Påsketur til Kristiansand

Påsketur til Kristiansand

Del turen med dine venner:
Besøk i dyreparken
AVREISEDATO 28.03.2021
VARIGHET 4 dager
PRIS Kr 7 490,-
Garantert avgang MELD DEG PÅ

«Bli by» sa Christian 4. i 1641. Og by ble det. Sju gater parallelle med elva og ti gater vinkelrett på disse. Totalt 54 ruter i et sjakkbrettmønster. I dag er Kristiansand, med sine 112 000 innbyggere den største byen på Sørlandet. Vilhelm Krag var den som innførte begrepet Sørlandet. Vi bor 3 netter på Scandic Hotell Bystranda i Kristiansand. Det blir besøk i Dyreparken, Kristiansand Kanonmuseum og Arkivet i Kristiansand. Lokal guide er med oss på rundturen slik at vi får god informasjon om det vi ser. På vei til Kristiansand besøker vi Risør. Her tar by vekteren oss med på en vandring i Risørs historie. Vi skal også på båttur ut i deler av Blindleia utenfor Lillesand.

Dag for dag

Dag 1: Til Kristiansand

Etter påstigning fortsetter vi gjennom Vestfold og Telemark til Risør. I likhet med mange kystbyer i Sør-Norge var det trelasthandelen på 1500 og 1600 tallet som var grunnlaget for bydannelsen. I Risør blir vi møtt av den lokale vekteren som tar oss med på en vandring gjennom byens historie i dagens Risør. Vi spiser lunsj på Risør Hotell. Det blir også et besøk på saltvannsakvariet som ligger ned på bryggen. Med nye inntrykk fra Risør går turen mot Kristiansand og Scandic Hotell Bystranda hvor vi skal bo i 3 netter. Middag på hotellet

 

Dag 2: Opphold i Kristiansand.

Vi møter vår lokalguide utenfor hotellet. Hun skal fortelle oss mer om og vise oss rundt i Kristiansand. Det blir også et besøk på Kristiansand Kanonmuseum. I flott turterreng på Møvik utenfor Kristiansand ligger et kanonbatteri fra andre verdenskrig. Kanonen på Møvik er verdens nest største kanon montert på land. Batteriet (Batterie Vara) ble påbegynt i 1941 og skulle sammen med kanonbatteriet i Hanstholm i Danmark kontrollere skipstrafikken i Skagerrak. Kanonene hadde en rekkevidde på hele 55 kilometer Etter krigen ble batteriet en del av det norske kystartilleriet, og kanonene ble avfyrt for siste gang i 1952. Kristiansand kanonmuseum ble åpnet i 1993 og ble en del av Vest-Agder-museet i 2013. Vi besøker også «Arkivet» som er det eneste autentiske Gestapohovedkvarter fra 2. verdenskrig. Arkivet er senter for dokumentasjon, informasjon, utdanning, forskning, konflikthåndtering og fredsbygging. Lunsj serveres i løpet av dagen

 

Dag 3: Utflukt til Dyreparken

Etter en deilig frokost reiser vi ut til Kristiansand Dyrepark som ligger litt nord for selve sentrum. I dag har man 127 forskjellige dyrearter fra hele verden. Parkens mest berømte beboer opp igjennom årene er utvilsomt Julius som flere generasjoner nordmenn har et forhold til. Om sommeren er det Kaptein Sabeltann som er den store helten med sine show. Ellers må vi også nevne Kardemomme by som tar vare på arven etter Torbjørn Egner. Vi bruker formiddagen i parken. Lunsj på egenhånd og vi returnerer tilbake til sentrum etter nærmere avtale. Felles middag på hotellet.

 

Dag 4: Kristiansand – Hjemstedene

Vi sier farvel til Kristiansand og gjør dagens første stopp i Lillesand. Her går vi om bord i M/S Øya som tar oss med på en deilig båttur ut i den sørlandske skjærgården. Blindleia mellom Kristiansand og Lillesand er en av de mest attraktive kystrekningene på hele Skagerrakkysten. Her finner vi flere av de mest kjente uthavnene på Sørlandet. I dag er det først og fremst båtturister og sommergjester som preger skjærgården. Likevel er mange av de verdifulle kulturmiljøene godt bevart, og fortsatt er det lett å finne spor etter den tradisjonelle kystkulturen. Lunsj serveres underveis. Vel tilbake i Lillesand Fortsetter vi mot våre hjemsteder. (Hvis båten ikke er klar til påsken vil det bli et litt annet opplegg)

AVREISEDATO 28.03.2021
VARIGHET 4 dager
PRIS Kr 7 490,-
Garantert avgang MELD DEG PÅ
Destinasjon Kristiansand
Avreisedato 28.03.2021 Varighet 4 dager
Pris Kr 7 490,- Påstigningstabell G (se tabell)
Tillegg: Singelrom kr 1 200,-


Prisen inkluderer

Prisen inkluderer

3 netter på Scandic Hotell Bystranda i Kristiansand

3 frokoster, 3 lunsjer og 3 middager

Vektervandring i Risør

Besøk på Akvariet i Risør

Entre til Dyreparken

Lokal guide i Kristiansand.

Besøk på Kanonmuseet

Omvisning i Arkivet

Båttur i Blindleia

Bompenger

Bussreisen med Arne Johans Bussreiser

Lignende turer fra Arne Johans
Nord Ostsee Kanal Nord Ostsee Kanal
AVREISEDATO 19.05.2021
VARIGHET6
Leikanger Fjordhotell Leikanger Fjordhotell
AVREISEDATO 26.05.2021
VARIGHET5 dager
Vakre Hardanger Vakre Hardanger
AVREISEDATO 01.06.2021
VARIGHET4 dager
Ut i det blå Ut i det blå
AVREISEDATO 06.06.2021
VARIGHET6 dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: