Berlin - Tysklands Hovedstad
Berlin

Berlin - Tysklands Hovedstad

Del turen med dine venner:
Med utflukt til Spreewald
AVREISEDATO 21.08.2024
VARIGHET 8 dager
PRIS 19 900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ

Berlin, Tysklands Hovedstad, en by som er i stadig utvikling. De siste 25 årene har det skjedd store endringer i Berlin. Du vil oppdage noe nytt selv om det ikke er lenge siden du har vært her. Her finner vi ny spennende arkitektur, samtidig som man bevarer de gamle monumentene. Fortsatt finner vi rester av den gamle Berlinmuren.  Brandenburger Tor og Berliner Dom er 2 andre kjente severdigheter. På Potsdamer Platz har man bygget opp en helt ny bydel med kontorer, restauranter og et opplevelsessenter. Ellers har Berlin et rikelig utvalg av gallerier, museer, kafeer og teatre. Vi skal også reise på utflukt til det naturskjønne Spreewald. Her skal vi på båttur på noen av de mange kanalene  med de tradisjonsrike Kahn båtene. Det blir også en tur til Potsdam som er regjeringsby for delstaten Brandenburg.

Dag for dag

Dag 1: Til Trelleborg

Etter påstigning reiser vi sydover mot Svinesund. Vi passerer Gøteborg og kommer til Trelleborg på ettermiddagen. Her skal vi bo på Clarion hotell Magasinet i Trelleborg. Vi sjekker inn og møtes i restauranten til middag.

 

Dag 2: Trelleborg – Berlin

Etter frokost er det bare noen minutters kjøretur ned til havna. Her har vi avgang med TT-Line kl 09.25. Det serverws lunsjbufeet ombord i båten. Kl 15.30 legger vi til kai i Rostock. Vi kommer raskt ut på de tyske motorveier og har 230 km til Berlin. I den tyske hovedstaden skal vi bo i det tidligere Vest-Berlin. Hotellet heter Hottell Berlin og ligger på Lützow Platz. Hotellet har 4 stjerner. Du kan lese mer om hotellet på www.hotel-berlin.com Det er gang avstand til Kufürstendam, kjøpesenderet Ka-De-We og Zoo. Utenfor går buss nr 100 som trafikkerer mellom Kufürsten Dam og Alexsander Platz i gamle Øst-Berlin. Middag på hotellet.

 

Dag 3: Opphold i Berlin

Etter frokosten, møter vi vår lokal guide som tar oss med på en 3 timers rundtur i Berlin. Vi får med oss de største severdighetene som Brandenburger Tor, Charlottenburg Slott, Check Point Charlie, noen bevarte deler av Berlinmuren og handlegaten Kufürsten Dam. Er det mange år siden du har vært i Berlin vil du nesten ikke kjenne deg igjen. Berlinmuren er bort. Utbyggingen i sentrum har pågått de siste 25 årene og forandringene er store. Berlin er en multikulturell by – her er et stort utvalg av aktiviteter, severdigheter og kultur begivenheter.  En kveld arrangeres det utflukt til Friedrich Stadt Palass - som var DDR sitt største revy/caberet teater (billetter tilkommer). Vi spiser frokost og middag på hotellet.

 

Dag 4: Utflukt til Spreewald

10 mil sydøst for Berlin, i delstaten Brandenburg finner vi Spreewald. Med sin rike flora og fauna, samt sine mange kanaler kaller tyskerne ofte området for ”Brandenburgs Venezia”. Vi reiser til byen Lübbenau, som er hovedstaden i Spreewald med cirka 19000 innbyggere. Her går vi om bord i en Kahn, som tar oss med på noen av de mange idylliske kanalene. En Kahn er en stakebåt som ligner litt på gondolene i Venezia. De første som slo seg ned i området var Sorbere, et vestslavisk folkeslag som livnærte seg av landbruk. I dag er det syltede agurker som man er mest kjent for. Her kan de bli smaksprøver. Underveis på båtturen stopper vi og spiser en felles lunsj. Vi er tilbake i Berlin på ettermiddagen.

 

Dag 5. Utflukt til Potsdam

Dagens utflukt går til Potsdam som ligger syd-vest for Berlin. Potysdam er hovedstad i delstaten Brandenburg og har ca 170 000 innbyggere. Byen ligger i et elve og sjølandskap skapt av elven Havel. Vi skal først på båttur til Wansee så blir det en rundtur i Potsdam. Vi prøver også og få en omvisning i Neue Palaise og vil vil også få se slottet Sanssouchi. På slottet Cecilienhof ble Potsdamerkonferansen avholdt etter 2. verdenskrig. Her møttes Churchill, Truman og Stalin for å diskuter forvaltingen av det okkuperte Tyskland. Lunsj serveres i løpet av dagen- Vi er tilbake på hotellet på ettermiddagen og møtes igjen til middag på hotellet.

 

Dag 6: Opphold i Berlin

I dag har vi hele dagen på egenhånd til å utforske Berlin. Reiselederen er behjelpelig med og foreslå museer og severdigheter som kan være av interesse for hver enkelt.  Det serveres frokost og middag på hotellet.

 

Dag 7: Berlin - Kiel

Etter den tidlig frokost tar vi farvel med Berlin. Vi kjører ut på Berliner ring og videre mot Kiel. Her går vi om bord i Color Line sin ferge som tar oss med til Oslo. Felles middag om kvelden.

 

 

Dag 8: Oslo - Hjemstedene

Under innseilingen til Oslo nyter vi en deilig frokost. Vel i land tar vi nok engang plass i bussen og returnerer til Sande og Vestfoldbyene

 

AVREISEDATO 21.08.2024
VARIGHET 8 dager
PRIS 19 900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ
Destinasjon Berlin og Spreewald
Avreisedato 21.08.2024 Varighet 8 dager
Pris 19 900,- Påstigningstabell B (se tabell)
Tillegg: Tillegg singel rom kr 2 900,-
Tillegg singel lugar retur 750,-
Tillegg utv lugar retur kr 650 pr lugar.
Prisen inkluderer

Prisen inkluderer:

1 natt på Clarion Hotell Magasinet i Trelleborg 4*

4 netter på Hotell Berlin i Berlin 4*

7 frokoster,  3 lunsjer, 7 middager

Båt Trelleborg-Rostock

Båt Kiel-Oslo i dbl innv dbl lugar

Byguide i Berlin

Utflukt til Potsdam

Utflukt til Spreewald

Båttur med Kahan-Båt

Båttur på Wannsee i Potsdam

Slottsbesøk i Potsdam

Reiseleder

Bussreisen

Lignende turer fra Arne Johans
Savalen Fjellhotell Savalen Fjellhotell
AVREISEDATO 28.07.2024
VARIGHET5 Dager
Syd svenske høydepunkt Syd svenske høydepunkt
AVREISEDATO 04.08.2024
VARIGHET6
Nordkapp Nordkapp
AVREISEDATO 11.08.2024
VARIGHET18 dager
Nord Ostsee Kanal Nord Ostsee Kanal
AVREISEDATO 13.08.2024
VARIGHET6
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: