Gjensynstreff på Skaslien Gjestgiveri

Gjensynstreff på Skaslien Gjestgiveri

Del turen med dine venner:
meg musikalsk hygge
AVREISEDATO 27.05.2023
VARIGHET 4 Dager
PRIS Kr 8 950,-
Garantert avgang MELD DEG PÅ

Vi returnerer til Skaslien Gjestgiveri på Kirkenær. Her blir det historie, god mat og underholdning. På vei til Kirkenær skal vi besøke den gamle storgården Gamle Hvam. En dag reiser  til Kongsvinger og får guidet rundtur i gamlebyen, og får høre om mektige Kongsvinger Festning. Vi besøker landets eneste kvinnemuseum som også ligger på Kongsvinger. En dag reiser vi rundt på Finnskogen og lærer mer om finnekulturen og historien om Svedjebruk. ‘’På Skaslien har vi underholdning 2 kvelder en med Øyvind Roos som spiller gamle viser og kommer med lokale historier. Den andre kvelden skal vii på friluftsteater og overvære forestillingen “Kirkebrann spelet”. Historien basseres på den tragiske brannen i Grue kirke 26 mai 1822.

 

Dag for dag

Dag 1: Til Kirkenær

EDa blir det et gjensyn med Skaslien Gjestgiveri. Etter påstigning går turen mot den gamle storgården – Gamle Hvam. Vakkert plassert på toppen av en bakke ligger Gamle Hvam. Med en slik plassering lå husene tørt, og jordene nedenfor fikk tilsig av gjødsel fra stall og fjøs. Med fritt utsyn til alle kanter kunne en følge med på arbeidet på jordene og se folk som nærmet seg gården langs bygdeveien. Dagens lunsj spiser på Sangrunden før vi fortsetter videre forbi Kongsviner og til Skaslien Gjestgiveri på Kirkenær. På kvelden skal vi til Grue og overvære Kirkebrann Spelet. Denne foresillingen basererseg på historien om krikebrannen i Grue Kirke 26 mai i1822. Dette er et friluftsteater. En ny opplevelse for oss!

 

Dag 2: Utflukt til Kongsvinger

Etter frokost reiser vi sydover til Kongsvinger. Kongsvinger Festning er et av landets og Innlandets viktigste kulturminner og regnes som et av regionens fyrtårn i reiselivssammenheng. Vinger skanse (også kalt Gyldenborg) ble anlagt på Tråstadberget i 1673-74 og er forløperen til dagens festning. I 1682 ble Vinger skanse utvidet til en fullverdig festning. Navnet «Königs Winer» ble betegnelsen på kongens grunn og festning. Høyt hevet over det gamle sundstedet, med Glomma som vollgrav, utgjorde festningen en sperre som aldri ble inntatt. Den forhindret effektivt svenske fremrykninger mot Christiania fra Värmland. I Nærheten finner vi også kvinnemuseet. Kvinnemuseet befinner seg i Dagny Juels barndomshjem på Rolighed og er en stor og vakker sveitserstilsvilla fra 1857, et steinkast fra 1600-tallsfestningen i den vernede trehusbebyggelsen i Øvrebyen. Kvinnemuseet ble innviet av H.M. Dronningen i 1995 og har hatt nasjonal status siden 1997. Med museumsreformen er Kvinnemuseet nå hovedansvarlig museum i et nasjonalt nettverk for kvinnehistorie. Kvinnemuseet dokumenterer kvinners liv og virke i norsk kulturhistorie frem til i dag. Museets visjon er å gi inspirasjon til en bedre samfunnsutvikling. Vi spiser lunsj på Kongsvinger. Ettermiddagen fri før vi samles til middag. 

 

Dag 3: Rundtur på Finnskogen

Finnskogene er et skogsområde i den østlige delen av Solør i Innlandet fylke, et belte på 25 til30 kilometers bredde langs riksgrensen mot Sverige. Finnskogene er delt opp i Brandval, Grue, Hof, Åsnes og Våler Finnskog tilhørende de nåværende kommunene Kongsvinger, Grue, Åsnes og Våler.Vår lokalguide møter oss på hotellet og skal være med oss hele dagen. Vi skal blant annet besøke Norsk Skogfinsk museum på Svullerya.Vi får høre om skogfinnene, svedjebruk og livet på Finnskogen. Lunsj serveres i løpet av dagen og vi er tilbake på Kirkenær på ettermiddagen. 

 

 

Dag 4: Kirkenær – Hjem

Vi tar farvel med Skaslien Gjestgiveri og setter kursen mot Elverum og Norsk Skogbruksmuseum. Dette er eneste museet i landet som er viet til skogen, jakt, fiske, dyreliv friluftsliv. I dag er temaet ganske aktuelt og omhandler Ulv på godt og vondt ut i fra forskjellige synsvinkler. Etter 30 minutter med ulv har vi tid på egenhånd til å se nærmere på de andre utstillingene på museet. Fulle av ny kunnskap møtes vi på Restaurant Forstmann som ligger i tilknytning til museet. Her får vi servert dagens lunsj. God og mette setter vi oss i bussen og begynner på reisen til våre hjemsteder.

 

 

AVREISEDATO 27.05.2023
VARIGHET 4 Dager
PRIS Kr 8 950,-
Garantert avgang MELD DEG PÅ
Destinasjon Skaslien Gjestgiveri
Avreisedato 27.05.2023 Varighet 4 Dager
Pris Kr 8 950,- Påstigningstabell B (se tabell)
Tillegg: Singel rom kr 1 000,-


Prisen inkluderer

Prisen inkluderer:

3 netter i dobbeltrom på Skaslien Gjestgiveri

3 frokoster

4 lunsjer

3 middager

Besøk på Kongsvinger Festning

Besøk på Kvinne Museet

Besøk på Norsk Skogbruksmuseum

Besøk på Norsk Skogfinsk Museum

Underholdning med Vilhelm Johansen

Lokal Guide på Kongsvinger og Finnskogen

Underholdning med Øyvind Roos (Eda Pelle)

Billetter til Kirkebrannspelet

Bussreisen med Arne Johans Bussreiser

Lignende turer fra Arne Johans
Ullared Gekås varemagasin Ullared Gekås varemagasin
AVREISEDATO 03.06.2024
VARIGHET3 dager
Vårtur til Viborg Vårtur til Viborg
AVREISEDATO 06.06.2024
VARIGHET4 dager
Frøya Frøya
AVREISEDATO 19.06.2024
VARIGHET6 dager
Stockholm og Helsingfors Stockholm og Helsingfors
AVREISEDATO 30.06.2024
VARIGHET5 dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: