Holland Belgia og Tyskland

Holland Belgia og Tyskland

Del turen med dine venner:
Smakfult møte med 3 land
AVREISEDATO 24.08.2020
VARIGHET 8 dager
PRIS 13 900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ

En tur til det syd vestre hjørne av Holland. Vi skal bo i den lille byen Valkenburg og bruker dette som base for våre utflukter. Så under oppholdet bruker vi 1 dag i Holland, 1 dag i Belgia og 1 dag i Tyskland. Maastricht, Liege og Aachen er byene vi besøker. Vi skal smake på vin, øl som er brygget i et kloster og sjokolade laget etter gode belgiske resepter. Så må vi repetere litt på historiekunnskapene. Husker du alt oppstyret med Maastrichtavtalen? I hvilken katedral er nesten alle tysk-romerske konger kronet? Hva er det høyeste punktet i Nederland. Vi skal også ut med kanalbåt på elven Maas og Rhein. Hotellet i Valkenburg har svømmebasseng og ligger bar 2 minutters gange fra sentrum. Sentrum er full av kafeer og restauranter og er et yndet reisemål for folk i området Dette er 8 dager full av opplevelser — bli med da vel!

Dag for dag

Dag 1: Til Oslo.

Etter påstigning fortsetter vi inn til Color Line sin terminal i Oslo. Her går vi ombord i Color Lines flotte cruiseferge, som har avgang kl 14:00. Innkvartering i 3 stjerners innvendige lugarer. Ombord får vi tid til å utforske dette spennende skipet eller slappe av i hyggelige omgivelser før vi møtes til middag om kvelden.

 

Dag 2: Kiel – Valkenburg  620 km

Frokost serveres før ankomst Kiel. Vi reiser forbi Hamburg og mot Hannover. Her tar vi inn på A2 og dreier vestover. Vi passerer Bielefeld og Dortmund før vi ankommer Valkenburg i Holland. Her skal vi bo 4 netter på Hotell Walram. Hotellet ligger fredfullt til ved elven Geul. Det er kun 2 minutters gange opp til sentrum av Valkenburg. Hotellet har en koselig bar, svømmebasseng og steambad

 

Dag 3: Utflukt til Maastricht 50 km

Alle kjenner vel byen Maastricht etter den så mye omtalt Maastricht Avtalen. Vi forlater hotellet etter frokost og kjører den drøye mila inn til Maastricht. Her møter vi vår lokal guide som tar oss med på drøy times by rundtur. Maastricht er en av de eldste byene i Holland. Romerne bosatte seg her 50 år f.Kr. I dag har byen 120 000 innbyggere. Byens naturlige sentrum er plassen Vrijihof. Omkranset av kafeer og restauranter og med utsikt mot de to store kirkene St Jan og St Servaas. Opp igjennom årene har byen vært beleiret hele 21 ganger av franskmenn, Spanjoler, Habsburger, burgundere og tyskere. Byen var også den første byen som ble overtatt av de allierte styrkene i september 1944. Etter by rundturen skal vi på båttur. Vi skal på en times rundtur på elven Maas. Maas er en 925 km lang elv som har sitt utspring i Frankrike og renner mellom Belgia og Nederland og renner ut i Nordsjøen ved Rotterdam. Etter endt båttur får vi litt tid på egenhånd i sentrum til å spise lunsj. Så skal vi på vinsmaking på vingården Apostelhoeve. ‘Her får vi smake tre typer vin. På vei hjem til hotellet sopper vi også ved den Amerikanske ‘krigskirkegården i Nederland.

 

Dag 4: Utflukt til Aachen 100 km

I dag går turen til den vestligste byen i Tyskland Aachen. Også denne byen ble først bebygd av Romerne. Romerne døpte de varme svovelkildene utenfor byen til Aqius-Granum etter den Keltiske guden for vann og helse. Aachen er et bispesete og sentralt i sentrum finner vi Aachen Katedralen som står på UNESCOs verdensarvliste. Det var her at Otto den første ble kronet. De neste 600 årene ble 26 av de tysk-romerske kongene kronet i katedralen. Aachen har også et kjent teknisk universitet som har gitt grobunn til mye av industrien i område. Vi skal også besøke Vaalserberg som er det høyeste punket i Nederland, 322,7 m.o.h. På hjemturen skal vi stoppe i en liten by som heter Wijlre. Her besøker vi stedets øl bryggeri – Brand Bierbrouwerij

 

 

Dag 5: Utflukt til Liege 160 km

Det tredje landet vi skal besøke er Belgia og byen Liege er den 3. største byen i Belgia med sine 200 000 innbyggere. Vi treffer vår lokal guide som tar oss med på 2 timers rundtur i Liege. Byen er også en stor studie by med 24 forskjellige skole og drøye 40 000 studenter. Elven Meuse deler byen i to. Hver søndag er det et stort marked langs elven. Vi spiser lunsj i Liege før vi fortsetter mot Abbaye du Val-Dieu i Aubel. I klosteret blir det ikke bare åndelige opplevelser. Man har selvsagt også et eget ølbryggeri. Vi får en omvisning blant de fantastiske bygningen og avslutter med en smak på to av klosterets ølsorter. Fra Aubel er det 25 kilometer til Eupen og her produserer man sjokolade. Belgia er jo kjent for sin gode sjokolade og det er et utall av sjokoladeprodusenter i landet. Denne gangen besøker vi Chocolateri Jacques. Vi får en innføring av hvordan man produserer sjokolade, fyller pralinere og lager andre typer salgsprodukte. Og hvis du lurer -ja vi skal smake også. Så er det siste etappe hjem til hotellet.

 

Dag 6: Valkenburg – Osnabrück 300 km

Hollandsoppholdet er slutt og etter frokost setter vi kursen nordover igjen. Vi kommer inn i Tyskland og området man kjenner som Ruhr. For 20 år siden var dette et område preget av tungindustri og mye forurensing. Her har man også utvunnet kull. Det har skjedd store forandringer de siste 10 årene. I dag skal vi på båttur. Vi stopper i Essen og blir med på en 2 timers rundtur i deler av Ruhr området. Om bord serveres det en enkel lunsj. Pølser og kaker etter tysk standard. Vel i land går vi om bord i bussen igjen og fortsetter mot Osnabrück for overnatting. Hotellet vårt ligger rett i utkanten av gamlebyen.

 

Dag 7: Osnabrück – Kiel 320 km

Turen går forbi Bremen, nordover mot havnebyen Kiel, hvor vi går om bord i Color Line, som seiler til Oslo.

 

Dag 8: Oslo - Hjemstedene.

Under innseilingen til Oslo nyter vi en deilig frokost. Vel i land tar vi nok engang plass i bussen og returnerer til våre hjemsteder.

 

 

AVREISEDATO 24.08.2020
VARIGHET 8 dager
PRIS 13 900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ
Destinasjon Holland Belgia og Tyskland
Avreisedato 24.08.2020 Varighet 8 dager
Pris 13 900,- Påstigningstabell A (se tabell)
Tillegg: Singel rom kr 1 500,-
Singel lugar kr 1 200,-
Utvendig lugar kr 1 000,- pr lugar
Prisen inkluderer

PRISEN INKLUDERER

*    Båtreise Oslo - Kiel i dbl. innv.  3*** lugar t/r.

*    4 netter på Hotel Walram i Valkenburg

*    1 natt på Steigenberger Remarque

*    7 frokoster, 4 lunsjer, 7 middager

*    Lokal guide i Maastricht

*    Lokal guide i Liege

*    Lokal guide i Aachen

*    Besøk på Abbaye du Val-Dieu med ølsmaking

*    Besøk på sjokoladefabrikk med smaksprøver

*    Vinsmaking

*    Besøk på Brand Bierbrouwerij

*    Båttur på Maas

*    Besøk på den Amrikanske Krigskirkegården

*    Besøk på Vaalsberg 322 m.o.h

*    Båttur ved Essen

*    Reiseleder med på hele turen.

*    Reisen i turistbuss.

 

Lignende turer fra Arne Johans
Kroatia Kroatia
AVREISEDATO 03.10.2020
VARIGHET13 dager
Haugesund og Bergen Haugesund og Bergen
AVREISEDATO 04.10.2020
VARIGHET6 dager
Oktoberfest på Oset Hotell Oktoberfest på Oset Hotell
AVREISEDATO 16.10.2020
VARIGHET3 dager
Berlin Berlin
AVREISEDATO 21.10.2020
VARIGHET7 dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: