Ålesund, Molde og Kristiansund

Ålesund, Molde og Kristiansund

Del turen med dine venner:
Med Atlanterhavsveien og Grip
AVREISEDATO 26.06.2022
VARIGHET 8 dager
PRIS Kr 17 900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ

Norge har en helt unik natur og i løpet av 8 dager vil vi få oppleve det store mangfoldet landet vårt kan tilby. Gudbrandsdalen frodig og flott. Høyfjellet over Valdresflya. Geirangerfjorden som står på Unescos verdensarvliste. Jugendbyen Ålesund med Atlanterhavsparken og utflukt til Alnes fyr. Praktfull utsikt over Rosenes by fra Varde stua. Atlanterhavsveien som slynger seg fra holme til holme ytterst i havgapet. Idyllen på Håholmen, paradiset til Ragnar Thorseth. Fra Kristiansund reiser vi ut til øysamfunnet Grip. Folldal byr på spennende industriarbeider historie. På vei til Spidsbergseter stopper vi ved stedet hvor Harald Sohlberg malte Rondane i vinternatt. Her er 8 dager med mange opplevelser i vårt flotte land.

Dag for dag

Dag 1: Til Lom

Etter påstigning reiser vi nordover forbi Hønefoss og videre langs Sperillen til Fagernes hvor vi spiser dagens lunsj. Reisen går videre forbi Beito og over Valdresflya. Denne nasjonale turistveien går hele 1389 m.o.h. og byr på flott natur. I Lom skal vi overnatte på Fossheim Hotell. Etter middag kan man rusle en tur bort til Lom Stavkirke

 

Dag 2: Lom - Ålesund

Ferden går videre forbi Pollefoss og over Strynefjellet til Geiranger. Er været fint så kjører vi også opp på Dalsnibba. Fra 1500 meters høyde har vi en fantastisk utsikt ut over Geiranger og Geirangerfjorden. I Geiranger spiser vi lunsj før vi begir oss ned til fergeleiet. Her går vi om bord i båten som tar oss med på en flott tur ut Geirangerfjorden til Hellesylt. Underveis passerer vi fossene «De Syv Søstre» og «Friaren». Vi kan også se gården Skaga flå. Fra Hellesylt går turen via Stranda og til Ålesund.

 

Dag 3: Ålesund – Utflukt Alnes Fyr

Etter frokost møter vi vår lokal guide som tar oss med på en liten rundtur i Ålesund sentrum. Vi reiser videre ut til øyene utenfor Ålesund og besøker Alnes Fyr og opplevelsessenteret der. Vi får servert kaffe og kake før vi returnerer til Ålesund. Resten av ettermiddagen til fri disposisjon.

 

Dag 4: Ålesund – Molde

Vår reise på Møre går videre. Første etappe går over Ørskogfjellet og videre med ferge over Romsdalsfjorden til Molde. Her møter vi vår lokal guide som tar oss med en liten rundtur i Rosenes by. Vi får se Aker Stadion, Rosepiken og Konge Bjørka. Dagens lunsj inntar vi på Vardestua. Her er en fantastisk utsikt over Romsdalsalpene. Tidlig på ettermiddagen sjekker vi inn på vårt hotell.

 

Dag 5: Molde – Atlanterhavsveien Kristiansund

Vi tar farvel med Molde og reiser mot fiskeværet Bud. Det blir omvisning på Ergan Kystfort, som ble bygget av tyskerne under 2. verdenskrig. Turen videre går langs den beryktede Hustadvika som har bydd på mange problemer for sjøfolk opp igjennom tiden. Ved Vevang begynner den 8 kilometer lange Atlanterhavsveien som slynger seg fra holme til holme helt ute i havgapet. Et stykke norsk ingeniørkunst. I nord enden av Atlanterhavsveien finner vi Håholmen. Ragnar Thorset sitt paradis. Vi blir fraktet ut med båt. Her serveres” himmelsk fiskesuppe” og vi får se en film om eventyreren Ragnar Thorset i Saga Siglar huset. Vel tilbake på fastlandet fortsetter vi til Kristiansund.

 

 

Dag 6: Utflukt til Grip

Etter frokost går vi ned til kaien, her går vi om bord i skyssbåten som tar oss med ut til det lille øysamfunnet Grip. Grip ligger 14 km fra Kristiansund og var frem til 1964 egen kommune. I dag er øya et yndet reisemål og feriested. Det sjelden man har muligheter til å kjøpe eiendom på Grip. De går stort sett i arv fra generasjoner til generasjoner. Midt på øya har man også en stavkirke. Vi er tilbake på hotellet til lunsj. Resten av ettermiddagen til fri disposisjon.

 

Dag 7: Kristiansund – Folldal – Rondane

Så sier vi farvel til Kristiansund. Vi passerer Sunndalsøra og strekker litt på bena ved Oppdal. Turen går så over Dovrefjell til Hjerkinn. Her dreier vi østover mot Folldal. Vi spiser lunsj på Gruvekroa. Gruvedriften i Folldal startet i 1745 og er kanskje ikke like godt kjent som driften på Røros eller på Kongsberg. Med masse ny kunnskap begir vi oss ut på siste etappe opp til Spidsbergseter for overnatting.

 

Dag 8: Rondane – Hjem

Vi fortsetter over Venabygdsfjellet ned til Ringebu. Domkirkeodden her en helt spesiell historie og Hamardomen har en ubeskrivelig vakker akustikk. Vår syngende guide greier og formidle begge deler som gjør dette besøket til en uforglemmelig opplevelse. Vi spiser også lunsj på Domkirkeodden før vi fortsetter på siste etappe mot Oslo

 

 

AVREISEDATO 26.06.2022
VARIGHET 8 dager
PRIS Kr 17 900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ
Destinasjon Mørekysten
Avreisedato 26.06.2022 Varighet 8 dager
Pris Kr 17 900,- Påstigningstabell B (se tabell)
Tillegg: Singel rom kr 3 000,-


Prisen inkluderer

Prisen inkluderer:

1 natt på Fossheim Hotell

2 netter på Quality Waterfront Hotell

1 natt på Scandic Hotell Alexandra

2 netter på Quality Grand Hotell i Kristiansund

1 natt på Spidsbergseter

7 frokoster, 8 lunsjer og 7 middager

Besøk på Dalsnibba (Værforbehold)

Båt Geiranger Hellesylt

Båt Sykkylven – Magerholm

Besøk på Alnes Fyr

Lokal Guide i Ålesund

Ferge Vestnes-Molde

Rundtur i Molde

Utflukt til Grip

Omvisning på Ergan Kystfort.

Båttur til Håholmen

Film i Saga Siglar huset

Omvisning i Folldal Gruver

Besøk på Domkirkeodden

Bussreisen med Arne Johans Bussreiser

Lignende turer fra Arne Johans
Innlandsbanen og Ofotbanen Innlandsbanen og Ofotbanen
AVREISEDATO 05.07.2022
VARIGHET11 dager
Sør Vest landet, Flor og Fjære Sør Vest landet, Flor og Fjære
AVREISEDATO 18.07.2022
VARIGHET5 Dager
Nordkapp Nordkapp
AVREISEDATO 03.08.2022
VARIGHET18 dager
Sør Vestlandet, Flor og Fjære Sør Vestlandet, Flor og Fjære
AVREISEDATO 22.08.2022
VARIGHET5 dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: