Nordlystur til Tromsø

Nordlystur til Tromsø

Del turen med dine venner:
Med hundekjøring
AVREISEDATO 06.02.2020
VARIGHET 4 dager
PRIS Kr 14 900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ

Nordlys har fasinert oss mennesker i lange tider. I de siste årene har også turismen tilbudt turer for å oppleve dette naturfenomenet. Nordlys er et lysfenomen som oppstår når energirike partikler blir slynget fra Sola mot Jorda. Det oppstår i den øvre polare atmosfæren, mellom 80 kilometer og sjelden over 500 kilometer over jordoverflaten, når elektroner og protoner kolliderer med atmosfæregassen. Denne gassen blir tilført energi som så sendes ut igjen i form av lys. Selve lysutsendelsen kommer hovedsakelig fra atomer og molekyler i atmosfæren og ikke fra selve primærpartiklene. Nordlyset opptrer i mange forskjellige former. Fargene i nordlyset er et linjespektrum som dekker hele området fra ultrafiolett til infrarødt. Hvilke farger en forekomst av nordlys består av, blir bestemt av energinivået i partiklene og sammensetningen av atmosfæregassen. De dominerende fargene i den delen av fargespekteret vi kan se, er grønt, rødt og blått. Forekomst og intensitet av nordlyset er på sin side styrt av aktivitet på Sola. Jordas magnetfelt og atmosfære bestemmer hvor på Jorda nordlyset opptrer. Vi bor 3 netter i Tromsø på Quality Hotell Skaga. I Tromsø besøker vi Ishavskatedralen. Tar en tur med fjellheisen. Vi skal også på tur med hundeslede og besøke det tradisjonsrike Mack Bryggerier.

Dag for dag

Dag 1: Til Tromsø

Vi samler opp etter vår vanlige oppsamlingsrute. Etter Oslo fortsetter vi til Oslo Lufthavn Gardermoen. Kl 09.50 er det avgang med SAS og vi lander i Tromsø kl 11.45. Utenfor terminalen venter vår buss. Vi reiser først til sentrum hvor vi spiser lunsj. Så møter vi vår lokal guide som tar oss med en rundtur i Nordens Venezia som Tromsø kalles. Det blir også et besøk i ishavskatedralen eller Tromsdalen Kirke som er det egentlige navnet. Kirken ble vigslet i 1965 og er blitt et kjennemerke for Tromsø. Etter byrundturen sjekker vi inn på vårt hotell Quality Saga Hotell. Felles middag på hotellet.

 

Dag 2: Fjellheisen og Nordlys safari

Etter en sen frokost starter vi dagen med buss til Fjellheisen. Fjellheisen er en gondolbane som tar oss med fra Tromsdalen og opp til 421 m eter over havet til Fjellstua som er den øvre stasjonen. Er været bra så har vi en fantastisk utsikt utover Tromsø og øyene utenfor. Vel nede har vi resten av formiddagen fri. Vi spiser middag kl 17 på hotellet. Kl 18.30 skal vi på Nordlys safari. Vi satser på at været ligger til rette for en god naturopplevelse. Bussen og lokal guiden tar oss med på steder hvor det er gode muligheter for å oppleve nordlyset. Vi er tilbake på hotellet litt over midnatt.

 

Dag 3: Hundekjøring og Mack bryggerier

En ny dag med nye opplevelser, Vi blir hentet med buss og tatt med ut til Tromsø Vilmarkssenter hvor vi skal på Hundekjøring. Vi får utdelt varmedresser og får oppleve en tur med hundespann. Vi spiser også en varm lunsj før vi returnerer til Tromsø. Mack har siden 1877 vært brygget på godt humør og fantastisk natur. Som naturen i Nord-Norge er Mack friskere, renere og mer spennende enn de fleste av bryggeriets internasjonale konkurrenter. Vi får en omvisning på bryggeriety og 2 smaksprøver Noen ting er rett og slett bedre på nordnorsk. Vi avslutter dagen med middag på hotellet.

 

Dag 4: Tromsø – Hjemstedene

Etter frokost blir vi hentet på hotellet og kjørt ut til Tromsø Lufthavn. Kl 13.50 har vi avgang med SAS og lander på Gardermoen kl 15.45. Her venter buss fra Arne Johans Bussreiser og tar oss med hjem til våre hjemsteder.

 

AVREISEDATO 06.02.2020
VARIGHET 4 dager
PRIS Kr 14 900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ
Destinasjon Nordlystur til Tromsø
Avreisedato 06.02.2020 Varighet 4 dager
Pris Kr 14 900,- Påstigningstabell C (se tabell)
Tillegg: Singelrom kr 2 400,-
Påmelding helst før 1. desember

Prisen inkluderer

Fly med SAS Oslo-Tromsø t/r

Flyskatter

3 netter på Quality Skaga Hotell

3 frokoster

2 lunsjer

3 middager

Utflukt med Hundekjøring (inkl varmedress)

Lokal guide i Tromsø

Tur med fjellheisen (væravhengig)

Nordlys safari

Buss til og fra Gardermoen

Alle busstransfer i Tromsø

Reiseleder

Lignende turer fra Arne Johans
Karpacz Polen Karpacz Polen
AVREISEDATO 14.07.2020
VARIGHET10 dager
Norges Fjell og Fjorder Norges Fjell og Fjorder
AVREISEDATO 19.07.2020
VARIGHET4 dager
Spelet om Heilag Olav Spelet om Heilag Olav
AVREISEDATO 26.07.2020
VARIGHET6 dager
Den Gyldne Omvei og Trondheim Den Gyldne Omvei og Trondheim
AVREISEDATO 26.07.2020
VARIGHET6 Dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: