Berlin

Berlin

Del turen med dine venner:
Bli med til Tysklands hovedstad
AVREISEDATO 25.03.2021
VARIGHET 7 dager
PRIS Kr 11 900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ

9. november 1989 strømmet store menneskemengder fra øst over til vest. Endelig var muren som ble satt opp i 1961 borte. Så i 2019 var det 30 års jubileum for Berlin murens fall. I 2020 er det 30 år siden den tyske gjenforeningen, dette skal feires med mange arrangementer igjennom året. Den 20. Juni 1991 ble Berlin atter hovedstad i et samlet Tyskland.  Siden den dagen har det skjedd en storstilt utbygging og renovering av byen. Tross store endringer og ny bebyggelse er historien tatt vare på. Vi ser Check Point Charlie, rester av Berlinmuren, Brandenburger Tor og Berliner Dom. Man holder også på å bygge opp en kopi av Berliner Schloss. Ellers bærer bykjernen på mange nye og moderne byggprosjekter. Det blir også mange markeringer i byen den 3. oktober. Dette er datoen for den tyske gjenforeningen. Vi bor på Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz. Hotellet har 4 stjerne og ligger på Alexanderplatz i det gamle Øst-Tyskland. 

 

Dag for dag

Dag 1: Til Oslo

Etter påstigning reiser vi til Oslo hvor vi får utdelt våre boardingkort og kan gå om bord en av Color Line sine flotte båter. På ettermiddagen serveres en deilig aftensbufeet med varme og kalde retter i restauranten Grand Bufeet.

 

Dag 2: Kiel - Berlin

Frokost serveres i skipets restaurant. Fra dekk kan vi nyte innseilingen til Kiel. Vi går i land og tar plass i bussen. Vi krysser den tidligere grensen mellom øst og vest og kommer til Berlin tidlig på ettermiddagen Her sjekker vi inn på Hotel Park Inn by Radisson på Alexanderplatz. Her er det mange severdigheter rett ved hotellet og gode shoppingmuligheter for de som ønsker det. Vi spiser middag på hotellet

 

Dag 3, Opphold i Berlin

I år er det 31 år siden Berlinmurens fall og 30 år siden den tyske gjenforeningen, og i en by som Berlin har det skjedd store forandringer. Byen er igjen blitt hovedstad i Tyskland. Utbyggingen i sentrum har pågått de siste 30 årene og forandringene er store. Berlin er en multikulturell by – her er et stort utvalg av aktiviteter, severdigheter og kultur begivenheter.  Etter frokosten den første dagen, møter vi vår lokal guide som tar oss med på en 4 timers rundtur i Berlin. Vi får med oss de største severdighetene som Brandenburger Tor, Charlottenburg Slott, Check Point Charlie, noen bevarte deler av Berlinmuren og handlegaten Kufürsten Dam. Det er også en del arrangementer i forbindelse med Nasjonaldagen. Etter sightseeingen er dagen fri til egen disposisjon. Middag på hotellet om kvelden.

 

Dag 4: Utflukt til Potsdam

 I dag skal vi besøke Potsdam. Potsdam er en liten by med 150 000 innbyggere rett utenfor Berlin, den er også hovedstad i delstaten Brandenburg. Innsjøen Havel er et yndet fritidsområde for Berlinerne. Vi skal på en liten tur med en av sightseeingbåtene som trafikkerer på sjøen. Vi rusler i Sanssouci parken og besøker slottet Neues Palais som ble reist i 1769. Det serveres også lunsj i løpet av dagen. Vi er tilbake i Berlin tidlig på ettermiddagen.

 

Dag 5: Opphold i Berlin

I dag har vi dagen på egenhånd. Du kan utforske Berlin på egenhånd. Byen har et utall av museer og morsomme ting og oppleve. Hotellet ligger i Friederichstrasse. Så det er bare noen minutters gange til Check Point Charlie, Brandenburger Tor og museumsøya. Vil du shoppe så er det flere sentre i Friedrich Strasse. Det er også kort vei til Berliner Mall og Potsdamer Platz. I kveld skal vi også på revy. Ikke langt fra hotlellet ligger Friedrichstadt Palast. Som var det store cabaret teateret i Øst-Tyskland. De har en helt fantastisk scene og det er plass til nesten 1900 tilskuere. Forestillingen omhandler dans og akrobatikk så man har like stort utbytte av forestillingen selv om man ikke snakker tysk. Vi spiser middag på hotellet før forestillingen som begynner kl 19.30. (Det ts forbehold om at man er kommet igang med forestillingene igjen etter Covid 19)..

  

Dag 6: Berlin - Kiel

Vi tar farvel med Berlin og reiser nordover mot hansabyen Kiel, hvor båten til Oslo venter på oss. Båtavgang er kl 14.00. Det serveres aftensbufeet på  

 

Dag 7: Oslo - Hjemstedene

Frokost serveres før ankomst Oslo. Etter tollklarering tar vi plass i bussen og returnerer til våre hjemsteder.

 

AVREISEDATO 25.03.2021
VARIGHET 7 dager
PRIS Kr 11 900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ
Destinasjon Berlin
Avreisedato 25.03.2021 Varighet 7 dager
Pris Kr 11 900,- Påstigningstabell A (se tabell)
Tillegg: Enkeltrom kr 1 200,-
Enkeltlugar 1 900,-
Utvendig lugar 1 100,- pr lugar
Prisen inkluderer

Båtreisen Oslo – Kiel t/r i dbl innv lugarer

4 netter på Park inn by Radisson i dobbeltrom

6 frokoster, 1 lunsj 6 middager

Sightseeing i Berlin med lokal guide

Dagstur til Potdam

Besøk i Sachsenhausen

Bussreisen med Arne Johans Bussreiser

Lignende turer fra Arne Johans
Spelet om Heilag Olav Spelet om Heilag Olav
AVREISEDATO 27.07.2021
VARIGHET6 dager
Straand Hotell Telemark Straand Hotell Telemark
AVREISEDATO 01.08.2021
VARIGHET4 dager
Nordkapp Nordkapp
AVREISEDATO 02.08.2021
VARIGHET18 dager
Stockholm og Helsingfors Stockholm og Helsingfors
AVREISEDATO 08.08.2021
VARIGHET6 dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: