Farsund Fjordhotell

Farsund Fjordhotell

Del turen med dine venner:
med besøk på Lindesnes
AVREISEDATO 01.04.2021
VARIGHET 5 dager
PRIS Kr 8 950,-
Garantert avgang MELD DEG PÅ

Farsund spilte en viktig rolle for samferdselen den gangen sjøen var den viktigste transport åren. Her kunne skip vente på bedre vær for å komme seg rundt Lindesnes eller man kunne få repparet sine båter før ferden gikk videre. Da hovedveien ble lagt via Lyngdal og jernbanetraseen også valgt en indre linje så ble Farsund et litt mindre sentralt sted. I dag bor det omtrent 3300 innbyggere her.  Farsund Fjordhotel sto ferdig i 1977 på ”Floridaodden” i utkanten av Farsund. Alle rom har terrasse vendt mot hagen og sjøen. Så har kan du nyte ettermiddagen med en god bok eller avis mens du venter på at det skal serveres en deilig middag i hotellets restaurant.

Dag for dag

Dag 1: Til Farsund

Dagens etappe går via Sørlandet til Maritim Fjordhotell i Flekkefjord for overnatting. På veien dit stopper vi og spiser lunsj i den sjarmerende sørlandsbyen Grimstad.

 

Dag 2: Utflukt til Lindesnes

Lindesnes er kjent som Norges sydligste punkt på fastlandet. Her ute har man bygd opp et kultursenter omkring fyret. Faktisk er det 3 fyr her ute fra forskjellige tidsepoker. Lindesnes var også valgt til tusenårs sted for Agder. Vi får se et multimedieshow med bilder fra Lindesnes gjennom hele året. Det blir anledning til å gå opp til fyret og nyte den magiske utsikten. På veien kjører vi også gjennom Spangereid. Det var her Einar Tambarskjelve slo Olav Tryggvasson i en bueskytter konkurranse. I følge et sagn gikk pilen til Einar Tambarskjelve hele 1400 meter av gårde.  Man tror konkurransen fant sted rett før slaget i Svolder. Vi krysser også over Spangereid kanalen som ble åpnet i 2007. Vi er tilbake på hotellet til lunsj.

 

Dag 3: Utflukt til Lista

Etter frokost møter vi vår lokal guide. Vi reiser på en liten rundtur i Farsund Sentrum og ut mot Lista. Lista også kalt Listalandet, er ei halvøy og en tidligere kommune i Vest-Agder fylke. Lista har siden 1964 vært en del av Farsund kommune. Lista er kjent for sine mange fornminner fra stein-, bronse- og jernalder og er av mange arkeologer karakterisert som det eldste Norge. I tillegg er Lista kjent for botanikere og ornitologer som et eldorado. Her finnes mange sjeldne planter og området har svært mange forskjellige arter av hekkende fugl. Lista er et knutepunkt for trekkfugl i Norge. Hele 364 arter er hittil observert i Farsund kommune. Beliggenheten rett vest for landets sydspiss, Lindesnes, sammen med de naturgitte forholdene, gjør området spesielt attraktivt for trekkfugl. Grunne sjøarealer, næringsrike vann og store jordbruksområder gjør Lista-halvøya til et viktig matfat både for rastende og overvintrende trekkfugl. Lista Fyr er også et populært besøksmål.  Fyret ligger på Ytre Listalandet og er stadig et landemerke til hjelp for skipstrafikken. Fyrtårnet er bygget i hugget granitt, er fra 1833 og er 34 meter høyt. Det hurtigblinkende linseapparatet er fortsatt i drift. Fyrstasjonen har meteorologisk stasjon og kystmeldingstjeneste i tillegg til fyrdriften. Fyrtårnet er det eneste høye steintårnet i regionen og sjeldent i norsk fyrhistorisk sammenheng. Fyrmesterboligen med uthus er blant de få bygningene ved fyrstasjonene her i landet fra begynnelsen av nittende århundre, og har derfor høy aldersverdi. Det har stor fyrhistorisk interesse at det har vært tre like fyrtårn på stasjonen. Ett av tårnene ble flyttet og gjenreist som Halten fyr i Sør-Trøndelag. Vi er tilbake på hotellet til lunsj.

 

Dag 4: Utflukt til Sjølingstad Uldvarefabrikk

A/S Sjølingstad Uldvarefabrik startet sin virksomhet i 1894 og drev denne med framstilling av garn og vevde produkter fram til vedtak om en styrt avvikling i 1984. Maskiner ble avertert for salg uten særlig hell. Det var heller ikke lett å finne alternativ bruk av bygningene. Etter stort oppslag i avisen og vurdering av Norsk kulturråd, ble det tatt lokalt initiativ til å starte arbeid med å bevare fabrikken. Ideen var å skape ”en levende museumsfabrikk” hvor hele produksjonsprosessen fra råull til ferdige stoffer kunne presenteres for publikum. I dag spiser vi lunsj på Hotell Utsikten. Som navne tilsier så har vi en flott utsikt utover Kvinesdal. Vi kjører så om Kvinesdal og krysser over Fedafjorden tilbake til vårt hotell i Farsund

 

Dag 5: Farsund – Hjemstedene

Etter noen deilige dager i Farsund setter vi igjen kursen mot Østlandet. Vi følger E39 til Kristiansand og E 18 videre forbi Arendal til Næs Jernverk. Jernverket var i drift fra 1665 til 1959 og er i dag det best bevarte museet som dokumenterer den norske jerndriften. Vi får en omvisning og får høre en interessant fortelling om norsk industrihistorie. Vi spiser også lunsj før vi igjen setter oss i bussen med kurs for Vestfold og Oslo.  Næs Jernverk var i drift fra 1665-1959, og er i dag det best bevarte

AVREISEDATO 01.04.2021
VARIGHET 5 dager
PRIS Kr 8 950,-
Garantert avgang MELD DEG PÅ
Destinasjon Påsketur til Farsund
Avreisedato 01.04.2021 Varighet 5 dager
Pris Kr 8 950,- Påstigningstabell G (se tabell)
Tillegg: Singel rom kr 1 400,-


Prisen inkluderer

4 netter på Farsund Fjordhotell.

4 frokoster

5 lunsjer

3 Middager

Besøk på Lindesnes

Rundtur på Lista

Besøk på Sjølingstad Uldvarefabrikk

Bussreisen med Arne Johans Bussreiser

 

Lignende turer fra Arne Johans
Nord Ostsee Kanal Nord Ostsee Kanal
AVREISEDATO 19.05.2021
VARIGHET6
Leikanger Fjordhotell Leikanger Fjordhotell
AVREISEDATO 26.05.2021
VARIGHET5 dager
Vakre Hardanger Vakre Hardanger
AVREISEDATO 01.06.2021
VARIGHET4 dager
Ut i det blå Ut i det blå
AVREISEDATO 06.06.2021
VARIGHET6 dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: