Blomstringstur til Holland

Blomstringstur til Holland

Del turen med dine venner:
Med båt Kristiansand-Emshaven t/r
AVREISEDATO 12.04.2023
VARIGHET 8 Dager
PRIS 15 900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ

Intet land i verden er i den grad skapt av menneskehender som Holland. Gjennom mange hundre år har hollenderne laget diker og kanaler, broer og festlige hus, omdannet forblåst sandet kystlandskap til frodige jorbruksmarkeder. Holland er en opplevelse i den praktfulle blomstringstiden om våren når tulipanblomstene står i full flor. Blomstringens høydepunkt er i tiden fra slutten av mars til midten av mai. Den kjente blomsterparken Keukenhof byr på et vel av blomster i en fantastisk fargeprakt. Rett og slett et imponerende parkanlegg. I 2022 arrangeres også Floriaden, en ekstra blomsterutstilling som kun arrangeres hvert 10 år. Årets utstillingsområde er i nærheten av byen Almere. Over 40 paviljonger med representanter fra hele verden stiller ut. Men Holland er mye mer en blomster. I Den Haag besøker vi miniatyrbyen Madurodam og Messdags kjente rundmaleriet. I Rotterdam får vi se Europas største havn og vi får servert vafler i den norske sjømannskirken. I Amsterdam tar vi en tur på byenes kanaler. Delft byr på velkjent porselen og Gouda på Hollands lengste kirke.  Dette er 8 dager full av opplevelser — bli med da vel!

Dag for dag

Dag 1: Til kristiansand

I år skal vi kjøre med båt fra Kristiansand til Eemshaven. Vi reiser fra Oslo med påstigning sydover forbi Sandvika, Asker, Drammen og Vestfoldbyene. Så kommer vi til Kristiansand hvor vi skal gå ombord i MS Romantika som er båten til Holland Norway Lines. Båten har tidligere gått mellom Stockholm og Tallinn og Stockholm-Riga.Båtavgang fra Kristiansand er kl 15.30. Vi møtes i skipets bufeet restaurant til en deilig aftensbufeet kl 17.30. 

 

Dag 2: Eemshaven – Huizen

Etter en god frokost legger vi til kai i eemshaven kl 10.00. Vi tar plass i bussen og legger i vei mot nye eventyr i Holland. Vi passerer Gröningen og stopper på den store demnigen Afsluytdiuk.Her regulerer man vanndybden i innsjøen inn mot Amsterdam. Turen går så videre til den sjarmerende fiskelandsbyen Volendam Vi besøker også et Oste Ysteri og en treskoprodusent. Fra Volendam tar vi båt over til Marken hvor vi måter igjen bussen. Herfra er det ikke langt til vårt Huitzen hvor vi finner vårt hotell hvor vi skal bo i 4 netter. Rommene befiner seg i byggninger rundt havnen i Huizen og det er 20-100 meter å gå til bygget med resepsjon og restaurant.

 

Dag 3: Keukenhof og Alkmar

Hver fredag kl 10 er det Oseauksjon i Alkmaar. Dette begynner i midten av April og varer frem til midten av September. Dagens neste besøk er blomsterparken Keukenhof. Et praktfullt anlegg med vannspill og blomster. Her blir det god tid til å spise lunsj og se seg om på egenhånd. Etter en innholdsrikdag returnerer vi til hotellet

 

Dag 4: Delft, Den Haag og Schevningen

Vi begynner med et besøk i Delft sdom er kjent for sitt porselen. Såp går turen videre til residensbyen Den Haag hvor vi besøker det flotte rundmaleriet Panorama Mesdsag og lilleputtlandsbyen Madurodam. Rundmaleriet imponerer alle besøkende. Dette er et 360 graders maleri over badebyen Schewningen utenfor Den Haag. Det finnes også et slik maleri i Polen og et i Innsbruck i Østerrike.. Det blir også et besøk i informasjonssenteret til Fredspalasset som ligger i Den Haag. Vi kjører ut til badebyen Schevningen så vi får se motivet for rundmaleriet i virkeligheten. 

 

Dag 5: Rotterdam og Goude

Vi spiser frokost på hotellet før vi setter kursen mot Rotterdam. Lokal guide tar oss med på en liten sightseeing i byen som avsluttes ved den Norske Sjømannskirken. Her får vi omvisning og selvfølgelig akffe og vafler. Gouda er en sjarmerende by, Her er dagens lunsj stopp. Ru8ndt torge og byens rådhus er det mange restauranter og små koselige butikker. Vi besøker ogs St. Janskerk som med sine 123 meter er Hollands lengste kirken. 

 

 

Dag 6: Huizen – Amsterdam - Leer  230 km

Hollandsoppholdet er slutt, men vi tilbringer formiddagen i Amsterdam. Her blir det en klassisk kanaltur hvor vi får se noen av de kjente byggningene i Byen. Etter lunsj samles vi ved bussen og setter krusen nordover mkot Leer i Tyskland. 

 

Dag 7: Leer - Emshaven.  80 km

Leer eligger ved Elven Ems. Her finner vi også et lite miniatyr land som vi besøker før vi setter kursen mot Emshaven og vår båt som skal ta oss med tilbake til Kr.Sand. Båtavgang er kl 15.30 fra Emshaven. Aftensbufee serveres på båten.

 

Dag 8: Kr.Sand - Hjemstedene.

Vi legger til kai i Kristiansand kl 10.00. Vel i land tar vi nok engang plass i bussen og returnerer til våre hjemsteder.

 

AVREISEDATO 12.04.2023
VARIGHET 8 Dager
PRIS 15 900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ
Destinasjon Blomstringstur til Holland
Avreisedato 12.04.2023 Varighet 8 Dager
Pris 15 900,- Påstigningstabell A (se tabell)
Tillegg: Enkeltrom 2 500,-
Enkeltlugar 1.400,-
Utv. lugar 1200,- pr. lugar
Prisen inkluderer
 • Båtreise Kristiansand – Emshaveni dbl. innvendig 3*** lugar t/r
 • 4 netter på Fletcher Hotel Nautischer Kwartier 4*
 • 1 natt på Hotel Frisia i Leer
 • 7 frokoster og 7 middager
 • Entre til Keukenhof
 • Entre til Madurodam og Panorama Messdags
 • Kanaltur i Amsterdam
 • Besøk på Delft Porselen
 • Besøk på Den Norske Sjømannskirken i Rotterdam med kaffe og vaffel
 • Besøk i St. Janserk kirken i Gouda
 • Besøk på Ostefabrikk og treskofabrikk
 • Besøk i idylliske Marken og Volendam
 • Reiseleder med på hele turen
 • Reisen i turistbuss
Lignende turer fra Arne Johans
Ullared Gekås varemagasin Ullared Gekås varemagasin
AVREISEDATO 03.06.2024
VARIGHET3 dager
Vårtur til Viborg Vårtur til Viborg
AVREISEDATO 06.06.2024
VARIGHET4 dager
Frøya Frøya
AVREISEDATO 19.06.2024
VARIGHET6 dager
Stockholm og Helsingfors Stockholm og Helsingfors
AVREISEDATO 30.06.2024
VARIGHET5 dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: