Blomstringstur til Holland

Blomstringstur til Holland

Del turen med dine venner:
Med Floriaden som kun arrangeres hvert 10 år.
AVREISEDATO 19.04.2022
VARIGHET 8 Dager
PRIS 15 700,-
Garantert avgang MELD DEG PÅ

Intet land i verden er i den grad skapt av menneskehender som Holland. Gjennom mange hundre år har hollenderne laget diker og kanaler, broer og festlige hus, omdannet forblåst sandet kystlandskap til frodige jorbruksmarkeder. Holland er en opplevelse i den praktfulle blomstringstiden om våren når tulipanblomstene står i full flor. Blomstringens høydepunkt er i tiden fra slutten av mars til midten av mai. Den kjente blomsterparken Keukenhof byr på et vel av blomster i en fantastisk fargeprakt. Rett og slett et imponerende parkanlegg. I 2022 arrangeres også Floriaden, en ekstra blomsterutstilling som kun arrangeres hvert 10 år. Årets utstillingsområde er i nærheten av byen Almere. Over 40 paviljonger med representanter fra hele verden stiller ut. Men Holland er mye mer en blomster. I Den Haag besøker vi miniatyrbyen Madurodam og Messdags kjente rundmaleriet. I Rotterdam får vi se Europas største havn og vi får servert vafler i den norske sjømannskirken. I Amsterdam tar vi en tur på byenes kanaler. Delft byr på velkjent porselen og Gouda på Hollands lengste kirke.  Dette er 8 dager full av opplevelser — bli med da vel!

Dag for dag

Dag 1: Til Oslo.

Etter påstigning fortsetter vi inn til Color Line sin terminal i Oslo. Her går vi ombord i Color Lines flotte cruiseferge, som har avgang kl 14:00. Innkvartering i 3 stjerners innvendige lugarer. Ombord får vi tid til å utforske dette spennende skipet eller slappe av i hyggelige omgivelser før vi møtes til middag om kvelden.

 

Dag 2: Kiel – Velsen Zuid  600 km

Frokost serveres før ankomst Kiel. Vi reiser forbi Hamburg, Bremen og videre inn i Holland. I år skal vi bo på Fletcher Hotell Spaarnwoude. Hotellet ligger idyllisk til ca 35 minutters kjøring vest for Amsterdam. Hotellet har også et lite basseng og badstu.

 

Dag 3: Amsterdam, Den Haag og Keukenhof

Vi begynner dagen med en tur til Amsterdam og en tradisjonell kanaltur. Her får vi se de fleste av byens kjente byggverk. Så går turen vider til residensbyen Den Haag hvor vi besøker det flotte rundmaleriet Panorama Mesdsag og lilleputtlandsbyen Madurodam. Så avslutter vi dagen med et besøk i blomsterparken Keukenhof. Et praktfullt anlegg med vannspill og blomster. Etter en innholdsrikdag returnerer vi til hotellet

 

Dag 4: Delft, Gouda og Rotterdam

Vi spiser frokost på hotellet. Dagens første mål er porselensfabrikken i Delft. Her produserer man det kjente blå og hvite porselens serviset Så går turen videre til den sjarmerende byen Gouda, hvor vi har dagens lunsjpause. I Gouda besøker vi også kirken St. Janserk.  Som med sine 123 meter er Hollands lengste. På vei tilbake til hotellet rekker vi også en stopp på Sjømannskirken i Rotterdam. Selvsagt serveres det kaffe og vafler

 

Dag 5: Utflukt til Floriaden i Almere

Hvert 10 år arrangeres Floriaden. En ekstra temautstilling med blomster, park og nye innovative løsninger som tema. I år er det over 40 paviljonger som skal delta og hovedtema er å får mere grønt inn i store byer. Utstillingen foregår i Almere. En nye og moderne by utenfor Amsterdam. Så her er det mye å oppleve og se i løpet av dagen. På ettermiddagen returnerer vi til hotellet.

 

Dag 6: Velsen Zuide- Leer  370 km

Hollandsoppholdet er slutt og etter frokost setter vi kursen nordover igjen. Først stanser vi i hos en ostehandler hvor vi får innblikk i osteproduksjon. Vi tar en stopp i de sjarmerende små byene Marken og Volendam. Marken var frem til 1957 en liten øy men ble da forbundet med fastlandet via en demning. Byen kjennetegnes ved de spesielle fargene på husene, hvor de aller fleste er malt i grønt og svart brutt med hvite tverrstriper. Volendam er også en gammel fiskerlandsby der innbyggerne fremdeles går rundt i tradisjonelle nasjonaldrakter. Gaudaost, tresko og tulipanløk er det mulig å kjøpe med seg hjem. Turen videre går via Afsluitdijk, over den velkjente Zuiderzee-demningen hvor vi får se de berømte dikene. Om ettermiddagen ankommer vi Tyskland og den lille byen Leer for overnatting

 

Dag 7: Leer - Kiel.  320 km

Etter frokost tar bussen oss langs raske motorveier til Kiel. Her blir det tid til litt shopping før vi går ombord i Color Line sin Kiel båt. Innkvartering i 3 stjerners innvendige lugarer. Fra soldekk kan man nyte utseilingen fra Kiel. Om kvelden er det avskjedsmiddag i restauranten.

 

Dag 8: Oslo - Hjemstedene.

Under innseilingen til Oslo nyter vi en deilig frokost. Vel i land tar vi nok engang plass i bussen og returnerer til våre hjemsteder.

 

AVREISEDATO 19.04.2022
VARIGHET 8 Dager
PRIS 15 700,-
Garantert avgang MELD DEG PÅ
Destinasjon Blomstringstur til Holland
Avreisedato 19.04.2022 Varighet 8 Dager
Pris 15 700,- Påstigningstabell A (se tabell)
Tillegg: Enkeltrom 2 400,-
Enkeltlugar 1.200,-
Utv. lugar 1000,- pr. lugar
Prisen inkluderer
 • Båtreise Oslo – Kiel i dbl. innvendig 3*** lugar t/r
 • 4 netter på Fletcher Hotel Spaarnwoude 4*
 • 1 natt på Hotel Frisia i Leer
 • 7 frokoster og 7 middager
 • Entre til Keukenhof
 • Entre til Madurodam og Panorama Messdags
 • Kanaltur i Amsterdam
 • Besøk på Delft Porselen
 • Besøk på Den Norske Sjømannskirken i Rotterdam med kaffe og vaffel
 • Besøk i St. Janserk kirken i Gouda
 • Besøk på Ostefabrikk og treskofabrikk
 • Entre til Floriaden i Almere
 • Besøk i idylliske Marken og Volendam
 • Reiseleder med på hele turen
 • Reisen i turistbuss
Lignende turer fra Arne Johans
Ullared Gekås varemagasin Ullared Gekås varemagasin
AVREISEDATO 25.05.2022
VARIGHET3 dager
Ut i det blå Ut i det blå
AVREISEDATO 29.05.2022
VARIGHET6 dager
Måløy og Stadt Måløy og Stadt
AVREISEDATO 05.06.2022
VARIGHET6 Dager
Syd svenske høydepunkt Syd svenske høydepunkt
AVREISEDATO 19.06.2022
VARIGHET6
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: