Færøyene og Island

Færøyene og Island

Del turen med dine venner:
Vikingcruise med MS Norøna
AVREISEDATO 04.09.2021
VARIGHET 8 dager
PRIS Kr 16 900
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ

Bli med på en uforglemmelig tur til våre naboer i vest. Vi besøker øyriket Færøyene og sagaøya Island. MS Norrøna er skipet som frakter oss rundt i Atlanteren. Vi besøker Færøyene båt på turen opp og ned til Island. Begge ganger arrangeres det interessante utflukter for å få med seg mer om livet og historien på Færøyene. På Island har vi to hele dager til disposisjon. Her får vi se en praktfull natur, fossefall, lava labyrinter, elver og arkeologiske utgravninger. Begge dager reiser vi på utflukt for å få med oss mest mulig av Island. Vi bor på båten under oppholdet.  

Dag for dag

Dag 1: Til Hirtshals.

Etter en tidlig avreise kommer vi til Larvik hvor vi går om bord i Color Line sin Superspeed II. Etter avgang kl 8 serveres det en deilig frokostbufe i restauranten Catch me if you can”. Vi ankommer Hirtshals kl 11.45. og kjører direkte bort til Smyril Line sin fergeterminal. Her venter MF Norrøna, det eneste passasjerskipet som seiler på Nord Atlanteren. Vi sjekker inn på båten. Innkvartering i valgt lugarkategori. Båtavgang fra Hirtshals er kl 15.00. En time sener møtes vi til en velkomstdrink samt at man holder et informasjonsmøte om båten og reisen. Felles middag på kvelden.

 

Dag 2: I sjøen.

MS Norrøna ble bygget på Flendern Werft i Lübeck i 2003. Skipet er 165 meter langt og 36000 brt.

Her er 318 lugarer og det er ved full utnyttelse plass til 1482 passasjerer. Man har gjort veldig mye for å dempe støy og vibrasjoner om bord. MS Norrøna oppnåde på en skala fra 1 til 10 (hvor en er best) kun 1,8. Dette gir passasjerene en rolig og behaglig opplevelse. Om bord finner man kafeteriaer, a`la carte restaurant, bufeet restaurant, lekerom, et lite svømmebasseng, trimrom, kino og taxfree fortetning. Fra Skaybaren har man flott utsikt utover Atlanteren. Her kan man se utover horisonten, kanskje før man øye på en hval eller ørn. Frokost og middag er inkludert. På kvelden viser man en informasjonsfilm om Færøyene.

 

Dag 3: Færøyene.

Vi legger til i Torshavn kl 05.00. Torshavn er med sine 19000 innbyggere hovedstad på Færøyene. Frokost serveres på båten. Kl 08.00. begynner vår utflukt. Vi reiser ut av Torshavn og over til Eysturoy. På denne øya ligger Færøyenes høyeste fjell, Slættaratindur på 882 meter. Vi reiser gjennom små bygder og praktfullt landskap. Vårt mål er den østlige delen av Skàlàfjördur. Her finer man Færøyenes største lyngområder og en rik fauna. Vi besøker en garnforetning, hvor det er muligheter for å kjøpe tradisjonelle lokale færøyske produkter. Kl 14.00. kaster MS Norrøna loss og setter krusen mot Island. Kl 14.30. serveres det kaffe og islandsk kake i kafeen.

 

Dag 4: Island

Kl 10.00, legger vi til kai i Seydisfjördur, som ligger helt øst på Island. Dagens utflukt går først til Egilsstaoir. Herfra kjører vi gjennom Jökuldalur og over et platå i høylandet. Her kan vi oppleve geysirer av kokende mudder i et månelignende landskap. Vi kommer til innsjøen Myvatn, som er en grunn og veldig næringsrik innsjø. Den oppsto for 2300 år siden av et sprekkbrudd hvor det strømmet ut basaltisk lava. Innsjøen har konstant tilsig av næringsrikt kildevann. Det gir gode forhold for innsekter noen som igjen gir grunnlag for er et rikt fugleliv, særlig av ender. Ved Dimmuborgir finner vi flere lava skulpturer. Det er lava fra vulkanen Lùdent som har størknet i de rareste former. Man finner også flere arter med små kjøttetende planter og orkideer. Området er fredet så det er ikke muligheter for å plukke noen med seg hjem.

 

Dag 5: Island

I Seydisfjördur har det alltid vært mange nordmenn og kalles også for den norske småbyen. Her ble det tidlig på 1900 tallet bygget mange norske ferdighus. I dag reiser vi på utflukt til de syd-østlige fjordene på Island. Vi begynner dagen med et besøk i fiskelandsbyen Breiodalsvik og videre til Stövarfjordur. Her er finnes Petras Stein museum – en eldre dame som har samlet stein i hele sitt liv.

I område rundt Fàskruösfjordur bodde det mange franskmenn. Det sies at over 5000 franske fisker og sjøfolk har bodde. I Reyaorsfjordur ligger det en stor aluminium fabrikk som skaffer mange sårt trengte arbeidsplasser. Tross store protester ble fabrikken åpnet å produserer cirka 300 000 tonn aluminium i året. Lunsj serveres i løpet av dagen og vi er tilbake i Seydisfjördur på ettermiddagen.

Vi spiser middag og kl 20.00. setter vi kursen sydover igjen.

 

Dag 6: Færøyene

I dag blir det et nytt gjensyn med Færøyene. Vi legger til kai kl 15.00. Utflukten går til Gàsadalur. Vi reiser langs Oyggjarvegin til Noròadalsskarò hvor utsikten over øya Koltur er ubeskrivelig. Gàsadalur ligger på vestsiden av Vàgoy og ble først i 2004 tilknyttet resten av veinettet på øya. Før den tid var det kun helikopterforbindelse 3 ganger i uken. Bygda er oppkalt etter Gæsa en rik kvinne som på 1100 tallet måtte avstå alle sine jordbesittelser til kirken. Rundturen tar cirka 4 timer og vi er tilbake i god tid til båtavgang kl 21.00.

 

Dag 7: I sjøen.

I dag kan man sitte i Skybaren og nyte utsikten og fordøy inntrykkene fra vårt besøk på Island og Færøyene. Noen vil sikker gjøre noen innkjøp i tax-free fortetningen. I kveld serveres kokken vikingbufeet. Her finner vi orginale retter fra vikingtiden. Her brukes råvarer som fisk, kjøtt, fjærkre, et spennende måltid.

 

Dag 8: Hirtshals – Hjemstedene.

Vi spiser vår siste frokost på MS Norrøna. Ankomst Hirtshals kl 10.00. Vi forflytter oss over til Color Line terminalen og går om bord i Super Speed 2 som tar oss med til Larvik. Vi ankommer Larvik kl 16.30. og setter kursen mot våre hjemsteder.

 

AVREISEDATO 04.09.2021
VARIGHET 8 dager
PRIS Kr 16 900
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ
Destinasjon Færøyene og Island
Avreisedato 04.09.2021 Varighet 8 dager
Pris Kr 16 900 Påstigningstabell I (se tabell)
Tillegg: Utvendig dbl lugr kr 2 600,- pr pers
Utvendig singel lugar kr 6 000

Prisen inkluderer

Båtreisen Larvik Hirtshals t/r

Cruise med MS Norrøna

7 netter i dobbel lugar i valgt katogori

8 frokoster, 3 lunsjer, 7 middager

Velkomstdrink

Filmfremvisning om Island og Færøyene

Utflukter som beskrevet.

Lokal guide på utfluktene.

Tilslutning til Hirtshals

Buss fra Arne Johans Bussreiser på hele turen

Lignende turer fra Arne Johans
Spelet om Heilag Olav Spelet om Heilag Olav
AVREISEDATO 27.07.2021
VARIGHET6 dager
Straand Hotell Telemark Straand Hotell Telemark
AVREISEDATO 01.08.2021
VARIGHET4 dager
Nordkapp Nordkapp
AVREISEDATO 02.08.2021
VARIGHET18 dager
Stockholm og Helsingfors Stockholm og Helsingfors
AVREISEDATO 08.08.2021
VARIGHET6 dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: