Leikanger Fjordhotell

Leikanger Fjordhotell

Del turen med dine venner:
Deilige dager i Sogn
AVREISEDATO 26.05.2021
VARIGHET 5 dager
PRIS Kr 8 900-
Garantert avgang MELD DEG PÅ

Leikanger kommune ligger mellom fjord og fjell i hjertet av Sognefjorden. Kommunen grenser mot Balestrand i vest og Sogndal i øst. Leikanger er den 4. største fruktkommunen i landet. Omlag 80.000 trer med epler, pærer og plommer er i produksjon og blomstrer hver vår. Biene i Leikanger produserer fantastisk honning og på den lokale butikken kan du få kjøpt lokalprodusert honning. Vi skal bo 4 netter på Leikanger Fjordhotell som ligger idyllisk til nede ved Sognefjorden. Hotellet er medlem av kjeden «Unike Hoteller». Her finner man flere av de ærverdige hotellene i Norge med rik historie. Vi reiser på utflukt over Gaularfjell. Besøker Bremuseet, Astruptunet og en deilig båttur på Fjærlandsfjorden

Dag for dag

Dag 1: Hjemstedene – Leikanger

Etter påstigning reiser vi mot Hønefoss og videre mot Valdres og Filefjell. Vi stopper ved Borgund Stavkirke, som ble bygget rundt år 1150 og viet til apostelen Andreas. Vi tar ferjen fra Fodnes og over til Manheller og videre langs Sognefjorden til Leikanger og Leikanger Fjordhotell. Vi sjekker inn på våre rom og møtes til middag i hotellets restaurant.

 

Dag 2: Utflukt over Gaularfjell

Turen i dag byr på mye natur. Vi følger Sognefjorden forbi Balestrand og Høyanger. Ved Vadheim kommer vi inn på E39 mot Førde. Vi stopper for lunsj i Førde før vi fortsetter lang FV 13 over Gaularfjell. Vi stopper på Gaularfjell utsikten, som er et av de flotte utsiktspunkta på strekninga. Rasteplassen ligg på toppen av stigningen opp fra Vetlefjorden og har et storslått utsyn over et frodig og vakkert landskap der riksveg 13 slynger seg oppover lia. Med fritt utsyn mot fjell på 1500 meter og djupe dalføre ligg utsiktplattforma og balanserer på kanten av fjellet, 700 meter over havet.  Vi kjører så ned kleivene mot Dragsvik hvor vi igjen tar fergen over til Hella og videre til Leikanger.

 

Dag 3: Utflukt til Bremuseet, Astruptunet

Dagens utflukt tas oss med til hjemmet til maleren Nikolai Astrup. Han bodde på en liten gård ved Jølstravannet. Den gamle låven er revet og erstattet med et galleri, men ellers står tunet som den gang kunstneren levde her. Turen går så videre på smale veier langs Jølstervannet til Skei. Her spiser vi lunsj på Audhikld Vikens Vevstove. Neste mål er Norsk Bremuseum. Her viser man en film over Jostedalbreen Nasjonalpark samt at vi får et større innblikk over isbre fenomenet. Fra Fjærland returnerer vi til Leikanger

 

Dag 4: Opphold i Leikanger

I dag slapper vi av i Leikanger. Vi skal på en liten vandring langs Strandavegen på formiddagen. Dette er en vandring i gammel heltehistorie, vikinghistorie og kulturhistorie. Strandavegen går østover fra hotellet og til Leikanger Kirke. Opprinnelig en steinkirke fra 1250 tallet. Vi passerer Minneparken etter Norges første konge, Harald Hårfagre. På Husabø gravplass er det utgravninger av 1000 år gamle gravrøyser. Ved gravplassen står Baldersteinen som med sine drøyer 8 meter er Norges høyeste bautastein. I dag spiser vi lunsj på hotellet.

 

 

 

Dag 5: Leikanger - Hardangervidda – Hjem

Så er noen deilige dager på vestlandet over. Vi tar fergen fra Hella og over til Vangsnes. Turen går videre over Vikafjellet til Voss. Vi kjører ned Skjervet og over den mektige Hardangerbrua. Fra Eidfjord klatrer vi opp Måbødalen og over Hardangervidda til Geilo. Så går det nedover Hallingdalen til våre hjemsteder.

 

 

AVREISEDATO 26.05.2021
VARIGHET 5 dager
PRIS Kr 8 900-
Garantert avgang MELD DEG PÅ
Destinasjon Leikanger Fjordhotell
Avreisedato 26.05.2021 Varighet 5 dager
Pris Kr 8 900- Påstigningstabell B (se tabell)
Tillegg: Singel rom kr 1 500,-


Prisen inkluderer

Prisen inkluderer

4 netter på Leikanger Fjordhotell i Dobbeltrom

4 frokoster

5 lunsjer

4 middager

Rundtur over Gaularfjell

Besøk på Norsk Bremuseum

Besøk på Astruptunet

Vandring langs Strandavegen

Ferge Fodnes – Mannheller

Ferge Hella – Dragsvik

Ferge Dragsvik – Hella

Ferge Hella – Vangsnes

Bompenger

Bussreisen med Arne Johans Bussreiser

Lignende turer fra Arne Johans
Syd svenske høydepunkt Syd svenske høydepunkt
AVREISEDATO 21.06.2021
VARIGHET6
Savalen Fjellhotell Savalen Fjellhotell
AVREISEDATO 24.06.2021
VARIGHET4 Dager
Sør Vest landet, Flor og Fjære Sør Vest landet, Flor og Fjære
AVREISEDATO 28.06.2021
VARIGHET5 Dager
Atlanterhavsveien og Kristiansund Atlanterhavsveien og Kristiansund
AVREISEDATO 04.07.2021
VARIGHET6 Dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: