Påsken med gamle sviske på Straand Hotell

Påsken med gamle sviske på Straand Hotell

Del turen med dine venner:
Kai Robert synger Jens Book Jensen
AVREISEDATO 28.03.2024
VARIGHET 5
PRIS Kr 10 500,-
Garantert avgang MELD DEG PÅ

Hotellets historie går helt tilbake til 1864, da Kari og Olav Straand startet skysstasjon i Vrådal. Siden den gang har Familien Straand drevet overnattingsvirksomhet på det som tidligere var en husmannsplass. I dag har hotellet 125 rom, 2 restauranter, 2 barer og konferanseavdeling med plass til 400 personer, svømmebasseng, terrasse og peisestue. Så Straand er et moderne hotell, men den lange historien preger fortsatt dagens drift. Det kommer særlig til uttrykk gjennom den gode atmosfæren, spesielt i hotellets gamle stuer med tømmervegger. På Straand er man også kjent for gode måltider og meget hyggelig betjening. Telemark har et utall av severdigheter og vi skal oppleve mye på denne turen. Vi kan nevne det spennende Z-museet i Treungen,, Eidsborg Stavkirke og Vest Telemark museum.   Så har vi fått Kai Robert Johansen til å komme til Straand og spille et Jens Book Jensen show. Jens Book Jensen selv opptrådde jevnlig på Straand Hotell når han levde. Kai Robert har i 50 år reist rundt og underholdt og spilt trompet i Norges land. Han har gitt ut over 60 plater/CD og har et eget Jens Book Jensen og senior show. Så her kan vil love en flott opplevelse.

Dag for dag

Dag 1: Til Vrådal og Straand Hotell

Vi reiser fra Oslo på morgenen og har påstigning ned igjennom Vestfold. Vi stopper for en liten benstrekk ved Lasses Kafeteria. Så fortsetter vi via Drangedal til Vrådal og Straand Hotell. Vi sjekker inn og møtes til lunsj i hotellets spisesal. Ettermiddagen er fri og felles middag om kvelden. Etter kiddag er det dans i hotellets bar.

 

Dag 2: Astrid Søftestad Sølvsmie og Jens Book Jensen Mimring

Etter frokost foreslår vi en tur til Astrid Søftestads Sølvsmie som ligger rett ved siden av hotellet. Vi gjør oppmerksom på at hun har oppe fra kun på formiddagen ettersom det er langfredag og vanligvis stengt. Ved en handel er man med på trekningen av en påskeoverraskelse. Astrid holder en presentasjon av sine arbeidsmetoder og produkter. På denne dagen grilles det til lunsj ute på terrassen foran hotellet. Ettermiddagen kan brukes til et «dypp» i svømmebassenget. Om kvelden serveres en stor velsmakende aftensbuffet.  I Kveld vil Kai Robert holde sin forestilling «Kai Robert synger Jens Book Jensen» Her kan vi love en fin mimrestund med mange gode gamle slagere.

 

Dag 3: Utflukt til Dalen og Anne Grimdalstunet.

Turen begynner langs Vråvatne, den øverste innsjøen i Arendals - vassdraget, og videre gjennom skog og små bygder. Ovenfor Dalen stopper vi på Grimdalstunet. Grimdalen er fødestedet og barndomshjemmet til billedhuggeren Anne Grimdalen - mest kjent for sitt arbeid med utsmykningen av Oslo Rådhus. I dag er Grimdalen et fredet gårdstun med hus fra middelalderen og et skulptur hus med arbeid av Anne Grimdalen. Hver sommer er det utstilling av kjente kunstnere. Så går turen til ærverdige Dalen Hotell for en foto stopp.  Fra Dalen kjører vi videre til Vest - Telemark Museum på Eidsborg. Dette er et friluftsmuseum som viser deg århundrelange tradisjoner folkekunst og håndverk. På museumsområdet ligger også Eidsborg Stavkirke, Norges minste av de gjenværende stavkirkene. En omvisning her byr på gode historier om utviklingen og betydning av stavkirken i lokalmiljøet. Dagens lunsj serveres også på Telemarks Museum. Fra Eidsborg går turen via Morgedal og kviteseid til Vrådal.

 

Dag 4: Utflukt til Z-Museum

Etter frokost kjører vi langs Nisser til Treungen. Her besøker vu Z-Museet. En utrolig samling av gamle gjenstander. Her er biler, sykler, hestekjerrer, telefoner, hatter, kinoplakater, frisørsalonger, tanlegekontor – mange gjenstander vi kjenner igjen fra vår barndom. Til og med innbruddsutstyret til Ole Høiland. Vi er tilbake på hotellet til lunsj. Ettermiddagen til fi disposisjon

 

Dag 5: Straand –  Hjemsteder

Etter frokost sier vi farvel til Straand Hotell for denne gang. og msetter kursen mot våre hjemsteder

AVREISEDATO 28.03.2024
VARIGHET 5
PRIS Kr 10 500,-
Garantert avgang MELD DEG PÅ
Destinasjon Gamle svisker på Straand Hotell
Avreisedato 28.03.2024 Varighet 5
Pris Kr 10 500,- Påstigningstabell G (se tabell)
Tillegg: Singelrom 1.600,-


Prisen inkluderer
  • Prisen inkluderer:
  • 4 netter på Strand Hotell i dbl rom.
  • 4 frokoster, 4 lunsjer og 4 middager
  • Billetter til Kai RObert synger Jens Book jensen
  • Besøk på Anne Grimdalen muset
  • Besøk på Eidsborg Stavkirke og Vest telemark Museum
  • Besøk på Z-Museet
  • Besøk ogmorientering hos Astrid Søftestad sølvsmie
  • Bussreisen med Arne Johans Bussreiser
Lignende turer fra Arne Johans
Ullared Gekås varemagasin Ullared Gekås varemagasin
AVREISEDATO 03.06.2024
VARIGHET3 dager
Vårtur til Viborg Vårtur til Viborg
AVREISEDATO 06.06.2024
VARIGHET4 dager
Frøya Frøya
AVREISEDATO 19.06.2024
VARIGHET6 dager
Stockholm og Helsingfors Stockholm og Helsingfors
AVREISEDATO 30.06.2024
VARIGHET5 dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: