Stiklestad. Spelet om Heilag Olav Den Gyldne Omvei

Stiklestad. Spelet om Heilag Olav Den Gyldne Omvei

Del turen med dine venner:
Stiklestad, Spelet om Heilag Olav Den Gyldne Omvei og teateret Elden
AVREISEDATO 26.07.2020
VARIGHET 6 dager
PRIS 11 900,-
Garantert avgang MELD DEG PÅ

Grunnet Corona viruset har man avlyst både Stiklestad Spelet og Elden Forestillingen for 2020. Vi vil kjøre tilsvarende tur med litt endringer i programmet. Dere finner et oppdatert program på hjemmesidene under turen Den Gyldne Omvei og Trondheim. Det vil bli tur til Stiklestad og Elden i 2021.

 

Neppe noe navn i Norgeshistorien er bedre kjent enn Stiklestad, valplassen der Olav den Hellige falt i år 1030. Spelet om Heilag Olav er et fantastisk utendørs skuespill til minne om denne hendelsen, og fremføres hvert år ved Olsoktider. De senere årene fremføres spillet på kvelden for å skape litt ekstra stemning.  Vi besøker også Den Gyldne Omvei som er en liten avstikker fra E6 i Inderøy kommune. Her har de gjort en aktiv markedsføringsjobb for å få frem de de driver med. Her er et levende landbruk og en rik kulturarv og mange entusiaster. Så må vi ikke glemme bort Midt-Norges hovedstad Trondheim. Vi får med oss Nidarosdomen den gamle bybrua og den nye bebyggelsen langs Nidelva.  På veien nordover stopper vi også i Røros og nytt av året er at vi også får med oss spelet «Elden». Dette handler om Norge under den store nordiske krigen og i perioden hvor Karl den 12 blir skutt ved Fredriksten Festning i Halden.

Dag for dag

Dag 1: Til Oppdal

Etter påstigning reiser vi forbi Minnesund langs Mjøsa til Lillehammer. Vi spiser lunsj på Dale Gudbrands gård. Det var her Olav den Hellige kristnet Dale Gudbrand og hans menn. Turen videre oppover Gudbrandsdalen tar oss forbi Otta og Sel til Dombås. Etter en liten benstrekk går turen videre over Dovrefjell til Oppdal for overnatting på Skifer Hotell.

 

Dag 2: Oppdal – Trondheim – Steinkjer

Etter en god frokost setter vi kursen mot Midt-Norges hovedstad – Trondheim. I Trondheim møter vi vår lokal guide som tar oss med på en 3 timers rundtur i byen. Vi besøker Haltdalen Stavkirke på Sverresborg - Trøndelag Folkemuseum og Kristiansten Festning. Vi passerer Stiftsgården, Nidaros Domkirke, Gamle Bybro, NTNU-Gløshaugen, og gjør en kort stopp ved byens utsiktspunkt for fotografering. Vi spise også lunsj før turen går videre mot Steinkjer for overnatting.

 

Dag 3: Spelet om Hellige Olav  70 km

Så er vi komet frem til selve dagen hvor vi skal overvære Spelet om Heilage Olav. Spelet utvikles fra år til år og har et magisk grep på sitt publikum. Til nå har over 800 000 personer sett forestillingen om Olav Haraldssons fall på Stiklestad, som oppføres på Nordens største og eldste friluftsteater siden 1954. Om lag 700 personer er involvert i og omkring forestillingen. Profesjonelle skuespillere står på scenen sammen med amatører. Orkesteret er også sammensatt av profesjonelle og amatører. Andre aktører er kor, statister og et stort frivillig apparat. “Spelet om Heilag Olav” blir fremført på selve slagstedet, Stiklestad, der Olav Haraldsson falt i 1030. Det skjer i et miljø og med en ramme som bare natur, historie og dyktige aktører kan skape. “Spelet om Heilag Olav” er en dramatisering av det som skjedde på gården Sul dagene før slaget på Stiklestad i året 1030.  Vi har formiddagen til egen disposisjon i Steinkjer får vi på ettermiddagen kjører til Stiklestad. Her er det middelalder uker så det er mye å se på. Selve forestillingen begynner kl 19.00. Vi bruker formiddagen i Steinkjer og spiser lunsj på hotellet før vi reiser til Stiklestad. Under spelet arrangeres det middelalderdager på Stiklestad med mye og se på. Før forestillingen begynner serveres det sodd i restauranten.

 

Dag 4: Den Gyldne Omvei - Røros

Etter frokost reiser vi på utflukt til Inderøy. Veistrekningen Den Gyldne Omvei går gjennom vakkert kulturlandskap i Inderøy kommune i Nord-Trøndelag. Det tar 12 minutter og kjøre E6 mellom Røra og Vist. Den Gyldne omveien tar 8 minutter mer eller en dag, ei uke, en sommer eller et helt liv – som det står i reklamen. Aktørene langs ruten tilbyr mat, kunst og kulturopplevelser, der både tradisjon og nyskapning er ivaretatt.  Vi har med oss lokal guide som forteller oss om alle severdighetene. Vi besøker bl.a. Nils Aas muséet og Gangstad Gårdsysteri – som foruten ost lager en helt himmelsk is.

Etter rundturen på Inderøy går turen via Selbu til Røros og Bergstaden Hotell

 

Dag 5: Opphold på Røros

Etter frokost begir vi oss ut på en spasertur i gamle Røros, vi besøker den vakre Røros kirke, ser den gamle bebyggelsen ved slagghaugene. Lokal guide følger med oss rundt og forteller oss om livet på og historien om Røros. Så har vi resten av dagen til fri disposisjon. Vi spiser en tidlige middag. I kveld skal vi overvære fremføringen av teaterstykket Elden. Fremføringen foregår utendørs med slagghaugene som kulisser. Vi kan love en spennende og minnerik forestilling. Vi går fra hotellet og opp til spill arenaen. Forestillingen starter kl 21.30

 

Dag 6 Røros – Hjem

Vi inntar en god frokost før vi begynner på turens siste dag. Vi reiser sydover til Alvdal.  I Alvdal finner vi Aukrustsenteret - Her kan vi se og lære mer om forfatteren og humoristen Kjell Aukrust. Her treffer vi på sykkelreparatør Reodor Felgen og hans gode hjelpere Solan og Ludvig samt alle de andre som bor i Flåklypa. Dagens lunsj har vi på Rena før vi tar fatt på siste etappe til våre hjemsteder

 

AVREISEDATO 26.07.2020
VARIGHET 6 dager
PRIS 11 900,-
Garantert avgang MELD DEG PÅ
Destinasjon Spelet om Heilag Olav
Avreisedato 26.07.2020 Varighet 6 dager
Pris 11 900,- Påstigningstabell B (se tabell)
Tillegg: Singelrom 2 500,-


Prisen inkluderer
 • 2 natt på Bergstaden Hotell
 • 2 netter på Grand Hotel Steinkjer
 • 1 natt på Skifer hotellet i Oppdal
 • 5 frokoster, 5 lunsjer, 5 middager
 • Besøk på Aukrustsenteret
 • Billetter til spelet Elden
 • Guidet rundtur i Røros
 • Besøk i Røros Kirke
 • Billetter til Spelet om Heilage Olav
 • Rundtur på den Gyldne Omvei
 • Lokal guide i Trondheim
 • Reisen i Arne Johans Bussreiser
Lignende turer fra Arne Johans
Julemarked i Schwerin Julemarked i Schwerin
AVREISEDATO 28.11.2020
VARIGHET5 Dager
Julemarked langs vinveien Julemarked langs vinveien
AVREISEDATO 07.12.2020
VARIGHET9 Dager
Julemarked i Magdeburg Julemarked i Magdeburg
AVREISEDATO 16.12.2020
VARIGHET6 Dager
Juletur til Straand Hotell Juletur til Straand Hotell
AVREISEDATO 23.12.2020
VARIGHET5 Dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: