Sommertur til Oset Hotell

Sommertur til Oset Hotell

Del turen med dine venner:
Med besøk på Langedrag Naturpark
AVREISEDATO 02.07.2018
VARIGHET 5 Dager
PRIS KLr 7 200,-
Garantert avgang MELD DEG PÅ

Siden i 1952 har Osets slagord vært ”Kom til Oset og vær Dem selv” På 80-tallet ble det mer naturlig å skrive ”Kom til Oset og vær deg selv”. Veldig ofte påpeker gjestene; ”det er noe med dette hotellet, man får den gode følelsen av å ha kommet hjem…” Hotellet kan vise til solid drift igjennom 130 år. I dag er det 5 generasjon som driver Oset Høyfjellshotell. Gudrun Hesla med familie tar imot sine gjester åpne armer og byr på en lun og varm atmosfære og ikke minst god og velsmakende mat.  Golsfjellet er et levende stølsområde med et vidt nett av veier og stier, som er godt egnet for både sykling og vandring. Ta med deg fiskestanga og fang kveldens middag i elver og vann. Biter ikke fisken, kan vi friste med forfriskende bading - 1000 meter over havet! Uansett ønsker om aktivt eller avslappet friluftsliv, gir Golsfjellet deg mulighetene. På veien til Oset skal vi besøke eventyrslottet Villa Fridheim og seile med MS Kryllingen. En dag reiser vi utflukt til Langedrag Naturpark. Et Soria Moria slott med en interessant historie og et yrende dyreliv.

Dag for dag

Dag 1: Til Oset.

Etter påstigning går turen over Sollihøgda og til Vik for en liten strekk på bena. Vi passerer Hønefoss og kommer til Noresund. På Krøderen trafikkerer MS Kryllingen. Den siste båten ble satt i drift på Krøderen i 2017. Vi blir med på en flott rundtur på Krøderen og kapteinen forteller om historien og ting vi passerer. Vel i land blir det en kort kjøretur opp til kråkeslottet Villa Fridheim. Her får vi en omvisning og det blir servert lunsj. Gode og mette reiser vi videre opp Hallingdal til Gol og Golsfjellet, hvor vi sjekker inn på Oset Høyfjellshotell. Her får vi tildelt våre rom og bruker ettermiddagen til å bli kjent på hotellet. Vi møtes til middag om kvelden.

 

Dag 2: Opphold på Oset.

I dag har vi hele dagen på Oset. Frokost lunsj og middag serveres på hotellet. Etter frokost arrangeres det en tur bort til den lille stavkirken som ligger rett ved hotellet. Eller bruker man dagen som man vil. Det er flotte turstier eller om noen kanskje vil ta seg en dukkert i svømmebassenget.

 

Dag 3: Utflukt til Langedrag naturpark.

I spesielle naturskjønne områder ligger Langedrag som et Soria Moria slott 1000 m.o.h med utsikt over vann og fjell mellom Hallingdal og Numedal. I 2018 er det 40 år siden grunnleggeren Edvin Thorson startet med prosjektet «Langedrag» Det er en utrolig visjon som er blitt virkeliggjort. Thorson ville også blitt 100 år i 2018. I dag er Langedrag et populært sted å besøke. På gården finnes ca 300 dyr fordelt på rundt 20 arter. Mange av dyrene er særnorske slik som elg, reinsdyr, moskus, fjording og telemarksku. Andre er stamfar for våre norske husdyrraser slik som mouflonsau og bankiwahøns. På gården finnes også truede og sårbare dyrearter som ulv, fjellrev og gaupe. På Langedrag kommer du tett på alle dyrene og vil få fantastiske opplevelser som garantert setter spor. Vi får en omvisning og orientering om Langedrag og spiser lunsj her før vi returnerer til Oset.

 

Dag 4: Stølsbesøk

I dag reiser vi innover Golsfjellet hvor vi skal se nærmere på stølslivet. Vi besøker Ulsåk stølen. Her blir vi fortalt om stølslivet og får smake på noen av produktene de lager. Vi er tilbake på hotellet til lunsj. Ettermiddagen er fri og i dag er det vår siste middag på Oset.

 

Dag 5: Oset – Hjemstedene

Etter frokost tar vi farvel med Gudrun og alle de andre på Oset Høyfjellshotell. Vi kjører ned til Leira og følger E-16 sydover mot Jevnaker. Her besøker vi Hadeland Glassverk. Om sommeren er det mye artig og se på samt at man kan få kjøpt seg noe å spise. Siste etappe går via Klekken og Sandvika til

våre hjemsteder.

AVREISEDATO 02.07.2018
VARIGHET 5 Dager
PRIS KLr 7 200,-
Garantert avgang MELD DEG PÅ
Destinasjon Sommertur til Oset Hotell
Avreisedato 02.07.2018 Varighet 5 Dager
Pris KLr 7 200,- Påstigningstabell B (se tabell)
Tillegg: Singel rom kr 1 000,-


Prisen inkluderer
  • 4 netter i dobbeltrom på Oset Høyfjellshotell.
  • 4 frokoster og 4 middager på hotellet.
  • 4 lunsjer
  • Båttur med MS Kryllingen
  • Omvisning på Villa Fridheim
  • Entre til Langedrag Naturpark
  • Stølsbesøk med kaffe og vaffel
  • Besøk i Golsfjellet kirke
  • Besøk på Hadeland Glassverk
  • Bussreisen med Arne Johans Bussreiser.
Lignende turer fra Arne Johans
Freimarkt Bremen Freimarkt Bremen
AVREISEDATO 25.10.2018
VARIGHET5 dager
Ullared Gekås varemagasin Ullared Gekås varemagasin
AVREISEDATO 05.11.2018
VARIGHET3 dager
Oset Høyfjellshotell Oset Høyfjellshotell
AVREISEDATO 21.11.2018
VARIGHET3 dager
Julemarked i Bremen Julemarked i Bremen
AVREISEDATO 25.11.2018
VARIGHET6 dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: