Riga Tartu og Tallinn

Riga Tartu og Tallinn

Del turen med dine venner:
En spennende tur i Baltikum
AVREISEDATO 16.07.2018
VARIGHET 7 Dager
PRIS Kr 11 900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ

Ved Daugavas bredder ligger Latvias hovedstad Riga, kanskje den mest moderne av de tre baltiske hovedsteder. Etter løsrivelsen fra Sovjetunionen i 1991 har det skjedd store endringer i de Baltiske stater. En ny æra begynte med EU medlemskapet. Men fortsatt finner man historie og en spesiell atmosfære når man rusler rundt i Vecriga (den gamle bydel). Ut av vinduene kjenner man duften av nybakt svartbrød, kaker og kaffe. Sett deg ned på en av de mange restaurantene eller kafeene og nyt Rigas kjøkken - kraftig og godt. Doma Baznica - byens domkirke, kjent for sitt enorme orgel med 6768 orgelpiper. En konsert her er absolutt en stor opplevelse. Fra toppen av St. Peters Kirke har vi en fantastisk utsikt utover Vecriga. Gamlebyen i Tallinn står på UNESCO`s verdensarvliste. Hvem som helst kan bli tiltrukket av de smale gatene med brostein og byens høye tårn

 

Dag for dag

Dag 1: Til Stockholm

Vi reiser fra Larvik tidlig på morgenen, via de andre Vestfoldbyene, Drammen og Oslo til Stockholm. Lunsj underveis. Fra Stockholm tar vi båten over til Riga, og under overfarten spiser vi en deilig aftensbufeet. Alle har utvendige lugarer.

 

 

Dag 2: Opphold i Riga

Vi ankommer Riga på morgenen og blir tatt imot av en skandinavisktalende guide for en rundtur i Riga. Riga er hovedstaden i Latvia og ble grunnlagt allerede i 1201. Riga er en gammel Hansaby og beliggenheten har gjort byen til et kjent handelssentrum i århundrer, ja helt tilbake til vikingtiden. Avsluttes med felles lunsj. Etter rundturen sjekker vi inn på Radisson Blu Hotel Latvija, hvor vi skal bo en natt. Dagens middag serveres på restauranten Lido litt utenfor sentrum. Her blir det også et lite folklore show med litt dans og musikk.

 

Dag 3: Opphold i Riga

En vakker sommerdag i Riga. Byen er full av folk og opplevelser. Hotellet vårt ligger midt i sentrum. Vi har hele dagen til fri disposisjon og alle kan gjøre som de vil. Vi samles til middag på hotellet om kvelden.

 

Dag 4: Riga – Tartu

I dag forlater vi Riga med kurs for universitetsbyen Tartu. Vi ankommer Tartu til lunsj. Denne spiser vi i fellesskap før vår lokal guide tar oss med på en liten rundtur i byen. Tartu har drøye 150 000 innbyggere og er den nest største byene i Estland. Foruten universitetet holder også den Estiske Høyesterett til i byen samt nasjonal arkivene. Etter sightseeingen sjekker vi inn på vårt hotell. Middagen i dag serveres på en hyggelig restaurant.

 

Dag 5: Tartu – Rakvere – Tallinn.

Fra Tartu går turen nordover gjennom slette og sumplandskapet som dekker de østredelene av Estland. Dagen første stopp er hos vinprodusenten Viowehin. Her produserer man lokale fruktviner. Vi får en liten orientering og selvfølgelig litt smaksprøver. Neste stopp er linfabrikken i Rakvere. Her kan man få kjøpt linduker og andre produkter av kjempe god kvalitet til hyggelige priser. Det er også muligheter for en rundtur i fabrikken å se på produksjonen. Dagens lunsj spiser vi på den gamle festningen i Rakvere. På ettermiddagen ankommer vi Tallinn og Tallink City Hotell hvor vi skal bo.

 

 

Dag 6: Opphold i Tallinn

Etter frokost setter vi bagasjen i bussen og blir med vår guide på en rundtur i Tallinn. Gamlebyen i Tallinn er unik med sin historiske bymur, sine trange smug, smale gater og ulike musèer, og må bare oppleves. Lunsj og tid på egenhånd før vi kjører til kaia og går om bord i båten som tar oss fra Tallinn til Stockholm. Om kvelden spiser vi middag sammen og noen vil vel også benytte anledningen til å handle litt taxfree om bord.

 

Dag 7: Stockholm – Hjemstedene

Vi nyter utsikten i den svenske skjærgården, samt frokostbuffeen om bord før vi setter kursen hjemover til Norge. På veien hjem stopper vi og spiser lunsj og beregner å være hjemme sent på kvelden.

AVREISEDATO 16.07.2018
VARIGHET 7 Dager
PRIS Kr 11 900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ
Destinasjon Riga, Tartu og Tallinn
Avreisedato 16.07.2018 Varighet 7 Dager
Pris Kr 11 900,- Påstigningstabell C (se tabell)
Tillegg: Singel rom og Lugar kr 1 700,-


Prisen inkluderer

Båtreisen Stockholm Riga i dbl utv. Lugar

Båtreisen Tallinn – Stockholm i dbl utv. Lugar

2 natt på Radisson Blue Hotel Latvija i Riga

1 natt på hotel Sophia i Tartu

1 natt på Tallink City Hotell i Tallinn

6 frokoster, 3 lunsjer, 6 middager

Lokal guide i Riga

Lokal guide på tur fra Tartu til Tallinn

Lokal guide i Tallinn

Besøk på Linveveri

Besøk på Rakvere Festning

Reiseleder

Bussreisen med Arne Johans Bussreiser

Lignende turer fra Arne Johans
Gotland Gotland
AVREISEDATO 09.08.2020
VARIGHET7
Helgeland Helgeland
AVREISEDATO 09.08.2020
VARIGHET10 dager
Sør Vestlandet, Flor og Fjære Sør Vestlandet, Flor og Fjære
AVREISEDATO 19.08.2020
VARIGHET5 dager
Praha Dresden Berlin Praha Dresden Berlin
AVREISEDATO 23.08.2020
VARIGHET9 Dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: