Gamle sviske på Straand Hotell

Gamle sviske på Straand Hotell

Del turen med dine venner:
Kai Robert synger Jens Book Jensen
AVREISEDATO 03.09.2020
VARIGHET 4
PRIS 7.900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ

Hotellets historie går helt tilbake til 1864, da Kari og Olav Straand startet skysstasjon i Vrådal. Siden den gang har Familien Straand drevet overnattingsvirksomhet på det som tidligere var en husmannsplass. I dag har hotellet 125 rom, 2 restauranter, 2 barer og konferanseavdeling med plass til 400 personer, svømmebasseng, terrasse og peisestue. Så Straand er et moderne hotell, men den lange historien preger fortsatt dagens drift. Det kommer særlig til uttrykk gjennom den gode atmosfæren, spesielt i hotellets gamle stuer med tømmervegger. På Straand er man også kjent for gode måltider og meget hyggelig betjening. Telemark har et utall av severdigheter og vi skal oppleve mye på denne turen. Vi kan nevne det spennende Z-museet i Treungen, Anne Grimdalens museum, Eidsborg Stavkirke, skimuseet i Morgedal og båttur med M/S Fram.  Så har vi fått Kai Robert Johansen til å komme til Straand og spille et Jens Book Jensen show. Jens Book Jensen selv opptrådde jevnlig på Straand Hotell når han levde. Kai Robert har i 50 år reist rundt og underholdt og spilt trompet i Norges land. Han har gitt ut over 60 plater/CD og har et eget Jens Book Jensen og senior show. Så her kan vil love en flott opplevelse.

Dag for dag

Dag 1: Til Straand

Vi reiser fra Oslo på morgenen og har påstigning ned igjennom Vestfold. Vi stopper for en liten benstrekk ved Lasses Kafeteria. Så fortsetter vi via Drangedal til Treungen og Z-museet, som har en rekke utstillinger. Blant annet biler, motorsykler og mopeder med tidsriktig tilbehør. Det er også en unik samling av orientalske tepper, samt gamle leker og klær og en stor telefonutstilling. I museet ligger også en koselig kafé i gjennomført 60-talls stil. Vi får servert en enkel lunsj på Z-museet. Så fortsetter vi langs østsiden av Nisser til Vrådal og Straand Hotell. Ettermiddagen bruker på å bli kjent med hotellet før vi møtes til felles middag om kvelden.

 

Dag 2: Utflukt til Dalen og Anne Grimdalstunet.

Turen begynner langs Vråvatne, den øverste innsjøen i Arendals - vassdraget, og videre gjennom skog og små bygder. Ovenfor Dalen stopper vi på Grimdalstunet. Grimdalen er fødestedet og barndomshjemmet til billedhuggeren Anne Grimdalen - mest kjent for sitt arbeid med utsmykningen av Oslo Rådhus. I dag er Grimdalen et fredet gårdstun med hus fra middelalderen og et skulptur hus med arbeid av Anne Grimdalen. Hver sommer er det utstilling av kjente kunstnere. Så går turen til ærverdige Dalen Hotell hvor vi spiser dagens lunsj Fra Dalen kjører vi videre til Vest - Telemark Museum på Eidsborg. Dette er et friluftsmuseum som viser deg århundrelange tradisjoner folkekunst og håndverk. På museumsområdet ligger også Eidsborg Stavkirke, Norges minste av de gjenværende stavkirkene. En omvisning her byr på gode historier om utviklingen og betydning av stavkirken i lokalmiljøet. Fra Eidsborg går turen videre østover til Morgedal, bygda som kalles "Skisportens Vugge". Her ligger opplevelsesenteret Norsk Skieventyr som viser moderne skihistorie gjennom bilder, utstillinger og film. Fra Morgedal kjører du tilbake til Vrådal gjennom Kviteseid.

 

Dag 3: Båttur med M/S Fram & Jens Book Jensen Mimring

Etter frokost rusler vi ned til Straand brygge. Her skal vi gå om bord i M/S Fram, som er Vrådals stolthet. Denne gamle skyssbåten fra 1909 går hele sommeren flere forskjellige turer på Nisser og Vråvatne. Vi skal på en to timers ture hvor vi også seiler gjennom Småstraum Sluse. Mannskapet forteller oss artige historier om steder vi passerer. Vi er tilbake på hotellet til lunsj. Ettermiddagen av vi fri. Vi kan anbefale et besøk på sølvsmien som ligger rett ved hotellet. I Kveld vil Kai Robert holde sin forestillein «Kai Robert synger Jens Book Jensen» Her kan vi love en fin mimrestund med mange gode gamle slagere.

 

Dag 4: Straand – Telemarkskanalen - Hjemsteder

Vi kjører direkte til Ulefoss, her går vi om bord i MS Telemarken som tar oss med opp til Lunde. Telemarkskanalen er et fantastisk byggverk. Vi seiler gjennom slusene i Ulefoss og Vrangfoss til Lunde. En deilig tur gjennom flott natur. Vi spiser en lett lunsj på slusekroa før vi begynner på hjemturen til Skien, Vestfold og Oslo.

AVREISEDATO 03.09.2020
VARIGHET 4
PRIS 7.900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ
Destinasjon Gamle svisker på Straand Hotell
Avreisedato 03.09.2020 Varighet 4
Pris 7.900,- Påstigningstabell G (se tabell)
Tillegg: Singelrom 1.000,-


Prisen inkluderer
 • Prisen inkluderer:
 • 3 netter på Strand Hotell
 • 3 frokoster, 4 lunsjer og 3 middager
 • Billetter til Kai RObert synger Jens Book jensen
 • Besøk på Anne Grimdalen muset
 • Besøk på Eidsborg Stavkirke
 • Besøk på Norsk Skieventyr
 • Besøk på Z-Museet
 • Tur på telemarkskanalen fra Ulefoss til lunde
 • Båttur med M/S Fram på Nisser
 • Bussreisen med Arne Johans Bussreiser
Lignende turer fra Arne Johans
Kroatia Kroatia
AVREISEDATO 03.10.2020
VARIGHET13 dager
Haugesund og Bergen Haugesund og Bergen
AVREISEDATO 04.10.2020
VARIGHET6 dager
Oktoberfest på Oset Hotell Oktoberfest på Oset Hotell
AVREISEDATO 16.10.2020
VARIGHET3 dager
Berlin Berlin
AVREISEDATO 21.10.2020
VARIGHET7 dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: