Stiklestad. Spelet om Heilag Olav Den Gyldne Omvei

Stiklestad. Spelet om Heilag Olav Den Gyldne Omvei

Del turen med dine venner:
Stiklestad, Spelet om Heilag Olav Den Gyldne Omvei og teateret Elden
AVREISEDATO 27.07.2019
VARIGHET 6 dager
PRIS 10 900,-
Garantert avgang MELD DEG PÅ

Neppe noe navn i Norgeshistorien er bedre kjent enn Stiklestad, valplassen der Olav den Hellige falt i år 1030. Spelet om Heilag Olav er et fantastisk utendørs skuespill til minne om denne hendelsen, og fremføres hvert år ved Olsoktider.Samtidig spilles også stykket Elden på Røros. Så i år har vi også billetter til dette arrangementet. Elden er et historisk teater som omhandler Karl den 12 forsøk på å overta Norge i 1718. Da kongen ble skutt i Halden, la soldatene ut på en katastrofal tur tilbake til Sverige. I et heftig uvær omkom over 4000 soldater.  Vi besøker også Den Gyldne Omvei som er en liten avstikker fra E6 i Inderøy kommune. Her har de gjort en aktiv markedsføringsjobb for å få frem de de driver med. Her er et levende landbruk og en rik kulturarv og mange entusiaster. Så må vi ikke glemme bort Midt-Norges hovedstad Trondheim. Vi får med oss Nidarosdomen den gamle bybrua og den nye bebyggelsen langs Nidelva. 

Dag for dag

Dag 1: Til Røros 400 km

Etter påstigning reiser vi forbi Minneund og Elverum. Vi har dagens lunsj stopp på Rena turisthotell. I Alvdal finner vi Aukrustsenteret - Her kan vi se og lære mer om forfatteren og humoristen Kjell Aukrust.. Her treffer vi på sykkelreperatør Reodor Felgen og hans gode hjelpere Solan og Ludvig samt alle de andre som bor i Flåklypa. På torget i Tynset står verdens største spark. På Røros sjekker vi inn på Bergstadens Hotell. Felles middag om kvelden. Kl 21.30 starter spelet Elde. Fremføringen foregår oppe i den gamle slaggahugene. Disse stemningsfulle kulissene setter frammen om spelet om Armfeldts feltog i Norge i 1718 og 1719

 

Dag 2: Røros – Steinkjer  260 km

Etter frokost begir vi oss ut på en spasertur i gamle Røros, vi besøker den vakre Røros kirke, ser den gamle bebyggelsen ved slagghaugene. Lunsj serveres på hotellet.  Etter lunsj reiser vi videre over fjellet til SelbuHer står Selbugubben som er korrekt antrukket i strikkagenser og selbuvotter. På fjellet er gode muligheter for å treffe på nissens reinsdyr, som har sommerjobb her. Ved Værnes kommer vi ut på E6 igjen og da er det ikke langt til Steinkjer. Her skal vi bo på Quality Grand Hotel

 

Dag 3: Den Gyldne Omvei

Etter frokost reiser vi på utflukt til Inderøy. Veistrekningen Den Gyldne Omvei går gjennom vakkert kulturlandskap i Inderøy kommune i Nord-Trøndelag. Det tar 12 minutter og kjøre E6 mellom Røra og Vist. Den Gyldne omveien tar 8 minutter mer eller en dag, ei uke, en sommer eller et helt liv – som det står i reklamen. Aktørene langs ruten tilbyr mat, kunst og kulturopplevelser, der både tradisjon og nyskapning er ivaretatt.  Vi har med oss lokal guide som forteller oss om alle severdighetene. Vi besøker bl.a. Nils Aas muséet og Gangstad Gårdsysteri – som foruten ost lager en helt himmelsk is.

 

 

Dag 4: Spelet om Hellige Olav  70 km

Så er vi komet frem til selve dagen hvor vi skal overvære Spelet om Heilage Olav. Spelet utvikles fra år til år og har et magisk grep på sitt publikum. Til nå har over 800 000 personer sett forestillingen om Olav Haraldssons fall på Stiklestad, som oppføres på Nordens største og eldste friluftsteater siden 1954. Om lag 700 personer er involvert i og omkring forestillingen. Profesjonelle skuespillere står på scenen sammen med amatører. Orkesteret er også sammensatt av profesjonelle og amatører. Andre aktører er kor, statister og et stort frivillig apparat. “Spelet om Heilag Olav” blir fremført på selve slagstedet, Stiklestad, der Olav Haraldsson falt i 1030. Det skjer i et miljø og med en ramme som bare natur, historie og dyktige aktører kan skape. “Spelet om Heilag Olav” er en dramatisering av det som skjedde på gården Sul dagene før slaget på Stiklestad i året 1030.  Vi har formiddagen til egen disposisjon i Steinkjer får vi på ettermiddagen kjører til Stiklestad. Her er det middelalder uker så det er mye å se på. Selve forestillingen begynner kl 19.00. Vi bruker formiddagen i Steinkjer og spiser lunsj på hotellet før vi reiser til Stiklestad. Under spelet arrangeres det middelalderdager på Stiklestad med mye og se på. Før forestillingen begynner serveres det sodd i restauranten.

 

 

Dag 5: Steinkjer – Oppdal  250 km

I Trondheim møter vi vår lokal guide som tar oss med på en 3 timers rundtur i byen. Vi besøker Haltdalen Stavkirke på Sverresborg - Trøndelag Folkemuseum og Kristiansten Festning. Vi passerer Stiftsgården, Nidaros Domkirke, Gamle Bybro, NTNU-Gløshaugen, og gjør en kort stopp ved byens utsiktspunkt for fotografering. Vi spise også lunsj før turen går videre mot Oppdal. Her skal vi bo på Skiefer hotellet.

 

Dag 6 Oppdal – Hjem  450 km

Vi inntar en god frokost før vi begynner på turens siste dag. Vi reiser sydover gjennom Gudbrandsdalen og stopper for lunsj ved Lillehammer. Siste etappe langs E-6 til Oslo og videre til våre hjemsteder.

AVREISEDATO 27.07.2019
VARIGHET 6 dager
PRIS 10 900,-
Garantert avgang MELD DEG PÅ
Destinasjon Spelet om Heilag Olav
Avreisedato 27.07.2019 Varighet 6 dager
Pris 10 900,- Påstigningstabell B (se tabell)
Tillegg: Singelrom 1.900,-


Prisen inkluderer
 • 1 natt på Bergstaden Hotell
 • 3 netter på Grand Hotel Steinkjer
 • 1 natt på Skifer hotellet i Oppdal
 • 5 frokoster, 5 lunsjer, 5 middager
 • Besøk på Aukrustsenteret
 • Billetter til spelet Elden
 • Guidet rundtur i Røros
 • Besøk i Røros Kirke
 • Billetter til Spelet om Heilage Olav
 • Rundtur på den Gyldne Omvei
 • Lokal guide i Trondheim
 • Reisen i Arne Johans Bussreiser
Lignende turer fra Arne Johans
Oktoberfest på Oset Hotell Oktoberfest på Oset Hotell
AVREISEDATO 18.10.2019
VARIGHET3 dager
Freimarkt Bremen Freimarkt Bremen
AVREISEDATO 24.10.2019
VARIGHET5 dager
Ullared Gekås varemagasin Ullared Gekås varemagasin
AVREISEDATO 11.11.2019
VARIGHET3 dager
Oset Høyfjellshotell Oset Høyfjellshotell
AVREISEDATO 20.11.2019
VARIGHET3 dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: