Måløy og Stadlandet

Måløy og Stadlandet

Del turen med dine venner:
Tur med Loen Skylift
AVREISEDATO 20.05.2019
VARIGHET 6 Dager
PRIS Pris kr 11 800,-
Garantert avgang MELD DEG PÅ

Årets vestlandstur går til et nytt reisemål. I år skal vi besøk Måløy og Thon Hotell Måløy. Hotellet har 55 rom og ligger i sentrum av Måløy, Måløy er en sjarmerende småby med Nordsjøen og Stadthavet som nærmeste nabo. Byen, Ja Måløy fikk med sine 3300 innbyggere bystatus i 1997, ligger rundt det sørlige Ulvesundet og er administrasjonssenter i Vågsøy kommune. I 2018 åpnet et helt nytt historisk senter som omhandler historien om Måløy-raidet fra 2. verdenskrig. Her kan man også lære mer om Kompani Linge og reisene til Shetland som fikk tilnavnet «Shetlandsbussene». I løpet av året arrangeres det flere i festivaler i Måløy. I august arrangeres Havfiskefestival og Norsk Elvis festival hvor mange Elvis imitatorer og tilhengere kommer til Måløy. Den største næringsveien i Vågsøy er fiskeri og skipsfart. Kommunen har noen av de største fiskeoppdrettene i landet, skipsverft og en moderne fiskeflåte. Vi kommer også innom Loen på hjemturen. Her besøker vi Loen Skylift som bringer oss opp i 1011 meter høyde. På toppen får vi servert en deilig lunsj og kan nyte utsikten utover Innvikfjorden.

Dag for dag

Dag 1: Til Måløy

Etter påstigning fortsetter vi forbi Hønefoss og oppover Hallingdalen til Gol. Så kjører vi over Hemsdalsfjellet. Ved Eldrevatne krysser vi fylkesgrensen til Sogn og Fjordane.  E-16 tar oss med videre forbi Borgund til Lærdal. Vi krysser over Sognefjorden. Fra Sogndal følger vi Fjærlandsveien til Skei, hvor vi besøker Audhild Vikens suvenir butikk. Her finner du et rikt utvalg i mye som er kjekt å ha.  Det blir en ny kort fergetur fra Anda til Lote og fra Nordfjordeid kjører vi langs Nordfjord ut til Måløy. Vårt hotell – Thon Hotell Måløy ligger i sentrum av byen. Vi sjekker inn og møtes i restauranten for middag.

 

Dag 2: Rundtur på Vågsøy.

I dag skal vi stifte nærmere bekjentskap med Vågsøy. På øya finner man Refviksanden. Som flere ganger er kåret til Norges Flotteste Strand. Denne 1,5 km lange stranden er en perle uansett badetemperatur. På det historiske senteret blir vi oppdatert på krigens historie. Vi får høre mer om Kompani Linge, Shetlandsbussene og Måløyraidet.  En dramatiskfortelling om krigshistoriens første allierte fullskala «combined Operations» der marinen, flyvåpenet og kommandosoldater angrep samtidig i samme begrensete operasjon og under felles ledelse. Kodenavnet på aksjonen var Archery og ble en viktig og strategisk seier for de allierte over Hitlers Nazistyrker. Vi besøker også Kråknes Fyr som ligger helt vest på Vågsøy.

 

Dag 3: Utflukt til Selja Klosterruiner og Stad

I dag skal vi besøke klosterruinene på Selja, Vestlandets første bispesete og landets eldste Pilgrimsmål. Etter en 15 minutters båttur kommer vi ut til ruinene etter benediktinerklosteret og kirken som var viet til St. Albanus.  Vi får også med oss ruinene etter Sunniva kirken. St Sunniva er den eneste kvinnelige helgenen i Norge. Den kristne irske kongsdatteren flyktet da en hedensk høvding ville gifte seg med henne. Sammen med en del av følge sitt kom hun i land på Selja, der hun led martyr døden. Dagens neste mål er Vestkapp. Vi kjører ut til utsiktspunktet  ”Kjerringa” her er det 496 meter rett ned i havet. Ned på havet stamper skipene seg rundt Stad. Er det godvær har vi flott utsikt mot Sunnmørsalpene, Hornelen, Åfotbreen og fjellene mot Olden.

Dag 4: Fisketur

I dag skal vi på fisketur. Etter frokost setter vi kursen mot havna. Her venter vår innleide båt på oss. Mannskapet har god lokalkunnskap så det blir nok fisk på kroken. Turen tar 2-3 timer og vi er tilbake på hotellet til lunsj. Ettermiddagen er fri –noen vil kanskje seg om i Måløy eller bare slappe av på hotellet. Vi møtes til middag i hotellets restaurant.

 

Dag 5: Måløy-Loen-Otta

Så er tiden kommet til å ta farvel med Måløy. I dag skal vi på luftetur med Loen Skylift. Taubanen ble åpnet at HM. Dronning Sonja 20. Mai 2017. På noen minutter fraktes du fra fjordkanten og opp til 1011 meter over havet. Herfra får du en fantastisk utsikt utover Loen, Olden og Loevatne. Vi skal spise lunsj i restaurant Hoven på toppen og får god tid til å se på utsikten. Vi håper været er fint slik at vi får fullt utbytte av denne utflukten. Vel tilbake i bussen fortsetter vi forbi Stryn og over Strynefjellet til Lom. Her blir det en benstrekk ved Lom Stavkirke, som er bygget på slutten av 1100 tallet. Siste etappe går ned til Otta, her skal vi bo på Thon Hotell Otta. Middag serveres på hotellet om kvelden.

 

Dag 6: Otta – Hjemstedene.

Bussen tar oss med sydover Gudbrandsdalen. Vi passerer OL byen fra 94 Lillehammer og kommer til Rudshøgda som var hjemstedet til Alf Prøysen. Det nye Prøysenhuset er tegnet av Snøhetta og ble åpnet på 100 årsdagen til Alf Prøysen, 23 juli 2014. Vi får en omvisning og en orientering om livet til Alf Prøysen. Etterpå spiser vi lunsj i kafeteriaen. God og mette på både inntrykk og mat begynner vi på siste etappe til Oslo og våre hjemsteder

AVREISEDATO 20.05.2019
VARIGHET 6 Dager
PRIS Pris kr 11 800,-
Garantert avgang MELD DEG PÅ
Destinasjon Måløy og Stadt
Avreisedato 20.05.2019 Varighet 6 Dager
Pris Pris kr 11 800,- Påstigningstabell B (se tabell)
Tillegg: Singel rom kr 1 750,-


Prisen inkluderer

4 netter på Thon Hotell Måløy

1 natt på Thon Hotell Otta

5 frokoster, 6 lunsjer og 5 middager

Entre til Måløyraidet

Rundtur på Vågsøy

Båt til og Omvisning på Selja Kloster

Besøk på Kjerringa

Fisketur fra Måløy

Tur med Loen Skylift

Entre til Prøysen huset

Ferge Fodnes-Manheller

Ferge Anda-Lote

Bompenger

Bussreisen med Arne Johans Bussreiser

 

Lignende turer fra Arne Johans
Straand Hotell Telemark Straand Hotell Telemark
AVREISEDATO 10.06.2020
VARIGHET2 dager
Hardanger Hardanger
AVREISEDATO 15.06.2020
VARIGHET4 dager
Lofoten og Vesterålen Lofoten og Vesterålen
AVREISEDATO 24.06.2020
VARIGHET12 Dager
Innlandsbanen og Ofotbanen Innlandsbanen og Ofotbanen
AVREISEDATO 24.06.2020
VARIGHET12 dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: