareisen
AVREISEDATO 10.02.2019
VARIGHET30 dager
Ullared Gekås varemagasin Ullared Gekås varemagasin
AVREISEDATO 13.03.2019
VARIGHET3 dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: