Innlandsbanen, Ofotbanen

Innlandsbanen, Ofotbanen

Del turen med dine venner:
Med Lofoten
AVREISEDATO 18.08.2023
VARIGHET 11 dager
PRIS 26 900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ

Dette er en reise med to fantastiske jernbanestrekninger. Vi starter turen med Innlandsbanen fra Östersund til Jokkmokk. Innlandsbanen ble i store deler bygd den gangen Norge og Sverige var i union. I dag er strekningen fra Östersund til Jokkmokk åpen om sommeren. Store deler av turen går igjennom fantastisk uberørt natur. En hel dag bruker vi på strekningen. Så skal vi fortsette med Ofotbanen fra Kiruna til Narvik. Banen går fra Kiruna over høyfjellet og inn i Norge. Vi kjører ned Norddalen og langs Rombaksfjorden til Narvik. Begge disse jernbanestrekningene er blitt mer og mer populær blant turister for sine naturopplevelser. Fra Narvik går turen videre til Lofoten. Vi bor 2 netter i Svolvær og får med oss mange av de flotte opplevelsene Lofoten byr på. Fra Lofoten reiser vi med båt over til Bodø og sydover langs E-6. Så bli med oss på en ny og fantastisk reise i Sverige og Norge.

 

Dag for dag

Dag 1: Hjemstedene - Borlange  370 km

Etter påstigning setter vi kursen mot Kongsvinger og videre inn i Sverige. Så følger vi E-16 nordover mot Mora. Her skal vi bo på Scandic ‘hotell City Borlange. Middag på hotellet

 

Dag 2: Borlange - Østersund 380 km

Vår reise går videre nordover. På ettermiddagen kommer vi til dagens mål Östersund og vår hotell Clarion Hotell Östersund

 

Dag 3: Östersund - Jokkmokk (Togreise) 600 km

Det blir en tidlig frokost i dag. Vi setter bagasjen i bussen og begir oss i vei ned til jernbanestasjonen. Her er det togavgang kl 07.30. Innlandsbanen er blitt et lite ikon i den svenske togtrafikken. Banen er kun åpen i sommermånedene og tar oss med på en fantastisk reise nordover til Jokkmokk. Det er muligheter å kjøpe mat på toget og toget stopper også for lunsj i Vilhelmina.  Vi har da bestilt felles lunsj til hele vår gruppe. Om bord finnes også toaletter, WIFI og lade punkt med USB. Etter en fantastisk dag kommer vi til Jokkmokk kl 19.10. Vi går så 10 minutter bort til Jokkmokk Hotell hvor vi skal bo. Middag på hotellet

 

Dag 4: Jokkmokk - Ofotbanen  - Narvik  400 km

En ny dag og en ny spennende jernbaneopplevelse. Etter frokost reiser vi mot gruvebyen Kiruna. Her får vi så og høre mer om historien rundt gruvene i Kiruna. Vi spiser så en felles lunsj. Kl 14.49. har toget vårt avgang. Togreisen tar oss med opp på høyfjellet og vi passerer grensen til Norge. Vi fortsetter ned Norddalen og langs Rombaksfjorden til Narvik. Vi ankommer Narvik kl  17.37. I Narvik bor vi på Quality Grand Hotell Royal. Hotellet ligger rett ved jernbanestasjonen. Vi sjekker inn og møtes til middag i hotellets restaurant.

 

Dag 5: Opphold i Narvik

I dag har vi dagen i Narvik . Under krigen var det harde kamper helt frem til 9 juni 1940 da tyskerne overtok kontrollen i Narvik. Senere viste det seg at den norske6. divisjon var nærmere seier en man trodde. Dette får vi høre mer om. Vi besøker også krigsminnemuseet. På kvelden kan man ta fjellheisen opp til 656 moh og forhåpentligvis få se midtnattsolen.

 

Dag 6: Narvik - Vesterålen - Svolvær 360 km

I dag skal vi ende opp i Lofoten, men først skal vi ta en avstikker til Vesterålen og det idylliske fiskeværet Nyksund. Her har ildsjeler fra Holland restaurert flere av bygningene som var preget av sterkt forfall. Nå skinner flere av husene langs bryggen av fordums prakt. Vi spiser en deilig lunsj og rusler så tilbake til bussen. Så kjører vi via Stokkmarknes til Melbu. Herfra tar vi ferge over til Fiskebøl også til Svolvær og Thon hotellet som ligger midt i sentrum.

 

Dag 7: Utflukt i Lofoten

Vi reiser ut til Vikingmuseet på Borg. Her har man bygd et nytt høvdinghus etter mål fra tidligere utgravninger. Vi besøker også Lofotmuseet og får se hvordan man levde og bodde under lofotfiske på 1800 tallet. Lunsj serveres i løpet av formiddagen Vi er tilbake i Svolvær tidlig på ettermiddagen. Hotellet ligger i sentrum av Svolvær her er det mange gallerier og koselige kafeer. Vi møtes til middag på kvelden.

 

Dag 8: Svolvær – Bodø 130 km

Etter noen uforglemmelig dager, må vi ta fatt på hjemveien. Vi kjører utove i Lofoten helt til Å. Underveis besøker vi Smeden i Sund. Vi spiser også lunsj før vi går ombord i fergen i Moskenes. Så krysser vi Vestfjorden og ankommer Bodø kl 18.00. Så er det kort vei opp til hotellet hvor vi skal bo.

 

Dag 9: Bodø – Mosjøen  330 km

Vi passerer Fauske og stopper på Blodveimuseet i Saltdal. En trist historie om krigsfanger som bygget vei i Norge under 2. Verdenskrig. På Saltfjellet passerer vi Polarsirkelen. Vi stopper på Polarsirkelsenteret før vi fortsetter forbi Mo i Rana. Er været bra kjører vi over Korgenfjellet og nyter utsikten fra Korgen Fjellstue. Så er det ikke så langt til Mosjøen for overnatting

 

 Dag 10: Mosjøen – Oppdal. 500 km

I dag reiser vi videre sydover fra Mosjøen. Vi stopper ved Nord-Norge porten. Så kjører vi langs Namsen, og Trondheimsfjorden. Dagens siste etappe går forbi Trondheim og til skisportstedet Oppdal.

 

Dag 11: Oppdal - Hjemstedene.

Vi inntar en god frokost før vi begynner på turens siste dag. Vi reiser sydover gjennom Gudbrandsdalen og stopper for lunsj ved Lillehammer. Siste etappe langs E-6 til Oslo og videre til våre hjemsteder.

 

AVREISEDATO 18.08.2023
VARIGHET 11 dager
PRIS 26 900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ
Destinasjon Innlandsbanen og Ofotbanen
Avreisedato 18.08.2023 Varighet 11 dager
Pris 26 900,- Påstigningstabell B (se tabell)
Tillegg: Singel rom kr 3 700,-


Prisen inkluderer

1 natt på Scandic Hotell City Borlänge

1 natt på Hotel Østersund i  Østersund

1 natt på Hotel Jokkmo0kk i Jokkmokk

2 netter på Quality Grand Royal Hotel Narvik

2 netter på Thon Hotel Lofoten i Svolvær

1 natt på Quality Hotell Ramsalt i Bodø

1 natt på Fru Haugans Hotell i MOsjøen

1 natt på Quality Skifer Hotel Oppdal

10 frokoster

9 lunsjer

10 middager

Tur med Innlandsbanen fra Østersund til Jokkmokk

Tur med Ofotbanen fra Kiruna til Narvik

Besøk hos Smeden i Sund

Besøk på Borg Vikingmuseum

Besøk på Lofotmuseet

Besøk på Krigsmuseet i Narvik

Besøk på Blodmuseet i Rognan

Alle ferger

Reiseleder

Bussreisen med Arne Johans Bussreiser

 

 

Lignende turer fra Arne Johans
Påsketur til Farsund Påsketur til Farsund
AVREISEDATO 02.04.2023
VARIGHET4 dager
Tranedans Hornborgasjøen Tranedans Hornborgasjøen
AVREISEDATO 06.04.2023
VARIGHET5 Dager
Vårtur til Viborg Vårtur til Viborg
AVREISEDATO 11.04.2023
VARIGHET4 dager
Blomstringstur til Holland Blomstringstur til Holland
AVREISEDATO 12.04.2023
VARIGHET8 Dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: