Helgeland

Helgeland

Del turen med dine venner:
Med Vega, Ylvingen og Lovund
AVREISEDATO 01.09.2021
VARIGHET 9 dager
PRIS Kr 19 900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ

Helgeland en fantastisk del av Norge. Vi besøker Vega, som med sine 6500 øyer, holmer og skjær er kommet på UNESCO`s verdensarvliste. I 2019 åpnet et nytt verdensarvsenter på øya Vega. På årets tur skal vi bo 2 netter på Vega Havhotell. 2 netter i Sandnessjøen og 2 n etter i Brønnøysund. Så her blir det mange opplevelser. Det blir tur til det berømte hullet i Torghatten. Vi besøker Hildurs Urtiarium og vi besøker Norsk Havbrukssenter for å få mere informasjon om norsk oppdrettsnæring. I Rørvik besøker vi senteret for kystkultur og kystnæring – Norveg. Senteret har høste gode kritikker for sin fremstilling av norsk kysthistorie. I Namsos rekker vi også en reise igjennom Norsk Pophistorie på Rock City. I tillegg til alle opplevelsen så må vi ikke glemme all den fantastiske naturen vi skal reise i og som skaper en flott ramme om denne turen.

Dag for dag

Dag 1: Hjemsteder - Selbu

Vi reiser fra Vestfold og Drammen og nordover mot Elverum. Herfra følger vi Østerdalen opp til Alvdal og videre til Røros og over fjellet til Selbu. Selbu er kjent for sitt strikkemønster og vi skal bo på Selbusjøen Hotell. Middag på hotellet.

 

Dag 2: Selbu – Sandnesjøen 460 km.

Etter en solid frokost tar vi plass i bussen. Nå går det nordover forbi Steinkjer og Snåsavatnet. Dagens lunsj spiser vi på laksesenteret i Grong. Etter lunsj passerer vi grensen til Nordland ved Majavatn, forbi Mosjøen til Sandnessjøen. Her skal vi bo to netter på hotell de Syv Søstre som ligger midt i sentrum.

 

Dag 3: Utflukt til Lovund

Lovund er en av de mest karakteristiske øyene på Helgelandskysten, vakkert beliggende ute i havgapet. Her finner vi også en stor Lundefugl koloni på 200-300 000 lundefugler. Hvert år kommer de tilbake den 14 april og bor på Lovund frem til hekkesesongen er over i slutten av august. Da reiser du ut på havet igjen og bor på havet uten landkjenning frem til april neste år. I dag bor det cirka 475 personer på Lovund. Vi besøker Kystkultur senteret på Lovund og Lovund Kirke. Lunsj serveres under dagen

 

Dag 4: Sandnessjøen – Vega

En ny dag med nye opplevelser på Helgelandskysten. Vi besøker først Peter Dassmuset som ligger rett før Tjøtta. Her får vi en orientering om dikterpresten Peter Dass. Vi får se en film om hans liv. Det blir også et besøk i kirken hvor Peter Dass hadde sitt virke. Fra Tjøtta tar vi fergen over til Igerøya og Vega. Vegaøyene er oppført på UNESCO`s liste over verdens natur og kulturarv. Her er også registrert 10 orkidearter og over 210 fuglearter. Selv Elgen har etablert seg på øyene og siden 1989 har det vært elgjakt i Vega kommune. I mange tusen år har det bodd mennesker på Vegaøyene. Folk har tilpasset seg det harde klimaet langt ute i havet, levd i pakt med naturen og hatt et spesielt samspill med de ville ærfuglene som husdyr. I juni 2019 er det planlagt at det skal åpnes et nytt Verdensarvsenter på Vega. Vi skal bo 2 netter på Vega Havhotell som drives av Anna og Jon Haga.

 

 

Dag 5: Vega – Ylvingen – Brønnøysund

Vi tar farvel med Vega. På vei til fastlande tar vi en liten stopp på Ylvingen som er kjent fra NRK sin dramaserie Himmelblå. På Ylvingen finner man rester etter tyske bunker og kanonstillinger fra 2. verdenskrig. Festningsanlegget, med sin flotte utsikt over Vegafjorden, var en del av tyskernes Festung Norwegen Det blir en liten tur på øya før vi igjen tar båten over til Horn. Dagens lunsj serveres på Hildurs Urtiarium.  Landets nordligste Lindeskog vokser oppunder Mosfjellet, ville krydderplanter og uvanlige planteslag har funnet grobunn i lune hellinger. Vi får servert en deilig lunsj og følger med på en vandring i urtehagen

 

Dag 6: Utflukt til Torghatten

Etter en sen og god frokost reiser vi ut til det berømte «hullet» i Torghatten. Vi parkerer bussen og begir oss i vei opp mot «hullet», som er cirka 166 meter langt, 41 meter høyt og 15-20 meter bredt. Det er mulig og gå gjennom hullet og videre på en sti ned igjen på baksiden. Runden tar cirka 60 minutter. Vel nede ved bussen igjen kjører vi et kort stykke til Toft. Her finner vi Norsk Havbrukssenter. Etter ankomst får vi servert en deilig lunsj. Etter lunsj får vi oppleve oppdrett på nært hold. Vi lærer mer om oppvekst vilkår for oppdrettsfisk, foring og slakting av fisk.

Fulle av ny kunnskap returnerer vi til vårt hotell.

 

Dag 7: Brønnøysund – Namsos

Så er det slutt på vårt opphold i Brønnøysund. Vi reiser sydover til Vennesund, hvor tar vi fergen over til Holm. Så besøker vi Norveg – senter for kystkultur og kystnæring. Senteret omtales som Kyst-Norges mest spekatulære landemerke. Her venter en fantastisk reise – bli med på Kyst-Norges utvikling igjennom 10 000 år. Etter lunsj går turen videre til Namsos. Her skal vi bo på Scandic Hotellet og vegg i vegg med hotellet ligger Rock City som er et ressurssenter for pop og rock.  Namsos ha jo fostret artister som Åge Aleksandersen, DDE og Askil Holm.

 

Dag 8: Namsos – Oppdal.

I dag reiser vi videre sydover fra Namsos via Sundet og Årnes og Ørlandet. På Ørlandet spiser vi lunsj på Kysthotellet. På menyen står deilig trøndersk sodd. Vi tar fergen fra Brekstad over Kråkvågfjorden til Valset. Så kjører vi langs Trondheimsfjorden forbi Orkanger og til vintersportstedet Oppdal for overnatting

 

Dag 9: Oppdal - Hjemstedene.

Vi inntar en god frokost før vi begynner på turens siste dag. Vi reiser sydover gjennom Gudbrandsdalen og stopper for lunsj ved Lillehammer. Siste etappe langs E-6 til Oslo og videre til våre hjemsteder.

 

AVREISEDATO 01.09.2021
VARIGHET 9 dager
PRIS Kr 19 900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ
Destinasjon Helgeland
Avreisedato 01.09.2021 Varighet 9 dager
Pris Kr 19 900,- Påstigningstabell B (se tabell)
Tillegg: Singelrom kr 3 200,-


Prisen inkluderer

1 natt på Selbusjøen Hotell

2 netter på Hotel Syv Søstre i Sandnessjøen

1 natt på Vega Havhotell

2 netter på Thon Hotell Brønnøysund

1 natt på Rock City Namsos Hotel

1 natt på Skifer Hotel Oppdal

8 frokoster,

7 lunsjer

8 middager.

Besøk på Namsen Laksesenter

Besøk på Norsk Havbrukssenter

Besøk på Norveg Kysthistorisk senter

Utflukt til Ylvingen

Utflukt til Lovund

Besøk på Peter Dass Museet på Tjøtta

Besøk på Rock City

Reiseleder

Reisen med Arne Johans Bussreiser

 

 

Lignende turer fra Arne Johans
Spelet om Heilag Olav Spelet om Heilag Olav
AVREISEDATO 27.07.2021
VARIGHET6 dager
Straand Hotell Telemark Straand Hotell Telemark
AVREISEDATO 01.08.2021
VARIGHET4 dager
Nordkapp Nordkapp
AVREISEDATO 02.08.2021
VARIGHET18 dager
Stockholm og Helsingfors Stockholm og Helsingfors
AVREISEDATO 08.08.2021
VARIGHET6 dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: