Hotell Union i Øye

Hotell Union i Øye

Del turen med dine venner:
Med Leikanger og Ullensvang
AVREISEDATO 11.09.2022
VARIGHET 6 dager
PRIS Kr 15 900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ

En gjensyn med en spennende tur fra Arne Johans Bussreiser. Vi har valgt ut noen ordentlig spennende hoteller, en reise igjennom noen av Norges mest naturskjønne områder. Blir du med så får du med deg Dale Gudbrands gard. Lom Stavkirke og Hoppestad Stavkirke. Tur med Loen Skylift og båttur på Geirangerfjorden. Tur gjennom den naturskjønne Norangsdalen med Lyngstøyvannet. Utsikt fra 1500 meter på Dalsnibba. Norges dypeste innsjø Hornindalsvannet. Og i tillegg skal vi bo på flotte hoteller som Leikanger fjordhotell, Ullensvang hotell og ikke minst Hotell Union i Øye, som har huset mange av Europas største aristokrater. Bli med da vel!!  

 

Dag for dag

Dag 1: Til Otta

Etter påstigning følger E6 nordover forbi Minnesund, Hamar og Lillehammer. Dagens lunsj skal vi spise på Ærverdige Dale Gudbrands gård. Det var her Olav den Hellige skulle kristne Dale Gudbrand og hans menn. Gården har også vært namsgård og folkehøyskole. Vi spiser en deilig lunsj og får høre historien om møte mellom to store menn i Norges Historien. Fra Hundorp er det ikke så langt opp til Otta hvor vi skal bo på Otta Hotell.

 

Dag 2: Otta – Geiranger – Øye. 190 km

Etter frokost tar vi plass i bussen igjen og kjører mot Øye. Vi stopper litt ved Lom Stavkirke. En av de få stavkirkene vi har igjen. Kirken ligger vakkert til i Lom sentrum. Så fortsetter vi mot Strynefjellet. Ved Langevatten tar v i inn på vei 63 ned mot Geiranger. Er været fint rekker vi en tur opp på Dalsnibba. En nydelig utsikt over Geirangerfjorden fra 1500 meters høyde. SÅ begir vi oss ned til Geiranger 1500 meter lengre ned. Vi spiser lunsj i Geiranger før båten til Hellesylt har avgang kl 14.00. Vi seiler forbi de 7 søstre og friaren. Etter en times nydelig båttur ankommer vi Hellesylt. Så er det en kort kjøretur inn Nordangs dalen til Hotell Union i Øye, som i generasjoner har vært et attraktivt reisemål for kongelige, forfattere og elskere Helt siden åpningen i 1891 har hotellet vært et sted hvor gjester kommer for å nyte stillheten, roen og det gode liv i storslagne omgivelser.  Hotellet sine 27 rom er alle individuelt dekorert og møblert med nøye utvalgte antikviteter. Rommene er også oppkalt etter kjente personer som har bodd på hotellet gjennom tidene; Keiser Wilhelm II, Kong Oscar II, Dronning Maud og Kong Haakon, samt forfatterne Karen Blixen, Knut Hamsun, Sir Arthur Conan Doyle og ikke minst komponisten Edvard Grieg.

 

Dag 3: Øye

I dag kan vi late som vi er noen av Europas Aristokrater og nyte livet på ærverdige Øye Hotell. Vi spiser frokost, lunsj og middag på hotellet. Ellers kan vi bruke dagen til en spasertur i dette praktfulle landskapet eller nyte en kopp kaffe i hotellets salonger. Så møtes vi igjen til en deilig middag i hotellets restaurant på kvelden.

 

Dag 4: Øye – Leikanger 240 km

Etter frokost får vi et gjensyn med Nordangs dalen, turen går forbi Hornindalsvannet som er Norges dypeste innsjø Vi kommer så til Loen og Loevatnet. Vi går ombord i båten som frakter oss helt inn til Kjenndalstova. Her får vi servert lunsj får båten tar oss med tilbake til bussen i andre enden. Underveis guider kapteinen og vi får også høre historien om rasulykkene i Loen.  Fra Loen kjører vi over Utviksfjellet og strekker litt på bena ved Audhild Vikens Vevstove i Skei. Det du ikke finner av suvenirer her – er vel ikke funnet opp enda. På høsten kan det være noen gode tilbud her. Siste etappe langs Sognefjorden til Leikanger og Leikanger Fjordhotell

 

Dag 5: Leikanger – Lofthus 190 km

Å våkne med flott utsikt over Norges lengste fjord gir oss en god start på dagen. Vi krysser fjorden med ferge over til Vangsnes. Vi stopper ved Hoppestad stavkirke før vi kan nyte den vakre utsikten over Vika fjellet. Dagens lunsj spiser vi på ærverdige Stalheim Hotell. Etter en deilig lunsj går turen mot Voss. Det blir en liten fotostopp ved Tinde fossen. V i krysser Hardangerfjorden på den såre Hardangerbrua. Dagens mål er Lofthus og Ullensvang Hotell. Middag på hotellet.

 

Dag 6: Lofthus – Hjemstedene 360 km

Ullensvang er et supert hotell, så det er ikke sikkert vi har lyst til å reise videre. Men hjem må vi. Vi følger Sørfjorden inn til Odda og videre over Seljestad til Røldal og Haukelifjellet. Vi strekker litt på bena ved Haukeli fjellstue. Dagens lunsj spiser vi på Morgedal Hotell. Så går reisen gjennom Telemark til Drammen og videre til våre hjemsteder.

AVREISEDATO 11.09.2022
VARIGHET 6 dager
PRIS Kr 15 900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ
Destinasjon Hotell Union i Øye
Avreisedato 11.09.2022 Varighet 6 dager
Pris Kr 15 900,- Påstigningstabell B (se tabell)
Tillegg: Singel rom kr 4 500,-


Prisen inkluderer
 • 1 natt på Thon Hotell Otta
 • 2 netter på Hotell Union i Øye
 • 1 natt på Leikanger Fjordhotell
 • 1 natt på Hotell Ullensvang.
 • 5 frokoster
 • 6 lunsjer
 • 5 middager
 • Omvisning på Dale Gudbrands Gård.
 • Besøk på Dalsnibba (værforbehold)
 • Båttur Geiranger – Hellesylt
 • Båttur på Lågvatnet
 • Besøk på Audhild Vikens Vevstove
 • Båt Hella – Vangsnes
 • Bussreisen med Arne Johans Bussreiser

 

Lignende turer fra Arne Johans
Sør Vestlandet, Flor og Fjære Sør Vestlandet, Flor og Fjære
AVREISEDATO 22.08.2022
VARIGHET5 dager
Vindistriktet Bourgogne Vindistriktet Bourgogne
AVREISEDATO 28.08.2022
VARIGHET10 dager
Vauldalen Fjellhotell Vauldalen Fjellhotell
AVREISEDATO 29.08.2022
VARIGHET5 dager
Haugesund og Utstein Haugesund og Utstein
AVREISEDATO 04.09.2022
VARIGHET6 Dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: