Julemarked langs Vinveien

Julemarked langs Vinveien

Del turen med dine venner:
Strasbourg og Neustadt
AVREISEDATO 07.12.2020
VARIGHET 9 Dager
PRIS Kr 14 900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ

Ved foten av Haardtfjellene litt i utkanten av Pfalzskogen ligger et vakkert og solrikt område som frambrakte noen av de fremste vinene for romerne. I dager de herlige vinbyene og landsbyene i Rheinpfalz knyttet sammen med en av Tysklands mest populære ruter for bilturister – Deutches Weinstrasse. Denne veien er omtrent 80 kilometer og går fra Bockenheim i Nord til grensen mot Alsace i sør. En dag kjører vi denne vinveien og stopper for flere smaksprøver. Fra Neustadt er det ikke langt til Frankrike og Strasbourg. Vi besøker den mektige katedralen med sine fantastiske glassmalerier. I Strasbourg har man også et stor julemarked så kan vi jo sammenligne de franske og det tyske. Vi skal bo 4 netter i den sjarmerende byen Neustadt, som er områdets hovedstad.  Vi besøker også julemarkedene i Strasbourg, Neustadt og Hildesheim.

Dag for dag

Dag 1: Til Oslo.

Etter påstigning fortsetter vi inn til Color Line sin terminal i Oslo. Her går vi ombord i Color Line sin flotte Kielferge som har avgang kl 13.30. Ombord får vi tid til å slappe av i hyggelige omgivelser før vi møtes til middag om kvelden.

 

Dag 2: Kiel - Fulda 500 km

Vi nyter en deilig frokost i skipets restaurant før vi legger til kai i Kiel. Etter å ha tatt plass i bussen passerer vi raskt Hamburg og Hannover. Når vi når Kassel begynner landskapet å endre seg fra flate sletter til skogkledde åser. På ettermiddagen ankommer vi barokkbyen Fulda for overnatting.

 

Dag 3: Fulda - Neustadt 250 km

En av de høyeste kontorbygningene i Europa (254 meter) hever seg opp i sentrum av Frankfurt, hjembyen til den mektige Bundesbank – Tysklands sentralbank. Dessuten har byen med sine 650 000 innbyggere, filialer til 390 banker fra andre deler av verden. Frankfurt er Tysklands veletablerte finanshovedstad. Vi møter vår lokal guide som tar oss med på en to timers rundtur i Frankfurt am Main. Etter rundturen fortsetter vi videre sør-vest over til Neustadt som blir vårt hjem de neste 4 dagene

 

Dag 4: Utflukt på vinveien

I dag skal vi på utflukt på Vinveien, som er en av de eldste turistveien i Tyskland. Vi reiser gjennom det nest største vindistriktet i hele Tyskland. Vi får med oss en lokalguide som viser oss rundt hele dagen. Det blir besøk på 2 vingårder og vi spiser felles lunsj. 

 

Dag 5: Utflukt til Strasbourg

Turen går videre sydover. Ved Kehl krysser vi over Rhin og kommer inn i Frankrike. I Strasbourg stopper vi litt i utkanten av sentrum. Så går vi på trikken og tar den helt inn i sentrum. Strasbourg som er blitt en slags Europeisk hovedstad. Her har Europarådet hatt sitt hovedkvarter siden 1949. Vi skal besøke den fantastiske katedralen Norte Dame, en av Europas vakreste middelalderkirker med sitt 142 meter høye spir. Vi kan også beundre de vakre vinduene som er satt sammen av 500 000 farget glassbiter. I Strasbourg har man også et fantastisk julemarked. Så etter litt guiding har man tid på egenhånd til lunsj og se nærmere på et fransk julemarked. Vi samles på avtalt sted og tar trikken tilbake til bussen.

 

Dag 6: Opphold i Neustadt

En dag til fri disposisjon. Hotellet ligger sentralt så det er greit og gå ut og inn etter som man ønsker. Nyt dagen og julemarkedet. Vi samles for en avsluttende middag på hotellet.

 

Dag 7: Neustadt – Hildesheim 430 km

Vi tar farvel med Neustadt, og setter kursen nordover igjen. Vi kjører så fort vi kan til dagens mål Hildesheim Her skal vi bo på Hotell Van Der Valk som ligger midt på det historiske torget. Målet er å komme frem tidlig på ettermiddagen så vi kan oppleve julemarkedet, som er rett utenfor hotelldøren.

 

Dag 8: Hildesheim - Kiel.  270 km

I dag tar vi farvel med Tyskland. Vi passerer raskt Hannover og Hamburg og ankommer Kiel, hvor Prinsesse Ragnhild ligger og venter på oss. Vi går om bord og finner våre lugarer. Er været pent anbefales en tur på soldekk. Her finnes en bar med enkle retter, samt en flott utsikt utover Kiel bukten.

 

Dag 9: Oslo - Hjem

Under innseilingen til Oslo nyter vi en deilig frokost. Vel i land tar vi nok engang plass i bussen og returnerer til våre hjemsteder

 

AVREISEDATO 07.12.2020
VARIGHET 9 Dager
PRIS Kr 14 900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ
Destinasjon Julemarked langs vinveien
Avreisedato 07.12.2020 Varighet 9 Dager
Pris Kr 14 900,- Påstigningstabell A (se tabell)
Tillegg: Singel rom kr 1 750,-
Singel lugar kr 1 100,-
Utvendig lugar kr 1 000,- pr lugar
Prisen inkluderer

Båtreisen Oslo-Kiel i dbl innv lugar t/r

1 natt på Parkhotell Kolpinmghaus Fulda

4 netter på Achat Premium Neustadt

1 natt på Van Der Valk Hotell Hildesheim.

8 frokoster

2 lunsjer

8 middager

By rundtur i Frankfurt Am Main

Utflukt på vinveien med besøk på 2 vingårder

Utflukt til Strasbourg

Veiavgifter

Reiseleder

Bussreisen med Arne Johans Bussreiser

Lignende turer fra Arne Johans
Skaslien Gjestgiveri Skaslien Gjestgiveri
AVREISEDATO 22.02.2021
VARIGHET3 Dager
Berlin Berlin
AVREISEDATO 25.03.2021
VARIGHET7 dager
Påsketur til Viborg Påsketur til Viborg
AVREISEDATO 26.03.2021
VARIGHET5 dager
Kristiansand Kristiansand
AVREISEDATO 28.03.2021
VARIGHET4 dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: